TatanQa_tr
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.261
- İsim
- Taner
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- BMC
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Gerçekten gres konusunu derinlemesine bilen cevap versin bu paralara 2-3 kg gres alınıyor. Fark nedir bu kadar acaba?Güzel bir konu... yakın zamanda arka göbeğin bakımını yapmayı planlarken tecrübeli her arkadaşın fikri değerli olur diye düşünüyorum.
Misal bu ürün iyi midir?
(link)
Gerçekten gres konusunu derinlemesine bilen cevap versin bu paralara 2-3 kg gres alınıyor. Fark nedir bu kadar acaba?
Mesela (link) gres tanımı ve çeşitleri var. ben olsam buna göre bir şey alırdım
Lityum sabunlu Nlgi2 akmazlık seviyesinde hangi gresler var ?Fark birisinin greslerin genel kullanıma için, diğerinin de bisiklet özelinde tasarlanıp üretilmiş olmaları. İşin içine Shimano markası, ürünün ithalatından gelen ek lojistik masrafları ve vergiler de eklenince bu fiyatlara çıkması çok normal. Bisikletimin ilk bakımını shimanonun yeşil gresiyle, ikinci ve geçen hafta yaptığım en son göbek temizliğini de önceki mesajımda bahsettiğim Shell'in gresiyle yaptım, bariz bir fark göremedim, iki türlü de yaklaşık 1000 km sonra içindeki yağ epeyce azalıp kapkara oluyor, bakım sonrası ilk performansları da benzer aynı şekilde.
(link) piyasadaki gres türlerini karşılaştırmış ve bisiklet için en ideal olanının lityum sabunlu, nlgi 2 akmazlık seviyesinde olanlar olduğu sonucuna varmış, ben de bunu referans alıp kullanmaya başlamıştım. Doğruca Shimano alacak olsam cebimden biraz daha para çıkardı ama bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek kalmazdı, kafam rahat olurdu.
Şu ikisi arasında ne fark var bilen var mı? Hangisini tavsiye edersiniz?
- (link)
- (link)
Teşekkürler hocam. Genel kullanım olanını almıştım birkaç gün önce, dün de pedalda ve gidon borusundaki rulmanlarda denedim. Gayet güzel, işimi gördü.Bir tane gres alayım her türlü işimi görsün diyorsan genel kullanım gres. Hem Göbekleri, furş yatağını vs. yağlayabilirsin, hem de suya karşı daha dayanıklı ve daha kalıcı olduğundan kullandığın pedal dişleri, sele borusu gibi bağlantı noktalarında da iyi iş çıkarır. Diğerine göre ucuz olması da ayrı bir avantaj. Premium gresin olayı sürtünmeyi daha fazla azaltması, kullanıldığı göbeğin/rulmanın daha akıcı çalışmasını sağlaması.
Şekildeki plastik aksamı gres ile yağlamam gerekiyor değil mi.Pompanın içi.Hangi gres yağı kullanmalıyım 276268 dosyayı görüntüle
Ben bunu kullanıyorum, çok memnunumArkadaşlar öneriniz ne olur? SKF nin 125mlliğinden bir de shimanonun genel gresinden mi almak lazım, yoksa sadece shimano yada skf yeterli olur mu. elimde hiç gres yok. rulmanlar göbekler vs. nerede kullanılıyorsa tek bir ürün kullanacağım
hocam hem rulmanların içi hem göbeklerde kullanıyor musun, yani kısacası her yerde mi kullanıyorsun bunuBen bunu kullanıyorum, çok memnunum
(link)
Benim göbeklerim bilyalı, henüz bakım zamanı gelmediğinden göbeklere uygulamadım ama iyi bisikletçilerin kovayla alıp kullandığı ürün bu.hocam hem rulmanların içi hem göbeklerde kullanıyor musun, yani kısacası her yerde mi kullanıyorsun bunu