Scudo Sports

GüçlüPedal Bisiklet Takımı

'GüçlüPedal Bisiklet Takımı' girişimini nasıl buldunuz?

• İyi fikir. Başarılarınızın devamını dilerim.

• Çok umutlanmayın. Olmaz bu iş.

• Toplam katılım
    50

YigitOzturk

Aktif Üye
Tepki
106
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Mosso
Herkese iyi pedallamalar. Ben ve arkadaşım bir girişimde bulunduk ve Ankara'da 'GüçlüPedal Bisiklet Takımı'nı kurduk. Yaşlarımız 15. Kask,eldiven gibi güvenlik ekipmanlarına sahibiz. Bu girişimimizin amacı Türkiye'de biraz daha bisikleti sevdirmeyi amaçlamak. En büyük amacımız bu takımın global olması. Zaman geçtikçe yurtiçi-yurtdışı faaliyet göstermek istiyoruz.

Facebook sayfamız:(link)

Facebook sayfamızda forma tasarımını görebilirsiniz. İletişime geçmek isterseniz de ister facebook sayfasına ister forum üzerinden özel mesaj yoluyla da ulaşabilirsiniz.

Scudo
umarim Ankarada bulunan abileriniz ve arkadaslar sizlere destek olur ve aktivitelerinize devam eder iyi yerlere gelirsiniz,basarilar

Yolunuz açık olsun gençler..

• Beğen
Tepkiler: YigitOzturk
kapak fotoğrafındaki koreli hanım abla yerine sizin güzel manzaralı yerde çekilen fotonuz olmalı.
sizi destekliyorum.

• Beğen
@chnkrmz
:D aklımda değiştireceğim.

Güzel bir girişim. Girişimci insanlarımızı desteklemek gerek. Gelecek sizlerle güzel olacak. Tek hatırlamanız gereken, zor zamanlarda bu yola başlarken nasıl heyecanlı olduğunuzu her zaman hatırlayın, o zaman herşeyin kolay olduğunu göreceksiniz.

• Beğen
Sizin çevreniz daha geniş olur. Lisede arkadaş ortamı fazladır. Çabuk büyürsünüz. Böyle devam. Anti-asosyal bisikletçi gençlik :kyfmyrn:

Öncelikle hayırlı olsun size :) Size belki sizi üzecek ama altın değerinde bazı tavsiyelerim var.

Öncelikle Takım statüsünde yarışlara katılmak için tescil etmeniz gerek.

Spor faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan dernekler illerindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kayıtlarını yaptırarak SPOR KULÜBÜ, Gençlik faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan dernekler kayıt ve tescillerini yaptırdıktan sonra GENÇLİK KULÜBÜ, gençlik ve spor faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan dernekler faaliyetleri yönünden ayrı ayrı kayıt ve tescillerini yaptırdıklarında GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ ünvanını kazanırlar.
Futbol branşının dışındaki spor branşlarında faaliyet göstermek amacıyla spor kulübü tescili yaptırmak isteyen kulüpler illerindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine kulüp tescilini ve branş tescilini yaptıracaklardır.

Ardından faaliyet göstereceğiniz alanda antrenman çetelesi çıkartmanız yararınıza olur.

Herhangi bir hukuki sorumluluk alamayacağınız için yanınızda +18 birisinin olması gerekmekte,aksi halde tüm sorumluluk ailenizdedir.

Maddi açıdan herkes kendi bisikletiyle katılsa bile en azından yarışlarda teknik bir ekip gerekebilir.En azından takımınıza bağlı 1 çift jant 1 koli iç lastik işinizi görür.

Yol yarışlarına katılmak istiyorsanız maddi külfiyet dahada artacaktır.

Benden size bir abi tavsiyesi,resmi bir klüp oluşturmak yerine bir GRUP formatında,ve grubun formatıda " Yarışlara hazırlanan gençler " tarzında olursa çok çok daha güzel ve külfetsiz olur.Ferdi lisanslarınızı alır ve yarışlara katılırsınız.Pelotonda birbirinizi gözetebilirsiniz.Ayrıca saçma sapan ücretleride devlete ödemek zorunda kalmazsınız.Global bakımdan açılmanız vesaire biraz sıkıntılı olacaktır çünkü Kanunlara göre imzanız geçmez,tek başınıza yurtdışına çıkamazsınız.Biraz sert oluyor biliyorum ama çocuklar inanın ki şevkinizi kırmak istediğimden değil.Dediğim gibi Ciddi bir takımdan ziyade dediğim şekilde yaparsanız daha iyi olur.Çünkü takım kurmak ciddi iştir,globalleşip yaşlarınız 18i geçtiğinde parasal sıkıntı çok büyük olur,hayatınızı o yönde şekillendirirseniz paranızı oradan kazanırsınız.Sporculara para ödenmesi gerek ! Maddi kaynak için bir sponsor değil en az 4-5 sponsor gerekiyor.Ekstra giderler gibi şeyler hesaplandıgında bu rakam büyük olacaktır,misal Torku Şeker takımının 2015 yılı gideri 1.300.000 Türk Lirası.Grup halinde yarışlara hazırlanırsanız sizin için daha iyi olur dediğim gibi,zor duruma düşmezsiniz,grubunuz çok güzel ve ben gerekli sorunlar çözüldüğünde insanlara bisikleti sevdirebileceğinizi düşünüyorum.Öncelikle seneye sınıf öğretmeninizden izin alarak sınıflarda sunumlar düzenleyin.Misal ben yaptım bunu Lise 3.sınıfta herkes çok beğenmişti.Sunumları bulursamda size yollamaktan mutluluk duyarım :)) Yolun başındasınız,doğru kararlar ve sıkı çalışmayla,tabikide aileyide biraz motive edip destek alarak,ve en başta OLUR larını alarak güzel işler yapabilirsiniz.Aman ha sakın ailenizin sözünden çıkmayın,derslerinizi aksatmayın.Herkes evde bilgisayarlara tıkılmışken siz sporunuzu yapın ve gelişin,yarışlara katılın ve meyvelerini toplayın.Maddende harcanmak yerine harcayın,harcırahlarınızı alın keyfinize bakın :) Sorunuz olursa cevaplamaktan erinmem,destekliyorum sizi afferin :)

Ufak bir not ; Ankarada çok deneyimli sporcular var,kondüsyonunuzu en azından azda olsa yaklaştırdığınızda onlara takılabilirsiniz izinlerini alarak,zaten 1 geride kalır 2 kalır 3.de toplarsınız :)

Ayrıca Forma yaptırdığınızı gördüm,kipeo en az 20 forma yaptırıyor.Kişi başı 370 lira gibi bir fiyat gelmişti biz sorduğumuzda.Bu bile büyük bir sorun,ama forumda Sora Tekstil'in sahibi olan bisikletsever abinizle iletişime geçerseniz oda size yardımcı olacaktır :) Aklınızda bulunsun :)

@Erkin Kalender

Elinize sağlık çok güzel, uzun uzun yazmışsınız da, ben arkadaşların bu kadar "pro" birşeyi amaçladığını sanmıyorum. Öyle takım kuralım, yol yarışlarında takım olarak çılgın atalım, hatta ileride uluslararası bisiklet turlarına girelim falan gibi birşey söz konusu değil gibi. Daha çok amatör anlamda bir bisikletsever oluşumu ve bu insiyatifi çook uzun vadede de uluslararası mecraya (üye ile olur, yurtdışı turlarla olur) taşıma gibi bir amaç var sanırım.

En azından yukarda yazılanlar ve pek birşey içermeyen Facebook hesabından izlenimim bu yönde.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
@Mert E. ninde dediği gibi biz daha çok bisikletle gezmek belki ileride o tarz şeyler yapmayı planlıyoruz yinede yorumunuz için teşekkürler

• Beğen
Yapıcı olumlar için teşekkürler. Amacımız bir takım altında çok fazla profesyonele dayalı olmadan amatörce bisiklet turları yapmak.

Tebrikler yüreğinize sağlık. kazasız belasız bol pedallı günler dilerim. Yolunuz açık olsun.

• Beğen
@Erkin Kalender
Sora Tekstil'e mail attım. Cevap bekliyorum. Yazınız için teşekkürler.

Paranız var mı gençler ? Babanızın parası var mı ? Marjinal spordur bu. Evli adamın dost tutmasına benzer ; masrafı hiç bitmez. Ben seneler içinde en az 25000 tl yedim bu işlerde . Ne mi oldum ? Anılarım bana kaldı

Başarılar

@AtamIslam
Biriktirdiğimiz 3,5 harçlıkla aldık bisikleti,kaskı falan. Sabrediyoruz. Ulaşıyoruz çok şükür.

(link)'mız hala güncel olup,turlarına devam etmektedir. İşimizi 'profesyonel' şekilde yapıyoruz.

Geri