Öncelikle hayırlı olsun size

Size belki sizi üzecek ama altın değerinde bazı tavsiyelerim var.
Öncelikle Takım statüsünde yarışlara katılmak için tescil etmeniz gerek.
Spor faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan dernekler illerindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kayıtlarını yaptırarak SPOR KULÜBÜ, Gençlik faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan dernekler kayıt ve tescillerini yaptırdıktan sonra GENÇLİK KULÜBÜ, gençlik ve spor faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan dernekler faaliyetleri yönünden ayrı ayrı kayıt ve tescillerini yaptırdıklarında GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ ünvanını kazanırlar.
Futbol branşının dışındaki spor branşlarında faaliyet göstermek amacıyla spor kulübü tescili yaptırmak isteyen kulüpler illerindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine kulüp tescilini ve branş tescilini yaptıracaklardır.
Ardından faaliyet göstereceğiniz alanda antrenman çetelesi çıkartmanız yararınıza olur.
Herhangi bir hukuki sorumluluk alamayacağınız için yanınızda +18 birisinin olması gerekmekte,aksi halde tüm sorumluluk ailenizdedir.
Maddi açıdan herkes kendi bisikletiyle katılsa bile en azından yarışlarda teknik bir ekip gerekebilir.En azından takımınıza bağlı 1 çift jant 1 koli iç lastik işinizi görür.
Yol yarışlarına katılmak istiyorsanız maddi külfiyet dahada artacaktır.
Benden size bir abi tavsiyesi,resmi bir klüp oluşturmak yerine bir GRUP formatında,ve grubun formatıda " Yarışlara hazırlanan gençler " tarzında olursa çok çok daha güzel ve külfetsiz olur.Ferdi lisanslarınızı alır ve yarışlara katılırsınız.Pelotonda birbirinizi gözetebilirsiniz.Ayrıca saçma sapan ücretleride devlete ödemek zorunda kalmazsınız.Global bakımdan açılmanız vesaire biraz sıkıntılı olacaktır çünkü Kanunlara göre imzanız geçmez,tek başınıza yurtdışına çıkamazsınız.Biraz sert oluyor biliyorum ama çocuklar inanın ki şevkinizi kırmak istediğimden değil.Dediğim gibi Ciddi bir takımdan ziyade dediğim şekilde yaparsanız daha iyi olur.Çünkü takım kurmak ciddi iştir,globalleşip yaşlarınız 18i geçtiğinde parasal sıkıntı çok büyük olur,hayatınızı o yönde şekillendirirseniz paranızı oradan kazanırsınız.Sporculara para ödenmesi gerek ! Maddi kaynak için bir sponsor değil en az 4-5 sponsor gerekiyor.Ekstra giderler gibi şeyler hesaplandıgında bu rakam büyük olacaktır,misal Torku Şeker takımının 2015 yılı gideri 1.300.000 Türk Lirası.Grup halinde yarışlara hazırlanırsanız sizin için daha iyi olur dediğim gibi,zor duruma düşmezsiniz,grubunuz çok güzel ve ben gerekli sorunlar çözüldüğünde insanlara bisikleti sevdirebileceğinizi düşünüyorum.Öncelikle seneye sınıf öğretmeninizden izin alarak sınıflarda sunumlar düzenleyin.Misal ben yaptım bunu Lise 3.sınıfta herkes çok beğenmişti.Sunumları bulursamda size yollamaktan mutluluk duyarım

) Yolun başındasınız,doğru kararlar ve sıkı çalışmayla,tabikide aileyide biraz motive edip destek alarak,ve en başta OLUR larını alarak güzel işler yapabilirsiniz.Aman ha sakın ailenizin sözünden çıkmayın,derslerinizi aksatmayın.Herkes evde bilgisayarlara tıkılmışken siz sporunuzu yapın ve gelişin,yarışlara katılın ve meyvelerini toplayın.Maddende harcanmak yerine harcayın,harcırahlarınızı alın keyfinize bakın

Sorunuz olursa cevaplamaktan erinmem,destekliyorum sizi afferin
Ufak bir not ; Ankarada çok deneyimli sporcular var,kondüsyonunuzu en azından azda olsa yaklaştırdığınızda onlara takılabilirsiniz izinlerini alarak,zaten 1 geride kalır 2 kalır 3.de toplarsınız
Ayrıca Forma yaptırdığınızı gördüm,kipeo en az 20 forma yaptırıyor.Kişi başı 370 lira gibi bir fiyat gelmişti biz sorduğumuzda.Bu bile büyük bir sorun,ama forumda Sora Tekstil'in sahibi olan bisikletsever abinizle iletişime geçerseniz oda size yardımcı olacaktır

Aklınızda bulunsun