Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Hayır benden izin alması gerekmiyor fakat her IG yi açtığımda şu *sahil* bisikletçileri paylaşımlarını görmekten gına geliyor. Kişisel gelişimimi bana söyleyebilmen için ilk önce beni tanıman gerekiyor. Sana tavsiyem birisi sana soru sormuyorsa ona cevap verme.

Kişisel gelişiminiz beni gerçekten ilgilendirmiyor. Instagram hesabınızın kontrolü bende olmadığı için yapabileceğim pek birşey yok açıkçası.
Tıpkı kullandığım bisikletin fiyatı ve yaptığım toplam kilometre gibi, hangi konuya cevap vereceğim konusunda sizin yada bir başkasının yazılı onayına ihtiyacım yok.

Saçma bir konuda fikir beyan edip eleştri aldığınızda birinci tekil şahıstan saldırıya geçmeniz ülkenin genel durumu ile paralel olduğu için şaşırtmadı.

Scudo
Bunun bir çözümü var, takip etmemek. böylelikle görmemiş oluyorsunuz. hala takip edip görüyor ve bundan rahatsız oluyorsanız. rahatsız olmayı kendiniz seçmişsiniz demektir.
Sürekli birilerini kendinizce yadırgayan, yargılayan, kendinizce küçük düşürdüğünüz mesajlarınızı kamuya açık bir platformda yayınlarsanız birinin size yanıt verebilmesi için soru sormanıza gerek olmayacağını da ön görmeniz gerekiyor.
Konunun başlığından çok da uzaklaşmamak adına daha da uzatmıyorum. İyi akşamlar.
Ben takip etmiyorum, IG algoritması yüzünden keşif gibi özelliklerde sürekli önüme çıkıyorlar, *Tavsiye etme* seçeneğine kaç kere tıklasam bile yine önüme çıkıyorlar.
Kişisel gelişiminiz beni gerçekten ilgilendirmiyor. Instagram hesabınız için de yapabileceğim pek birşey yok açıkçası.
Tıpkı kullandığım bisikletin fiyatı ve yaptığım toplam kilometre gibi, hangi konuya cevap vereceğim konusunda sizin yada bir başkasının yazılı onayına ihtiyacım yok.

Saçma bir konuda fikir beyan edip eleştri aldığınızda birinci tekil şahıstan saldırıya geçmeniz ülkenin genel durumu ile paralel olduğu için şaşırtmadı.
Kişisel gelişimimi madam önemsemiyorsunuz o zaman neden önemseyip yorum yapıyorsunuz?

Kişisel gelişimimi madam önemsemiyorsunuz o zaman neden önemseyip yorum yapıyorsunuz?

Güzel soru. Belli ki burada ve bir diğer konudaki mesajlarınızın belirli bir grup bisiklet kullanıcısı için yadırgama/yargılama içerdiğinin ve kırıcı olabileceğinin farkında değilsiniz.

Demeye çalıştığım şey başkalarının hayatları ve tercihleri üzerinde kontrol sahibi olmadığınız için, siz isteseniz de istemeseniz de, o insanların o bisikletleri sahilde kısa mesafelerde kullanmaya devam edeceği. Kontrol edebildiğiniz şeyin kendi performansınız olduğu. Peki sizin performansınız beni ya da başkalarını ilgilendirir mi? Ulusal ya da uluslararası müsabakalarda yarışıp ülkeyi temsil etmediğiniz sürece hayır.

Pahalı veya ucuz fark etmez önemli olan sen mutlumu sun değil misin bisikletin ile, önemli olan soru bu.
Başkalarının ne düşündüğünün bir önemi bulunmuyor. En azından 200-300k TL bayılıp 10km yapıp sosyal medyada tonlarca fotoğraf paylaşanlardan değilsin.
Pahalı ve ucuz farkediyor malesef sürekli bisikletin kalitesizliği yüzünden teknik aksaklıklar ile uğraşıyorum bezdirdi pahali bir bisiklet senin sürüş kaliteni baştan aşağı değiştirir bisiklet hayatına yeni bir kapı aralar birçok dertten de kurtarır ne yazık ki konu bisiklet olunca para önemli oluyor

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Pahalı ve ucuz farkediyor malesef sürekli bisikletin kalitesizliği yüzünden teknik aksaklıklar ile uğraşıyorum bezdirdi pahali bir bisiklet senin sürüş kaliteni baştan aşağı değiştirir bisiklet hayatına yeni bir kapı aralar birçok dertten de kurtarır ne yazık ki konu bisiklet olunca para önemli oluyor
Sen zannediyormusun pahalı bisiklet alınca sorunsuz bir halde sonsuza kadar kullanabileceksin. Öyle düşünüyorsan çok yanlış düşünüyorsun.

Zenginin malı, züğürdün çenesini .... durumuna getirmeye gerek yok. Arkadaşlar, ben böyle atışmaları en son ilk okulda yapıyordum ya! :)
Bir arkadaş yeni ayakkabı aldıysa, koşup saçma sapan bir şekilde onun ayağına basardık. :komik: Benim babam seninkini döver vs. Büyümedik mi acaba? :naslyany:
Hiç kimsenin maddi gücü bizi ilgilendirmesin, sadece kişisel donanımıyla; yani insani yanları, kültürü, bilgisi ve karakteriyle ilgilenelim derim. Gerisi boş.
Burada şunu hatırlamakta yarar var, renkler ve zevkler tartışılmaz.

Son düzenleme:
Buna benzer bir mesajınızı bir başka başlıkta da görmüş ve yadırgamıştım. 200-300K parayı bir bisiklete verebilecek maddi gücü olan birinin sizden ya da başka birinden izin mi alması gerekiyor? Ya da bu ayarda bir bisiklete binebilmek için en az kıta takımı seviyesinde antrenman yapma şartı mı var?

Şahsen benim böyle bir imkanım olsa kimin ne dediğine kulak asmadan canımın istediği yerde, istediği mesafede biner, istediğim kadar fotoğrafı da sosyal medyada paylaşırdım.

Size de tavsiyem başkalarının bisikletlerinin fiyatları ile yaptıkları antrenmanları kıyaslamak yerine kendi kişisel gelişiminize odaklanmanız yönünde.
Baksana birader, sen forumun üst aklı falan mısın? Bana da magazinden duyduğum rahatsızlığı dile getirdiğim için yukarıdakine benzer tepkiler verdiğini hatırlıyorum. Arkadaşa "ultra pahalı bisiklet sahipleri senden izin mi alacak" diye muhalefet ediyorsun, peki bizler bazı konulardaki rahatsızlığımızı dile getirmek için senden izin mi alacağız?

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Pahalı veya ucuz fark etmez önemli olan sen mutlumu sun değil misin bisikletin ile, önemli olan soru bu.
Başkalarının ne düşündüğünün bir önemi bulunmuyor. En azından 200-300k TL bayılıp 10km yapıp sosyal medyada tonlarca fotoğraf paylaşanlardan değilsin.
Siz neden bu 200- 300 k Bisiklet alıp sosyal medyada fotoğraf çekinen insanlara takıldınız anlamiyorum. Bu iş spor yapmanın yanında bir hobby, insanlar bu şekilde mutlu oluyor demekki, şayet bende yılda toplam 1000 km süremediğim oluyor. İnsanların keyif aldığı anları fotoğraflaması bunu paylaşması artık bunlar doğal şeyler, şahsen bende o alım gücüne sahip olsam bende alırmıydım. Evet en iyisini alırdım. Duvara asardım dekor olur, gereksiz şeyler asmaktan iyidir.😂

Bende de mesela benzer bir sorun var. Ruble çelik , freehub body alüminyum olunca elektrikli bisiklette ruble body'yi yemeye başlıyor. Motor gücü insan gücüne göre çok daha kuvvetli ve tırmanışlarda normalden çok daha fazla bir anda kuvvet uygulayabiliyor, normal bisiklette bu kuvvetti uygulamak çok zordur.
Şöyle bir aratayım Google da dediğimde bir çok örneğe rastladım.
Ebike da freehub bodyi çelik seçmek gerekiyor, alüminyum yumuşak kalıyor.
Örnek fotolardan biri , benimki bundan daha kötü sanırım :

306450 dosyayı görüntüle

Bu resimden anladığım. motor rubleye yüksek kuvveti birim saniyede çok hızlı aktarıyor. Bu durum çeliğin filiberi ezmesine yol açıyor. Normalde pedala ayakla basarken anlık kuvvet yavaş artar. Bu problemi çözsen, kuvvet fazlalığı gene başka noktada probleme yol açar. Mesela ruble ile fliber arasına baskıyı düzenlemek için bir keçe vs birşey eklesen benzer sorun başka noktada doğar. Bisikleti bir sistem bütünü olarak düşündüğümüzde motorun bu sisteme hiçbir düzenleme yapılmaksızın montajı bu tarz sorunlara yol açmaktadır. Motorlu sistemlerin bisikletten kaba olması bu kuvvetin genel sistem içerisinde dengelenmesi gerektiğinden olabilir. tabi bunlar sadece fikir.

Baksana birader, sen forumun üst aklı falan mısın? Bana da magazinden duyduğum rahatsızlığı dile getirdiğim için yukarıdakine benzer tepkiler verdiğini hatırlıyorum. Arkadaşa "ultra pahalı bisiklet sahipleri senden izin mi alacak" diye muhalefet ediyorsun, peki bizler bazı konulardaki rahatsızlığımızı dile getirmek için senden izin mi alacağız?

Üst akıl, dış mihrak, beşli çete.. Daha birçok ünvanım mevcut ama bunların konumuzla pek ilgisi yok... Yasalar çerçevesindeki hiçbir konudaki rahatsızlığınızı dile getirirken hiçkimseden izin almanız gerekmiyor bildiğim kadarıyla. Lakin bunu yaparken sizin özgürlüğünüzün sınırının bir başkasınınkinin başladığı yer olduğubun ayırdına varmanız şartıyla. Topluma açık bir platformda bir grubu küçümsemek, kendinizce alay etmek ifade özgürlüğü değildir.

Eleştiri karşısında ilk tekil şahısa geçip trafikte haydarla araçtan inen minibüs şoförüne dönüşmenizi şaşırtıcı bulmadığımı belirteyim.

Pahalı, fiyakalı, ultra lüks, mega, premium Bisan size selam eder. :hhhhhh:

306894 dosyayı görüntüle

Aslında yalan da değil, daha 2 yıl önce 7K gibi bir rakama aldığım bisiklete 36.5K isteniyor. Yani memleket sevdalısı, bol ampüllü, telefon modelinden ekonomik durum analizi yapma kabiliyetine haiz, giriş seviye emekli dayı ve teyzelerimizin yaklaşık 5 aylık maaşı.

ALL TRAİL GRX mi abi ? Fiyatı o kadar oldu mu ?
All trail eco sora var bende. İyi sahip çıkayım .

ALL TRAİL GRX mi abi ? Fiyatı o kadar oldu mu ?
All trail eco sora var bende. İyi sahip çıkayım .

İlk gördüğümde ben de inanamadım, ama maalesef durum bu:

(link)

Hatta biri işi sarı siteye çevirip, onun bisikleti bu paraysa benimkisi ohoo diyerek işi biraz abartmış:

(link)

Şu dönem elimizdekileri daha çok sevip sahip çıkma dönemi. Hatta imkan varsa lastik, zincir, balata gibi sarf malzemelerini takip edip indirime denk gelince stoklama dönemi.

(link)

Hatta biri işi sarı siteye çevirip, onun bisikleti bu paraysa benimkisi ohoo diyerek işi biraz abartmış:

(link)

Şu dönem elimizdekileri daha çok sevip sahip çıkma dönemi. Hatta imkan varsa lastik, zincir, balata gibi sarf malzemelerini takip edip indirime denk gelince stoklama dönemi.
ALL TRAİL CLARİS 24 bin olmuş . Bende sora setlisine 30 diyorum. 2020 model ön maşa karbon.

(link)

(link)

Hocam Bisan ilk fiyat listesi yayınlandığında baya olay olmuştu, 20 bin iken piyasası bu fiyatları vermişlerdi ama ne bisiklet bulabildi millet ne de esnaf zam koyabildi. Sanırım yeni yeni koyuyorlar ki yine tutarlı değil kanaatimce. Ben bianchi gr0014 aldım şubat gibi, henüz zam görmedi.

Markayı gömmek durumu savunmak için söylemiyorum ama bisan bu konuda biraz tutarsız, Bisan'a bakıp canınızı sıkmayın 🙂

Bisan'dan aşağı dediklerinize ise harfiyen katılıyorum, her şeye zam geliyor diye ben orman bağ bahçede kolayca ömrü tükenebilecek şeyleri ufaktan yedekliyorum. Lastik, gidon sargısı, zincir, çıkan ruble ve pedalları da satmadım henüz. Buna hep birlikte can sıkıyoruz.

Şu gıdonu gravel icın tavsiye ederim. Yol içinde ederim aslında :). Tutma yeri geniş elips şeklinde ve normal gıdonlara göre daha kalın. Konforlu bir gidon. Backsweep acısıda ideal. 5. Gıdonum aradığımı buldum. Flare açısı düşük (6 derece) ama 40cm olan aynı marka (g2 üzerinde gelen) gıdonumdan sonra en çok beğendiğim gidon oldu

(link)

Merhaba,
Carraro Gravel G2 mat Navy Mavi Gri Açık Turuncu rengini sipariş verdim. 24.600 e geldi. fiyatı biraz tuzlu geldi ama almışken her yola giden bir tane alayım dedim.
Boy 1.73 bacak boyunu bilmiyorum. 50 kadro olanı aldım. İnşallah ölçüler uyar. Kullanan arkadaşların tavsiyeleri olursa sevinirim. Kullanmaya başlayınca forumu rahatsız ederim yine.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri