Scudo Sports

Güneş enerjisiyle çalışan bir bisiklet 2018'de piyasaya çıkacak.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Güneş enerjili bisiklet ve Güneş enerjisi üreten BİSİKLET YOLLARI...

fiyatı 2.500 Euro - hi-tech

Scudo
@bisikletebin Güzel paylaşımınız için teşekkür ederim. Tabi bisiklet diyarı Hollanda'dan çıkıyor işte böyle projeler ! Tabi ki devlette proje sahibine destek veriyor. Ne güzel. Ülkemiz için YORUMSUZ... No Comment !
Saygılarımla.

Yeterli bisiklet yolumuz olsun da, güneş enerjisi üretmese de olur.

@İbrahim Aslanhan

Eski sağlık bakanı bisiklet yolları için önümü kesin ısrarla sorun diyor. Çevre ve şehircilik bakanı belediyelere sesleniyor bisiklet yolu yapan belediyelere bisiklet hediye ediyoruz diyor. Ayrıca bisiklet yolları yönetmeliği 2015 yılında resmi gazetede yayınlandı. Konya ilimiz bisiklet yollarında ilerledi. İstanbul da ağır gidiyor. Bimere mesaj atıp dönüş aldım yapıyoruz projeler uygulanacak diyor. Bu işin üzerine giden talep eden var mı bunu sorgulamak lazım :)

@bisikletebin bu dediğinizi tarım bakanlığı da tarım arazilerinde fabrika yapmayın diye reklam yaparak yapıyor, la siz bakanlıksınız adam fabrika yaparken nerelerden izin almak zorunda hoop diye yapabiliyor mu? yok mu bunun yerini projesini tespit eden görevli? o desin ki burası tarım arazisi yapmayın.Dünya reklam parası vermişlerdir birde buna.Diyeceğim o ki sen görevini bilmiyor musun kardeşim illede ardında sopa ile dürtmek mi gerekiyor iş yapmanız için?Neyse konuya gelecek olursak bana sanki daha çok gelişmeye ihtiyacı var gibi geldi.düşünce güzel gelişmesi önemli.

Sistemin verimliligi tartisilir.

Mantıksız.. Bi kere hollanda da kullanılması çok zor.. Bu sistemi ancak Suudi Arabistan da falan kullanabilirsin o da yani ne diyim bence olmaz. Benim aslında bu elektrikli araçlar aklım da için çok güzel bi proje var. Şimdi bi kere yerli ve milli bi proje bu.. Ve bence trnin dışardan aldığı onca benzine karşın dış cari açığı hem yurt içindeki kullanım hemde teknoloji transferi Vs derken baya kapataçak. Bi kere bu bu elektrikli araçların bataryaları belli standart haline gelecek mesela elk. Bisiklet için 5 tip batarya Vs. Gibi bunların üzerinde dijital olarak bi gösterge sayesinde kaç defa şarj edildiği ve ne kadar ömrü kaldığı Vs.. Tabi olay bununla kalmıyor bu sadece bisiklet için değil otomobil içinde yapılacak.. ve bu bataryaları üretecek ciddi bi sektör kurulmalı.. Elk. Otomobil yapılmalı her benzin istasyonuna bu bataryaları değiştirebilecek bi sistem kurulmalı.. Mesela konyadan çıktım bisikletle.. 60-70 km gittikten sonra istasyona uğra 10 tl ver değiştir bataryayı böyle böyle 4-5 molaya antalyadayım. Bu mola otomobilde ise Max 1 defa yapılır ve antalyadasın. Bu molalarda sadece batarya değiştirilip devam edildiği için her defasında 5-10dkda tekrar yoldasın.. Böyle çok ayaklı devrimsel bi projeyi başaran bi millet inanın bu sayede sayısız şirket kurar patent manyağı olur ve hani dayyip başgan diyo ya o dünyadaki ilk 10ekonomiye girer. Tabi bunlar benim düşüncelerim.

Pedelec, bisikletin geleceği bence..

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

güneş enerjisinin verimli olması için dik vurması lazım. bence taşınan ağırlığa değmeyecek kadar az bir elektrik üretecek. sürekli "gerekli elektriği üretiyor" diyor. bu gerekli elektrik kaç wh? şehir içinde güneş görmesi çok zor.

kaldırıma çıkabilir misin, düşünce bozulur mu, sert bir rüzgar gelse ön lastik kapalı olduğu için bisikletin dengesini baya bozmaz mı? çok dezavantajları var bence. binicinin sırtında olan bir sistem daha verimli olurdu.

@bisikletebin

Diyarbakır olarak üzerine gitmekteyiz. Bizzat belediye ile de görüşüyoruz bisiklet yolları için. Hali hazırda olanlar pek tabi ki yetyersiz devamını istiyoruz. :)
Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Barış İşgören
O paneller her iki tarafta olursa yaklaşık 500 watt üretir. 100-200 watt arası motor konursa yeter.
Zaten yardımcı olarak çalışıyor ön tekerde , sizin ürettiğiniz 100 watta 50-100 watt katkı yapar

Sıkıntılı yanı güneş panelleri çukurlara girdikçe dökülür : D

Zaten tekerler döndüğü için paneller sürekli soğur. Verim alınmaz.

Elektrikli bisikletler konusuna cok hakim degilim. Genel olarak gozlemlerim ise:
Kısa mesafeler, genelde duz yerler ve fazla terlemeden sehirici ulasimi saglamak icin (ise gidiyorsunuz, normal giyimlisiniz, gorusmeye gidiyorsunuz vb.) ideal gorunuyor elektrikli bisikletler ve gunes panelli bisikletler.
Spor veya uzun mesafe surusler icin gunes paneli + batarya agirligi arttiriyor. Ayrica egimler diklestikce elektrik takviyesinin kabiliyeti dusuyor ve bisiklet agir oldugu icin fiziksel guc ile devam etmeniz guclesiyor.
Bisikleti spor ve tur amacli kullanmayi dusunenler, agresif veya offroad surusler, her kosulda ulasim icin tasarlandiklarini dusunmuyorum. Ancak alternatif ulasim, cevreci olmasi, trafik ve park sorununa cozum uretmesi acisindan desteklenmesi gereken urunler. Zaman icerisinde pil ve sarj kapasitelerinde ciddi ilerlemeler olacagini varsaymamiz gerek. Cep telefonlarida ilk ciktiginda uzun sarj ve kisa kullanim suresi veriyordu. Yillar ile hizli sarj, uzun kullanim saglandi.
Diger elektrikli yenilikci duzeneklerde (elektrikli araba bisiklet vb.) bunun yakinda cozumlenecegini/ilerleme kaydedilecegini dusunuyorum.

@İbrahim Aslanhan

Tebrikler. İstanbul da da umarım böyle hareketler olur

@hypocrisy
Siz hayal ile gerçeği karıştırdınız zannediyorum zira bu proje zaten kullanılıyor.
TR de de kullanılacaktı fakat fosil yakıtın önemi bu olayı başlamadan bitirdi.

bilinçaltınıza girmiş haber sanırım

@Cem cm
Soğuyunca ne olacak ki...??? :hihi:
Su ısıtmayacak ya....:D

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@halil halil
Valla haklı olabilirsin fakat böyle bi projeyi quickdrop değilde şipşaktak olarak başlatabiliriz. Yani ama işte bi sürü karanlık şey dönüyordur bu sektörde malum kaç trilyon dolarlık sektör..

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Geri