Scudo Sports

Günlük sürüş sonrası hızlı bakım (video)

Scudo
Zinciri sildiği bez ile gidonu temizlemesi mantıklı değil. Ben kadro-sele-gidon- jantlar ve aynakol-ruble-zincir-aktarıcılar için iki farklı bez kullanıyorum.

Kadroyu başka bir bezle siliyordur. 1.15'te bir bez daha görünüyor maşanın ortasında

aslında böyle bir atölyen olacak orada tüm bakımları gerçekleştireceksin..apartman da oturunca kömürlük denilen yerde zor oluyor bakım yapması :) ayrıca teker söküm yerlerinin vida olmaması gayet kullanışlı,zira benim bisiklet hala vidalı :)

öyle bisiklet standı olsa çok pratik olur.bende böyle bir video arıyordum :D bakım yapmak istiyorum ama bisikletin neresine bakacam

video açtığımda başlığı tamamen unuttum.Yeni alınan bisiklete yapılması gerekenleri izliyorum sandım...

Her sürüş sonrasında yapılacak en önemli şey lastiklerin en ince detayına kadar elle ve gözle kontrol edilmesi. Atilla Atay hoca bundan sıkça bahsederdi. Gruptaki birisinin lastiği patladığında ilk sorduğu "lastiklerini her sürüşten sonra kontrol ediyor musun?" olurdu. Kontrol edilmeyen lastiklere saplanan en küçük taş, cam vb. parçalar zamanla lastiğin içine ilerleyerek aşınmasına ve nihayetinde erkenden ömrünün dolmasına neden oluyor.

• Beğen
Tepkiler: sercansekkin
Adam bisikleti temizledikçe ben mutlu oldum. Bu bisiklet bende olsun birlikte uyurum orası ayrı...

kullandığı sürtünme azaltıcı spreyin karşılığı nedir burada ?

@Bahadır Gürel Hele ki istanbul gibi yolun sağ kısmında pırıl pırıl parlayan binlerce cam kırığının üzerinden geçerken (çoğu zaman mecbur kalırken) bunu düşünmüyor değildim. Lâkin üşengeçlik iliklerimize işlemiş. Yorumunuzu okuyunca daha bir ciddiye aldım. Bundan sonra bunu kesinlikle yapacağım. Hatta kalın bir eldiven giyip tekeri hafif döndürüp yoklayacam. Hem göz hem dokunuş... Eyvallah üstadım.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
yavrum bee.. hem zarif hem de ateşli şuna bak..
kırmızı canyon
mat siyah canyon
beyaz canyon...:asik:

adam şimdi ikinci el bisikleti sıfır diye satar :D

Bisiklet bakım sehpası süper. Burada muadilleri başlangıç bisiklet fiyatına. Bugün balkonda bakım yaptım kafam pilot mazot kokusundan zincir nasıl öyle parıl parıl anlamadım. Yahu ne kullanıyorlarsa söylesinler bizde aynısından kullanalım. Zefal pro mu dry mı shimano dry mı o damlattığı yağ nedir. Elindeki sprey nedir

Bana da youtube bu videoyu tavsiye etti.

Ama standım yok .
.Fırçalarım yok.
Son temizliğin tamamını 1 paket kolonyalı mendil ile yaptım.
Hatta aşağıdaki videoda gösterilenlere başlamadan önce..eğer bisiklet uzun zamandır aylardır temizlik görmediyse çok pis yerleri kolonyalı mendille temizleyerek başlayabiliriz..:)

15 dk da kapsamlı bisiklet temizliği.
(Kompresörüm de yok.:cool:

Kompresör yerine fiber bez ve pamuklu kulak çubuğu vb ile temizlik yapacağız artık. Bi de kompresörlemi uğraşayım.?

Geri