Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

32-35 kalınlıklara bakın. Ben de 35 için dişi az yola uygun lastik bulamadığım için 32 Vıttorıa zafıro aldım
Continental contact speed ya da maxxis refuse lar var bakalım araştırıyorum şimdilik g2 üzerinde scwalbe g one 700x38C dişli lastik geliyor stok olarak, göz alıştı şimdi kalın dişili lastiğe vittoria zafiro nasıl olur acaba ?

Scudo
Continental contact speed ya da maxxis refuse lar var bakalım araştırıyorum şimdilik g2 üzerinde scwalbe g one 700x38C dişli lastik geliyor stok olarak, göz alıştı şimdi kalın dişili lastiğe vittoria zafiro nasıl olur acaba ?
Bulabilirseniz g one speed modelini de incelemenizi öneririm

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Bende de g one speed var. Eskıdıler, havalar iyi gitse şimdiye değişimi gelirdi ama 1 ay daha kullanırım gibi. Sonrasında değiştirip buraya yazmak aklımda. 35 bulabilsem daha iyiydi tam dengeli olurdu. 32 ile biraz daha yol için oldu. Yeri geliyor 38 bile arazide yetersiz kalıyor dissız olunca

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: nhtpkl ve by0ne
Bende de g one speed var. Eskıdıler, havalar iyi gitse şimdiye değişimi gelirdi ama 1 ay daha kullanırım gibi. Sonrasında değiştirip buraya yazmak aklımda. 35 bulabilsem daha iyiydi tam dengeli olurdu. 32 ile biraz daha yol için oldu. Yeri geliyor 38 bile arazide yetersiz kalıyor dissız olunca
Asfalt,patika yollarda 2000 km kullandim 38 lik olani cok memnun kaldim, sifir patlama. .
F/p olarakda 600/700 TL. Bandinda sanirim rakamlari, kendi kullanimima gore yorumlayarak gayet basarili buldum

• Beğen
Maalesef bende piyasada 700x38 katlanır dişsiz lastik bulamadığım için Vittoria Terreno Zero (Telli) modelini almak zorunda kaldım.373f73ba-71a6-4230-8006-b48a3f58f8e5.__CR0,0,970,300_PT0_SX970_V1___.jpg

Maalesef bende piyasada 700x38 katlanır dişsiz lastik bulamadığım için Vittoria Terreno Zero (Telli) modelini almak zorunda kaldım.305163 dosyayı görüntüle
Hızlanması felan nasıl acaba memnun musunuz ? Bisiklet üzerinde duruşu nasıl ? Paylaşma şansınız olur mu ?
resim paylaşma imkanınız var mı acaba ?
Asfalt,patika yollarda 2000 km kullandim 38 lik olani cok memnun kaldim, sifir patlama. .
F/p olarakda 600/700 TL. Bandinda sanirim rakamlari, kendi kullanimima gore yorumlayarak gayet basarili buldum
38 lik asfalt performansı nasıl sizce ?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
Hızlanması felan nasıl acaba memnun musunuz ? Bisiklet üzerinde duruşu nasıl ? Paylaşma şansınız olur mu ?

Amac tamamen performans degilse memnun kalirsiniz. Gerek keyif, gerek guvenli surus acisindan

Lastiği henüz 50 km civarı kullanabildim. İlk izlenim performans açısından bana göre gayet yeterli uzun kullanımda + larını - lerini görcez.
Fotoğraf şuan bisiklet yanımda olmadığı için atamıyorum .

Vıttorıa lastikler üzerinde değil şuan

• Beğen
Herkese selamlar. Gravel g2 ile aranıza henüz katıldım ve de zwif’te bağlanmak istedim. Ancak lastik ebatlarını bir türlü bulamadım. Acaba bu lastiklerim ile zwift uyumlu mu değil yoksa girmem gereken değerler nelerdir? ( Üzerindeki ilk orijinal lastikler)

28-622
700 x28 şeklinde çıkabilir

gayet te güzel durmuş maşallah kazasız belasız muhtemel g one speed olacak tercihim
Herkese selamlar. Gravel g2 ile aranıza henüz katıldım ve de zwif’te bağlanmak istedim. Ancak lastik ebatlarını bir türlü bulamadım. Acaba bu lastiklerim ile zwift uyumlu mu değil yoksa girmem gereken değerler nelerdir? ( Üzerindeki ilk orijinal lastikler)
40-622 700x38c schwalbe stok lastikleri

Vakti ile gravel bisiklet için çok tartışma döndü bu başlıkta. Gravel dediğin şöyle şöyle olur şeklinde sayfalarca tartışıldı hatta bir ara başlıktan uzaklaştırıldım bile :) Ama gel gelelim durum öyle bir hal aldı ki ne gravel bisiklet ne değil belli değil artık. Genel net bir tanımı kalmadı gibi. Bir kaç gündür sevdiğim bir forum üyesi ile grup setler üzerine mesajlaşırken dönüşümlere kadar geldi konu. Kendimde "mtbye dropbar taktım ahanda gravel yaptım" kafasına geçmiş bir adam olarak vaktiyle arayıp bulamadığım bir parçayı geçenlerde youtube'da 3D baskı ile yapıldığını görünce sevindim, artık her ne kadar mekanik disk frenli bir bisiklet istemesem de. (hidrolik kısmı yine maliyetli olacaktır)
(link) Yurdumuzda kimse bir teli gerecek diye bir parçaya 44USD para vermez.

Bilindiği üzere Shimano yol grup setlerindeki 10-11-12'li vites kolları (STI) sistemler, mtb grup setindeki 10-11-12'li aktarıcıları çalıştırmıyor daha önce forumda başka bir başlıkta 9'lu setlerde sıkıntı olmaksızın uyumlu olduğunu okumuştum keza yeniden teyit amaçlı yabancı forumlarda da gördüm. Yukarıda linkini verdiğim ürün bu mtb ile yol vites seti uyumsuzluğunu gideriyor. Youtube ve yabancı forumlarda "mullet" olarak adlandırılıyor.
Belki forumdan işine yarayacak çıkar diye yazmak istedim. Farzı misal elimizde tiagra, 105 veya daha üst serisi 10-11-12li sti kol var, bu aparatı taktığınızda mtb aktarıcısı kullanmanıza fırsat veriyor.
Parçayı 3D baskı ile yapan bulduğum 2 örnek video. Açıklama bölümünde parçanın 3d baskı modeli bulunuyor. Müsait olunca bir tane de ben bastırıp deneyeceğim.

Tanpan denilen parçanın nasıl çalıştığını gösteren örnek bir video
Çin malı aliexpresste bolca ürünü bulunan sensah sti kollar ile deore aktarıcıyı Wolftooth tanpan ile kombinlemiş bir örnek

Konu içeriğinde 12li sistemden bahsetmiş olsam da, wolftooth tanpan sadece 10 ve 11li sistemi destekliyor, 3D ile üretilen parçada farklı bir durum olur mu bilmiyorum. Zaten 12li Shimano STI kol almak gibi bir çılgın bütçe ve fiyata sahip olan kişi bunlarla uğraşmayacaktır diye düşünüyorum.
Videolara bakarken wolftooth harici olarak bu markayı gördüm.
(link)

Bu parça ile aşağıdaki gibi mtb bisikletinizi dropbar ile bir ucube bisiklete çevirebilirsiniz. Specialized görseli facebooktaki (link) grubundan her ne kadar üzerindeki set sram olsa da shimano ile benzeri bir model elde edilebilir. Salsa bisiklet görseli ise Reddit gravelcycling bölümünden alınmıştır, maalesef o da sram setli.

Diğer türlü aksiyona girmek istemiyorsanız ya hiç bu işe bulaşmamanız gerekiyor yada bütçeniz dahilinde shimano grx, sram apex-rival veya axs set, campagnolo ekar, microshift dropbar modelleri (advent x gibi), sensah (aliexpress) setlerine bakabilirsiniz.

Ben hala surly cornerbar üzerine araştırmadayım. 3 Motosiklet gidonu yapan buldum. Birisi çok astronomik bir rakam söyledi, diğeri yarıda vazgeçti ve sonuncu ise ciddiye bile almadı :) Markadan çok kendim ürünün reklamını yapmış gibi hissediyorum.

Yazıyı yazdıktan sonra kontrol için tekrar okurken düşündüm de aslında bu tanpan parçasına çokta gerek yok. Bu parça shimano'nun grx öncesi dönemde daha çok tercih ediliyordu diye düşünüyorum. Her ne kadar bir kaç kez kontrol etmiş olsam da hatam olabilir.
Eğer hatam varsa düzeltirseniz sevinirim, iyi forumlar.

Dosyalar

• 344155599_120494057664223_9014881101532062205_n.jpg
    344155599_120494057664223_9014881101532062205_n.jpg
    345,2 KB · Okunma: 45
  • salsa-fargo-drop-bar-mountain-bike-is-as-fast-as-my-niner-v0-5ye17ea72nza1.jpg
    salsa-fargo-drop-bar-mountain-bike-is-as-fast-as-my-niner-v0-5ye17ea72nza1.jpg
    183,1 KB · Okunma: 45
Büyük hevesle aldığım fakat aylar sonra sürüş tarzıma uymadığını atlattığım tehlikeler ile deneyimlediğim gravel bisikletimi istediğim fiyata sattım.
Dolara göre tabiki zarar, neyse ki taksitle almıştım yenice taksiti bitti.
Yol/yarış bisikleti zaten tarzıma ve buralara uymuyordu, iyi ki almamışım.
Çünkü bisiklet bu ülke de, ne de olsa karne hediyesi, çocuk oyuncağı.
Gravel, güzel bisiklet lakin;
trafik,
sağdan sollayanlar,
dibinden geçen - hatta sıfır geçen - hatta kırmızı ışıkta geçen - hatta emniyet şeridinde arkadan üzerine süren şirket araçları - filo araçları - rent a carlar, tırlar - kamyonlar - minibüsler - servisler, ( bugün yol verdğiim yaşlı şahsın kullandığı servis minibüsü orta basamağı ile aracımın arka tamponuna taktırp kopardı malesef) durum bu kadar acınaklı yani, biskletliye ne yapmaz,
araç düşse karter delecek çukurlar- mazgallar,
kışın çamura dönmüş emniyet şeridi,
emniyet şeridi bile olmayan yollar,
yandan geçen araçlardan bağıranlar, (su vs atılanlar da varmış)
köy kahvehanesinden ne yapıyor bu tarzında bakışlar,
müteahhit tarafından kenarı kazılmış asfaltlanmamış hendekli yollar,
kendi mahallemdeki hatta köy yollarındaki başıboş saldırgan köpekler,
konforsuz sele,
konforsuz gidon,
ince ve esnemeyen basınçlı konforsuz lastik,
rahatsız oturuş pozisyonu,
grx seti hiç duymamış ve anlamayan ve ayarını yapamayan satıcı-servis-bayi,
mossonun uyumsuz shimano seti,
hatta yol setlerine göre ayarı ve akıcılığı iyi olmayan grx shimano set,
bence açıları sorunlu drop bar,
beş para etmez işte ne yani basit bir bisiklet, bu para verilirmiydi gözüyle bakanlar,
bisiklet sporuna uygun kıyafet giyenlere uzaylı görmüş gibi bakanlar,
eve değil bodruma bir yere bırak diyenler,
+ bisiklet yolu diye bir şey zaten kesinlikle buralarda yok
Belki unuttuklarım da olabilir.
Bu saydığım şartların dışında ömürlük bisikletti. Olmadı buralarda.
Hayalimde, sınırsız özgürlük sunan e-mtb var, yani full süspansiyon elektrikli bisiklet. Fiyatları uçuk malesef.
Şimdi e-mtb freeride downhill urbanride trail enduro allmountain xc crosscountry pumptrack dirtjump street bmx ne dersem diyeyim, hakkı buralarda bu sanırım. Dere tepe kaldırım vs dümdüz sürüş.
Nihayet içimden geçenleri yazdım.
Bisiklet sporuna gönül vermiş tanıdığım veya tanımadığım tüm dostlarıma sağlıklı ve kazasız bol pedallamalar.
Edit: imla hatası

Son düzenleme:
Herkese merhabalar, geçen hafta Adapazarı Güven Bisikletten satın alma işlemini gerçekleştirdiğim Bianchi Gr0014 bisikletimi dün itibariyle teslim almış bulunuyorum. Üzerinde hiçbir ince ayar (sele yüksekliği, gidon açısı vs.) yapılmadan Sakarya - Eskişehir yolunu kullanarak 36 km eve sürmek durumunda kaldım. Öncelikle Carraro G2 almak için gittiğim bayiden bu bisikleti alarak çıktığım için hiç pişman değilim zira yakından hiç görmeden aldığım bisikletim feci yakışıklıymış. Boyum 178 cm bisiklet ise 50 kadro boyunda. Umarım doğru kadro boyunu seçmişimdir zira ellerinde sadece 47 ve 50 seçenekleri mevcuttu. Sürüşün yaklaşık yirminci kilometresinden sonra sele çok fazla acı vermeye başladı ve üç kere mola vermek zorunda kaldım. Aslında 98 kg, 38 yaşında ve 10 yıldır hiç bisiklete binmemiş olmama rağmen sele problemi olmasaydı yolu tek mola ile bitirebilirdim diye düşünüyorum. En kısa sürede teknik ayarlamaları düzgün bir şekilde yapmaya çalışacağım. Her neyse artık ben de bir gravel ile aranızdayım. Şimdi bol bol teknik video izleyip forumdaki başlıklarda vakit geçirme ve bisikleti yaşam stili haline getirme sürecindeki gerekli bilgileri edinme vakti. Herkese bol keyifli günler dilerim.IMG20230610180806.jpg

Geri