Scudo Sports

Günün Sorusu

t6 ledli ve ayarlanabilir mercekli bir fener alın. ömürlük kullanırsınız.
linktekiler ışıldak gibi

Scudo
bunları bir incele
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

ortalık cıvıl cıvıl olsun dersen
(link)

Arkadaşlar ben -1.75 gözlük kullanıyorum.Önceden sokak basketbolu oynarken lens takıyordum.Şimdi de gözlük taktığım için güneş gözlüğü takmıyorum.Güneş gözlüklerinde numaralı gözlük takılanlar da var ama benım sorum lensın uzerine güneş gözlüğü takılabilir mi? aTakıldığı takdirde gözümü nasıl etkiler ? Cevaplayan ya da cevaplamayan herkese şimdiden teşekkürler :)

ben lens hiç sevmiyim. o yüzden numaralı güneş gözlüğü. hatta numaralı bisiklet gözlüğü yaptırdım. ama hala alamadım. bu hafta alırım artık heralde.
ama alacağın güneş gözlüğü hakiki kaliteliyse sıkıtı çıkmaz diye düşünüyorum.
tabiki bu sadece düşünce. bunu göz doktoruna sorsan daha iyi cevap verir.

@ebubekir sözbir

dostum çinli kardeşlerimiz herşeyi düşünmüşler
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=131155&p=1629054&viewfull=1#post1629054 bu linkte incelemem var. ben aldığımda 26tlye mal oldu. camları süper. ne buğu yapıyor nede bulanıklık. zor leke tutuyor. yalnız bazı gözlükçüler kıllık yapıyormuş içindeki numaralı çerçeve için cam kesmiyorlarmış. sen samimiysen gözlükçün ile sorun olmaz.

@Hamit E.

Teşekkürler Hamit abi linki kaydettım .Bu tarz cerceveli olanlardan bır tane alıcam nasıp olursa aldıktan sonra da optıkçide yaptırırken yıne bir sorarım lens olayını :D

@ebubekir sözbir

Aynısından kullanıyorum, ağır bir şey değil, boşuna uğraşma lensle....

Benim aklıma takılan soru bazı bisiklet parçaları ile ilgili.Şimdi arka aktarıcıdır, maşadır bunların kalitelilerini anlıyorum performansa ve kofora etki ediyor ama gidon boğazı, furş takımı, sele borusu gibi parçaların kalitelileri ne gibi bir fark yaratıyor.Çünkü Ricthey gibi markaların bu ürünleri oldukça pahalı gibi geliyor bana.Sadece markadan, estetik olarak güzel görünmekten ve hafif olmalarından başka bir avantajları var mı bu parçaların bunu merak ettim.

@Demir C.

Merhaba. Aralarında çok bir fark yokmuş gibi görünse de 1" lik bir açıdan söz ediyoruz. Tasarımları itibarıyla 1" lik bir fark bile bisikletin alın borusunu çatlatmaya yetiyor. Yani benim tavsiyem 28" e 28" - 29" e 29" maşa takılmalı.. Teşekkür ederim..:)

@Demir C.

@ebubekir sözbir
Tabiki o bisiklete değil:)

@Serkan HODANCI
Bisikletçinin birine sormuştum. Sonuçta jant aynı lastik farklı, takılabilir demişti. Kafam karıştı şimdi.

@Demir C.

Jant aynı lastik farklı kesinlikle. 28" i 29" yapan tek şey dış lastiğin boyutları. Ama bisikletlerin tasarlanış biçimleri kendi geometrisi ile sınırlı. Belki birsey olmaz, belkide olur bunu kullanmadan bilemezsiniz. Ancak geometik açı değişince direnç azalıyor. Bu tamamen matematiksel bir denklemdir.

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

@ebubekir sözbir

Bu karşıdaki kişiye tam anlamıyla saygı duyduğumun bir göstergesidir.. Teşekkür ederim..

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

@ebubekir sözbir

Hamit E. kardeşimiz bir öneride bulunmuş. Yalnız ben de şöyle bir tafsilâta gireyim;

Çerçeveyi aldın, numaralı numaralı cam yaptırdın. Lens kullanmadan yola çıktın. Eve dönene kadar gözlüğü gözünden çıkarmadan mı duracaksın? Yemek yerken, konaklarken veyahut başka birşey ile meşgulken...

Ben meselâ gözlüğü sık sık çıkartırım. markete girip satıcıyla muhatap olunca o gözlük gözümde durmaz. Sen de benim gibi tak çıkar yapacaksan lens üstüne numaralı güneşe gözlüğü takman daha faydalı. Güneş gözlüğünü çıkardıkça görme netliğin stabil kalacak çünkü. Ayrıc alens üstüne numarasız güneş gözlüğü etki etmez, sorun çıkarmaz. Yok ben gözlüğü taktım mı öyle kalır dersen numaralı güneş gözlüğü camı kestirmek daha mantıklı.

@Veysel A.

Hamit abinin önerdiği bu gözlükler (link) .Ben bu gözlükten alıp güneş beni rahatsız etığınde kullanacagım kısmetse.Rahatsız olmadıgım surece diğer gözlüğüme devam :)

(link)

bu nedir

neye basıcaz ki bunu ? Ben olsam havalı silahta kullanırım :)

Geri