Scudo Sports

Güvenli sürüş ipuçları - Yollarda hayatta kalma teknikleri

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.663
İsim
Serhat C
Son 4 yılda yaptığım yaklaşık 53.000 kilometrenin çoğunluğu Türkiye'deki karayollarında geçmesine rağmen şükürler olsun ciddi bir kazaya karışmadığım için sanırım bu konuda bir şeyler söyleyebilirim :)

Videodaki desteğinden dolayı değerli @Rhodiumm'a teşekkürler.
Videonun geçtiği rota: (link)

0:24 Sürüşe başlamadan kontrol edilecekler
1:22 Komaya girmemek için markete giderken de KASK
1:53 Akan şehir trafiğinde yapılması gerekenler
3:18 Viraj alma ve frenaj
3:36 Bakış açısı
4:06 Park eden araçlar
4:49 Yolda uyulması gereken genel kurallar
6:27 Lastik hava basınçları - Yol
7:06 Lastik hava basınçları - MTB

Scudo
Benim gibi yeni başlayanlar için kaliteli, eğitici bir video. 👏👏👏

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Trafikte üzerimize düşen tüm sorumlulukları hatta daha da fazlasını yerine getirmemize rağmen bazı araç sürücüleri maalesef bisikleti ulaşım aracı, üstündekini de insandan saymadığı için istenmeyen durumlar yaşanıyor.

Küçük bir ilçede yaşayıp genelde köy yollarında sürüyor ve araçlarla fazla muhatap olmuyorum. Dünle beraber dördüncü seferdir bir araç yol bomboş olmasına rağmen bu kadar yakınımdan geçip aklımı alıyor. Geniş açı çekimden dolayı uzak gibi duruyor araç ama resmen hissettim. Sen tarladan git falan demek istedi sanırım. Bisikletlileri korkutan, taciz eden bu tiplere kesinlikle psikolojik destek verilmeli. Motorlu araç kullanırken motosiklet kullanıcılarına bile yaklaşmıyorum tedirgin olmasın, yola odaklansın diye; diğer yanda bu tarz saçmalıklar yaşatıyorlar bize. :acpsnr:
IMG_20210412_212557.jpg

Trafikte üzerimize düşen tüm sorumlulukları hatta daha da fazlasını yerine getirmemize rağmen bazı araç sürücüleri maalesef bisikleti ulaşım aracı, üstündekini de insandan saymadığı için istenmeyen durumlar yaşanıyor.

Küçük bir ilçede yaşayıp genelde köy yollarında sürüyor ve araçlarla fazla muhatap olmuyorum. Dünle beraber dördüncü seferdir bir araç yol bomboş olmasına rağmen bu kadar yakınımdan geçip aklımı alıyor. Geniş açı çekimden dolayı uzak gibi duruyor araç ama resmen hissettim. Sen tarladan git falan demek istedi sanırım. Bisikletlileri korkutan, taciz eden bu tiplere kesinlikle psikolojik destek verilmeli. Motorlu araç kullanırken motosiklet kullanıcılarına bile yaklaşmıyorum tedirgin olmasın, yola odaklansın diye; diğer yanda bu tarz saçmalıklar yaşatıyorlar bize. :acpsnr:
261039 dosyayı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.
Elinizde kamer kaydı var, plakası da görünüyordur. Bu kayıt ile şikayet etseniz, acaba ceza kesilir mi araç kullanıcısına?

Bir şey olmaz. Gücün yetiyorsa gözün kesiyorsa indirip döveceksiniz. Olmadı kafayı eğip ,ya sabır deyip sürmeye devam. Kaç tane bisikletli ülkemizde öldürüldü. Adına kaza dendi.
@Noldor

Bir şey olmaz. Gücün yetiyorsa gözün kesiyorsa indirip döveceksiniz. Olmadı kafayı eğip ,ya sabır deyip sürmeye devam. Kaç tane bisikletli ülkemizde öldürüldü. Adına kaza dendi.
@Noldor
Ölmeden önce önlem almak için, resmiyete dökerek şikayet etmek gerek.
Yoksa artık çok geç oluyor.

@ModernOblomov Çok geçmiş olsun. Şehirde, köyde, kırda farketmiyor; ne yazık ki bisikletli olarak trafikte can güvenliğimiz yok. Bahar ve yaz mevsimlerinde ev-iş arası ulaşım için katlanır bisikletimi kullanıyorum. Katettiğim mesafe 5 km ve bunun 4 km'sini ayrı bisiklet yolunda sürdüğüm halde bugüne kadar 2'si ciddi ölüm tehlikesi yaşadığım 5 kaza atlattım. Artık bisiklete binmeye korkar olduk. Bisikletle ulaşımın teşvik edileceği yerde insanlar bisikletten soğutulmaya, uzaklaştırılmaya çalışılıyor resmen.

Ölmeden önce önlem almak için, resmiyete dökerek şikayet etmek gerek.
Yoksa artık çok geç oluyor.
Resmiyete dökseniz bile malesef ceza alması çok çok düşük ihtimal. Çoğu başvuru, kontrol mercisi olmadığınız için kabul görmeyecektir.

Resmiyete dökseniz bile malesef ceza alması çok çok düşük ihtimal. Çoğu başvuru, kontrol mercisi olmadığınız için kabul görmeyecektir.
Maalesef ki haklısınız. Ama bu şekilde hakkımızı aramazsak, o hakkı hiç bir zaman elde edemeyeceğiz...

Geçen gün Amerika tabanlı ama dünyanın her yanından bisikletçilerin paylaşım yaptığı bir grupta, kafamda kask olmayan bir fotoğraf paylaştım.
Resmen adamlar linç etti beni halbuki bisikleti sürmüyordum. 😀
Sonra fotoğrafın açıklamasını yapsam da linç sürdü 😁
Öğrendim ki Avusturalya'da kask takmak zorunluymuş.
Bakış açısı, algı, bisiklet kültürünün geldiği nokta filan deyip ekleyeyim buraya.

Konuya dönersek malesef yasalar çözüm değil. Araba bize çarpsa ve biz yüzde yüz haklı olsak bile bizden giden geri gelmiyor. O yüzden trafik kurallarını bilmek kadar kendimize göre önlemler almak da hayati önem taşıyor.
Çok geçmiş olsun...

Geçen gün Amerika tabanlı ama dünyanın her yanından bisikletçilerin paylaşım yaptığı bir grupta, kafamda kask olmayan bir fotoğraf paylaştım.
Resmen adamlar linç etti beni halbuki bisikleti sürmüyordum. 😀
Sonra fotoğrafın açıklamasını yapsam da linç sürdü 😁
Öğrendim ki Avusturalya'da kask takmak zorunluymuş.
Bakış açısı, algı, bisiklet kültürünün geldiği nokta filan deyip ekleyeyim buraya.
Bende diyordum linç etme işi sadece bizde var. :) Kanun olayına gelince üst sınıfların genel haklarını korumak için oluşturulmuş kurallar sistemi. Dünyanın neresinde olursan ol bu böyle. Aslında bisiklet kazası veya trafik kazası olaylarının irdelenmesi taraftarıyım.
Adam kafayı çekmiş veya kafası dumanlı yüksek hızda durağa girer, yayaya çarpar, bisikletliyi altına alır buna da kaza yakıştırması yaparlar.
Başka bir adam seni taciz eder, darp eder kimse ona niye yaptın demeden , sana senin orda ne işin vardı derler.
Şimdi hakkımızı elbette arayacağız fakat gevşek kuralların olduğu bir sistemi nasıl aşacağız.

Yaşı 40 ve üzeri olan bisikletli arkadaşlara tavsiyem fahri trafik müfettişliği için müracaat etmeleri ;)
Sonra gelsin tehlikeli araç kullanmaktan yazılan cezalar.

Hareket halinde olmasa da arada bisiklet yoluna park etmiş araçları çekip emniyete bildiriyorum plakası net görünecek şekilde bana verdikleri cevap "fotoğraflı ihbardan cezai işlem yapılamayacağı" böyle saçmalık olmamalı. Aracın plakası görünüyor, nereye park ettiği görünüyor, yaptığı yanlışın net bir kaydı var, yaz cezayı gitsin değil mi?

Hareket halinde olmasa da arada bisiklet yoluna park etmiş araçları çekip emniyete bildiriyorum plakası net görünecek şekilde bana verdikleri cevap "fotoğraflı ihbardan cezai işlem yapılamayacağı" böyle saçmalık olmamalı. Aracın plakası görünüyor, nereye park ettiği görünüyor, yaptığı yanlışın net bir kaydı var, yaz cezayı gitsin değil mi?

Fotoğraflı ihbardan da yapılamayacaksa nasıl yapılabilecek ki? Arabayla yolu söküp karakola mı götürelim?
Aynı itirazı polisin çektiği fotolara da yapabiliyor muyuz? Öyleyse ben kafama göre her yere park edeceğim de...

Yaşı 40 ve üzeri olan bisikletli arkadaşlara tavsiyem fahri trafik müfettişliği için müracaat etmeleri ;)
Sonra gelsin tehlikeli araç kullanmaktan yazılan cezalar.
Korkuyorum. ceza yazmaktan korkuyorum. o nedenle Fahri müfettişliğe başvurmuyorum.

Geri