Scudo Sports

Günün minikleri

Scudo
Avrupada neden bisiklete saygi var bizde yok falan diye konular görüyorum arasira...
Nedenmi, iste buyüzden....

Mesela almanyada bisiklet egtimi ilkokulda, polisler tarafindan cocuklari egitmek ve sertifika ödülü vermekle basliyor...

prüfung 1.jpg prüfung 2.jpg prüfung 3.5.jpg prüfung 3.jpg prüfung 4.jpg prüfung 5.jpg prüfung 6.JPG

bu resimleri gordukce uzuluyorum neden bizde yok diye... kafa yapisi onemli, ama cocuklariniza, sevdiklerine, arkadas, es, dost, akraba, vs vs vs ozendirici bir sekilde anlatmakda solemekde yasanilan anilar her zaman zevk verir. okullarda daha bisiklet egitimi vermek aslinda yapilabilecek seyler burda federasyonumuz ise girmesi gerek onlarin da birer adim atmasi gerek

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Murat Cömez

Yerimi bilmiyorum ama benim oğlana da yeni bisiklet gerekiyor ama çocuğun boyu 127cm. 24 jant içinse genelde çocuk 135 cm olmalı deniliyor. 20 jant tekerlerde de kadro çok küçük oluyor, belki 1 sene sonra altında küçük kalacak.

Bizimkine olabilecek, 24 jant ama küçük yapılı bir kadroya sahip model var mıdır bildiğiniz?

@erkan_harman
Oğlum ilkokula başladı. Benimle beraber bisikletine binerek gidiyor okula ve bahçede uygun bir yere bağlayarak derse giriyor.
Öğretmenle aramda geçen konuşma;

Öğretmen: Bu şekilde gelirse, diğer çocuklar da isterler.
Ben: İstesinler, ne güzel?

Kısa bir duraklama...

Öğretmen: Nereye koyacaklar peki, olur mu öyle şey ya!
Ben: Yaptırırız güzel bir bisiklet parkı.

Yine bir duraklamanın ardından(?) aslında diyor, haklısınız. Filmlerde de görüyoruz çocuklar bisiklet kullanıyorlar okula giderken.

@ilker
@ilker bey ornek icin tesekkur ederim. cok sevindim minik yegenim ( bir amcasi olarak uygun gorurseniz) ins okula bisiklet sevigisini asilar,,

ogretmenlerin cocuk gelisiminde buyuk katkisi coktur, aile,arkadas cevresi, akraba,ogretmen gelisim olarak siralanabilir bir cok liste var .
icimizden bizler, bir ogretmeninizin orneklerle dedigi soledigi bir cok sey aklimizda oldugu gibi

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve ilker
Bu da benim kız... Henüz bisiklete kendisi binemiyor ama meraklı :) her turumdan sonra kaskımı gözlüğümü alır beni taklit eder daha 1,5 yaşında
10491100_705989696180464_2405235984001115022_n.jpg

Arka arkaya oldu ama bir de kendi çocukluğumu buldum.:)
Daha o zamandan bisiklet aşkı.
249985_111315872290643_2877495_n.jpg

Yukarıda gördüğünüz hanımlardan büyüğü 144cm boyunda ve bisikleti 24 jant. Küçüğü 114cm ve gördüğünüz bisiklet 20 jant. Ablada sorun yok, 24 jant ideal oldu, biraz daha büyüyünce 26'ya geçeriz diye düşünüyorum. Ancak ufaklık için 20 jant azıcık büyük geldi, şimdilik fotoğraftaki bisikleti kenara kaldırıp 16 janta geri döndük. Sanırım yazın 20'ye geçilecek. Aslında sürebiliyor ancak dur-kalklarda zorlanıyor. Bunda 2 tekere yakın zamanda geçmiş olmasının da etkisi var tabii ki ancak elde fırsat varken biraz daha 16'ya devam edelim diye düşündüm. Bisikletlerin ikisi de Sedona (241 ve 201), verdiğim paraya göre memnun olduğumu söylemeliyim. Bence 127cm'lik arkadaşımız için 20 jant sakın bakmayın, biraz zorlanır belki ama 24 janta alışması daha yerinde bir karar olur gibi geliyor bana.

Bu akşam evde yeğenlerimle oynarken yüzüne top gelen ve ağlayan oğlumu şöyle teskin ettim:
-Sevmiyorum olum şu futbolu. Gereksiz bir spor. Biz bisikletçi aileyiz. Bisiklet sporcusu yapıcam ben seni. (Öpüp koklamalar. :) )
Sonrasında annesi, benim annem ve ablamin itirazlarına rağmen gece karanlığında sokağı kısa bir turlattım kendisine. Hanımlar anlamıyorlar bu aşkı. :D

Geri