Scudo Sports

Günlük kullanıma uygun spd ayakkabı önerileri

taner07

Forum Bağımlısı
Tepki
4.255
İsim
Taner Yılmaz
Bisiklet
b'Twin
Evet arkadaşlar, SPD'ye geçmek istiyorum ama ben bisikletimi okula gidip gelirken de kullandığım için ayakkabıyı günlük yaşantımda da kullanabileceğim bir ayakkabı almak istiyorum. Acaba böyle bir şey mümkün mü? İncelediğim ayakkabılarda genelde yorum olarak günlük kullanıma uygun değil yazılmış. Ben internette bir araştırma yaptım ve bir kaç ayakkabı buldum. Öncelikle bu ayakkabılar hakkında yorumlarınızı daha sonra ise böyle bildiğiniz bir ayakkabı varsa önerilerinizi rica ediyorum, teşekkürler :)

1. Öncelikle elbette GİRO'nun GRYND modeli müthiş bir ayakkabı beni çok etkiledi fiyatı internette çok çeşitlilik gösteriyor 60-100 $.

upload_2015-6-4_20-8-40.png

2. DZR diye bir markanın JETLAG modeli ayakkabı gayet güzel görünüyor ve fiyatı 65 $.

upload_2015-6-4_20-9-7.png

3. Yine DZR sanırsam VEGAN modeli bu da güzel görünüyor 95 $.

upload_2015-6-4_20-9-25.png

Scudo
Spd ile zor ya kalpiyer takinca topuklu ayakkabi tik tik yuruyosun bende yeni gectik spd ayakkabiya bide yukaridakibresimdekiler mtb icin

@kızıl_sakal mtb için olan pedallar yol bisikletine de takılıyor diye duymuştum, bu ayakkabılar sadece mtbde mi kullanılır?

@VeyselKobal bunu günlük hayatta kullanıyor musunuz, sıkıntı oluyor mu?

Görünüşü güzel sadece bunların :) sonucunda altına kalleri takınca " tık tık " sesler çıkacak ona engel olamazsın diye düşünüyorum bir kaç yerde "kal koruyucu " diye bir şey okudum işe yarar mı bilmiyorum bir araştır istersen birde yol bisikletinde MTB ayakkabısı kullanabilirsin ben Shimano SH M064 ve PD-M530 ikilisini kullanıyorum gayet iyiler :)

• Beğen
Tepkiler: taner07
@taner07 kullandığım için önerdim :) Bağcıksız oluşu güzel gözüküyor, rahat bir ayakkabı. Olumsuz denilebilecek tek şey (ki hepsi için geçerli) bozuk yolda vs yürürken, kallerin bulunduğu yere taş vs gelirse tak tuk ses yapabiliyor. Onun dışında normal bir ayakkabıdan pek farkı yok.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Tolga Çelebi Teşekkürler bu kal koruyucular güzele benziyor ama bu ürünlerin hangisi neyle uyumlu değişebiliyor gibi gözüküyor. Denemeden almak çok riskli gözüküyor :(

son 4 ayda 2 defa kallerı değiştim gunluk kullanımdan kastım yol bısıkletınden ınıp mıgrosa gırıp çıkmak...

erıdı gıttı tabı hemen kalleri...

yol bısıkletı ayakkabıları hafıf olmasına rağmen kallerı krampon kadar sağlam değil...

@Cem Ç. Evet abi öyleymiş, ben de bu yüzden arayış içerisindeyim bu sorunu çözebilir miyiz diye.

Bu kal koruyucuları kullanan arkadaşlar varsa yorumlarıyla bize yardımcı olurlarsa sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
bende düşünüyorum almayı ama sanırım mtb için alacağım.. günlük kullanıma yardımcı olması benim için önemli

@cyclopath şuanda böyle bir kalpiyer kullanıyorum ama spd hevesim de var bunlar güzel ürünler ama tabi ki o kadar verimli değil malesef :(

Spd'yi performans sürüşlerin için kullanırsın. Fakat günlük kullanım için en iyi seçenek kalpiyeli pedal yine de.

@taner07

Konuyu 2 yılın ardından tekrardan canlandırayım. Günlük/Casual SPD ayakkabı Türkiye'de nereden bulabiliriz? (link) Mesela şuradakiler gibi. Ebay'dan filan alınabilir belki ama numara olmazsa sıkıntı...

Geri