Scudo Sports

Günş Panelli Giysiler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
solar-windbreaker-pauline-van-dongen-clothing-the-netherlands_dezeen_1568_3-852x608.jpg

solar-windbreaker-pauline-van-dongen-clothing-the-netherlands_dezeen_936_3-852x746.jpg

solar-windbreaker-pauline-van-dongen-clothing-the-netherlands_dezeen_936_9-852x958.jpg

solar-windbreaker-pauline-van-dongen-clothing-the-netherlands_dezeen_936_8-852x594.jpg

Hollandalı moda tasarımcısı Pauline van Dongen, entegre güneş panelleri ile daha fazla kıyafet oluşturdu ve kullanıcıların telefonlarını ve GPS cihazlarını (+ slayt gösterisi) şarj edebilen bir rüzgarlık tasarladı.
Suya dayanıklı ceket, Blue LOOP Originals tarafından sağlanan geri dönüştürülmüş denim ipliğinden yapılır ve sıkıştırılmış bir yaka içinde saklanabilen bir başlık içerir.

Ceketin önüne üç esnek güneş paneli yerleştirildiğinden kılavuzlar yine de sırt çantaları takabilir ve bir dahili güç bankası iki saat içinde bir telefonu şarj etmek için yeterli enerji depolayabilir. İndüktif bir şarj sistemi, kullanıcıların mümkün olan yerlerde kablosuz olarak cihazları şarj etmelerini sağlar.
Elbise, Hollanda'da Wadden Denizi Adaları doğal kaynaklarını kullanarak, genellikle açık havada ve açık havada yürüyüş yapmak için on saat kadar vakit geçiren tur rehberleri için hazırlandı - Wad Walkers - olarak bilinir. Alçak gelgit durumunda, Wadden Deniz, yürüyüşçülerin keşfetmesine yardımcı olan geniş çamurluk alanlarını ortaya çıkarmak için geri çekildi.

Van Dongen, rüzgarlıkçıyı rehberlerle işbirliği içinde geliştirdi ve geribildirimini tasarım sürecine dahil etti.
Van Dongen, "Wad Walkers'ın geniş açık alan ve deniz yakınlığı nedeniyle genellikle rüzgarlı ve yağışlı günler içeren farklı hava şartlarıyla yüzleşmesi gerektiğini unuttuk" dedi van Dongen.

Çeviriyi google translate ile yaptım.

Haber kaynak ;
(link)

Mini yorum. Tekstilci olarak bu tarz işler düşündüğümüz işlerdendir. Lakin uygulanabilirlik ele alındığında uygulamaya geçirilse bile kaç kişi tercih eder orası meçhul. Bu tarz yatırımlar patent ve büyük meblağlar gerektirir. Tekstilin içine Ar-Ge çalışmaları Dünya da ve Türkiye de dahil edilmeye devam ediliyor.

Örnek vermek gerekirse leke ve su tutmayan kumaştan yapılmış Türk malı giysilerimiz var ve şu an satışta. Lakin son kullanıcıya duyurma konusunda pek yeterli olunduğu söylenemez.

Ceketlerin omuzlarına ve ön ceplerine, penye tişörtlerin ön ceplerine ya da omuzlarına şerit solar paneller eklenilerek cep telefonu şarjı sorunu ortadan kaldırılabilir. Bu panellerin su geçirmezliği de bir AR-Ge çalışması ile sağlanabilir.

Dünya da su geçirmez kumaşlar, leke tutmaz kumaşlar ve kendi kendini temizleyen kumaşlar üretimi konusunda çalışmalar devam etmekte. Giysiler üzerindeki bu solar panellerin insan vücuduna ve insan sağlığına etkileri hakkında henüz bir araştırma bulunmuyor.

(link)

Scudo
@bisikletebin

inanın ben dahil birçok kişi güneş panellerini böyle kıyafet, çanta üzerinde gibi portatif şekillerde sürekli şekilde kullanmayı gerçekten çok istiyor fakat enerjiyi bu şekilde tişört vb. üzerinde doğadan sağlamanın maliyeti maalesef epey yükseliyor ve özel durumlar dışında insanlar doğal olarak tercih etmiyor. umarım ar-ge çalışmaları ve kullanım alanları arttıkça arz-talep dengesi uygun maliyetlerde sağlanır da hepimiz ediniriz.

@bisikletli.net

Güneş enerjili çantalar çıktı. Hatta güneş enerjili bisiklet çantaları da çıktı. 200 300 tl arası fiyatı var. Burada imal etmeye kalksak 200 tl yi geçer. vergisi maliyeti derken kimse gidip güneş enerjili çantaya 300 tl vermez. Maliyeti burada düşmez. Çinliler aylığı 50 dolara çalışıyor. Burada tek güneş panelini bağlayıp 2 entegre sistem yapmak için 150 tl talep ediyorlar. Bu şartlarda üretim de zor satışta zor. Kdv si de eşantiyon :)

@bisikletebin aynen öyle ben de bundan bahsediyorum. enerjiyi doğadan ücretsiz karşılamanın bu denli ücreti de mantığa abes kaçıyor tabi :)

Geri