Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Forumdan @Acedia arkadaşımızın da kullandığı, yakın zamanda grupsetini birlikte yükselttiğimiz Triban RC500 ile farklı bir seçenek ekleyeyim listenize. Kadro geometrisi Bisan Alltrail gibi tam slack değil, Canyon Grail gibi skalanın yol bisikletine yakın tarafında. Dolayısıyla bir miktar ağırlık avantajı da söz konusu.
Yakın zamana kadar sıfırı 7500 TL'ye satılıyordu, son zamlarla 9000 TL olmuş durumda. Bu haliyle bile bütçeniz dahilinde kalıyor, temiz ikinci elleri daha uyguna bulmak mümkün olabilir.
Triban RC500'ü de çok araştırdım dediğiniz gibi listeye eklenecek bana hayli hayli yetecek bir bisiklet. 2. el olarak temizini bulamadım, sıfır olarak ta decathlonda fiyatı 7500'den 9bine yükseldi fakat stoklarda mevcut değil.
Kişisel tercihim her zaman sıfır yönünde olurdu. Ancak bu dediğim gibi "kişisel bir tercih"
O yüzden sıfır g0 güzel bir alternatif sanki.
Katılıyorum sanırım ben de sıfır g0 almaya en yakınım bu seçenekler arasında :)

Son düzenleme:
Scudo
Bisan maşa karbon ise bence bisan alın. Kadro olarak carrarodan hafif. 2. El denk gelirse alınabilir ben iki tane ikinci el bisiklet aldım memnunum. Şuan 4 bisiklet oldu hatta g2 yıde ikinci el alacaktım nakit bulamadığım için zamanında almadım

• Beğen
Tepkiler: Serdar Yüksel
Bisan maşa karbon ise bence bisan alın. Kadro olarak carrarodan hafif. 2. El denk gelirse alınabilir ben iki tane ikinci el bisiklet aldım memnunum. Şuan 4 bisiklet oldu hatta g2 yıde ikinci el alacaktım nakit bulamadığım için zamanında almadım
Araştırmaya devam ediyorum, tabi ki temiz bir 2.ele de hayır demem her ne kadar gönül sıfır almak istese de :)
Corelli Goat 1.0 kullandığım içinm yorum yapayım. Bence en uygun bütçe ile alınabilecek çok güzel bir bisiklet. Bu bisikleti kullandığımda 100 kilo idim. Bir kere bile lastik patlamadı. Şu an durumum olsa tekrar almak isterdim.

Kullandığım süre boyunca hep MTB - Gravel kıyası yaptım ama yanlış bir kıyaslama olduğunu sonra anladım . 180 boyum vardı ve 52 kadro kullanıyordum.

Eğer izlemek isterseniz şöyle bir video da çekmiştim.

Umarım istediğiniz bisikleti alabilirsiniz.
Videonuzu izledim ellerinize sağlık, benim gibi bir beginner için gayet uygun gözüküyor. Okuduğum yorumlarda goat 1.0 için zoom marka frenlerinin ve lastiklerinin yetersiz olduğu değiştirilmesi gerektiğini yazan kişiler olmuştu siz ne dersiniz kullanan biri olarak? Grup seti claristi yanılmıyorsam. Boylarımız aynı sayılır 52 kadro bana da uygun olacaktır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar tekrar merhaba, sizlere de danıştığım gibi önümüzdeki hafta bir gravel alacağım kısmetse. Seçenekleri biraz eledim, 3 alternatif arasında karar vermeye çalışıyorum. Sıfır Carraro g0 (8.865 tl), 2. el Corelli Goat 2.0 (7.000 TL), 2. el Corelli Goat 1.0 (4.000 tl). Goat 2.0 grupset olarak grx olduğundan diğer 2 seçeneğe göre sanki daha iyi bir bisiklet gibi ama Corelli markası için yapılan olumsuz yorumlar kafamı kurcalıyor. Sizler ne derseniz yerimde olsanız hangi bisikleti alırsınız?

Alternatif olarak İzmir'deki (link) bu firmaya bir sorabilirsiniz. Forumda bagaj yaptıran vardı diye hatırlıyorum belki yaparlar. Ben kendilerine bir ürün sordum zaten piyasada var dediler ve bir daha dönüş alamadım. Zaten orijinalini alabiliyor olsam bunlara sormazdım :)
Kendi bisikletimde 1 adet (link) bu üründen kullanıyorum. Bir arkadaşım sadece maliyetine 3D olarak bu ürünü basmıştı.
Şu adamın çalışmaları hoşuma gidiyor. Daha önce sorduğum bir ürün için 65$+kargo ücreti demişti. ( Sorduğum ürün
İmkanınız varsa sanayi vs bir yerde yaptırmak, uygun olsun derseniz 3D yoksa pack2ride ürünü ile 270TL
@ismail_32 Attığım linkteki İzmirli firma yapmış bir kaç ürün, 300lira olarak fiyat belirtmiş. 3D olarak o sitedeki dosyayı indirince boyutları görünüyor diye hatırlıyorum bazı şablon oluşturanlar boyutlarını da yazıyor.

Dosyalar

• IMG_20220218_090640.jpg
    IMG_20220218_090640.jpg
    79,2 KB · Okunma: 15
@MakRo evet gördüm ürünleri . Tek bir bagaj için 300 TL çok fazla geliyor nedense . Bir de bunlara çanta aldığımı düşününce en az 700 TL tek bir taraf için harcayacağım . Bir tanidikla konuştum 3d yazdırırız , dedi. Bakalım eğer olursa resimleri paylaşırım .

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
bu sorunu nasıl çözebilirim karbon maşa dün geldi ama disk fren uymuyor uysada diks çapı 160mm uyumsuz kalacak oda belli

adaptör 68mm galiba maşadaki 74.5 adaptörün uyumluluğunu bulmak biraz uğraştırıcı oldu keşke shimano sitesinde tüm detayları yazsaydı.

(link)

Dosyalar

• 312312321.jpg
    312312321.jpg
    46,9 KB · Okunma: 82
  • WhatsApp Image 2022-03-03 at 17.13.33.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-03 at 17.13.33.jpeg
    45 KB · Okunma: 83
  • WhatsApp Image 2022-03-03 at 17.13.34.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-03 at 17.13.34.jpeg
    46,7 KB · Okunma: 72
Son düzenleme:
bu sorunu nasıl çözebilirim karbon maşa dün geldi ama disk fren uymuyor uysada diks çapı 160mm uyumsuz kalacak oda belli

adaptör 68mm galiba maşadaki 74.5 adaptörün uyumluluğunu bulmak biraz uğraştırıcı oldu keşke shimano sitesinde tüm detayları yazsaydı.

(link)
Maşa "post mount" disk fren kaliperleriyle uyumlu görünüyor.
Sizdeki kaliperler ise "flat mount". Malesef "flat mount" kaliperleri "post mount" kadro/maşaya takmak mümkün değil. Tam tersi olsa adaptörler var(flat mount kadro/maşaya post mount kaliper+adaptör).

• İnanılmaz
Tepkiler: osmancan71
Ad
Sizdeki kaliperler ise "flat mount". Malesef "flat mount" kaliperleri "post mount" kadro/maşaya takmak mümkün değil. Tam tersi olsa adaptörler var(flat mount kadro/maşaya post mount kaliper+adaptör).
Adaptör araştırıyorum bende şuan. Peki post mount bi Adaptör alsam kalıpere bağlanma imkanı yok mu. Şuan tek çözüm kalıper değişmek mi yani?

Söyle ucuz birşey işimi görür mü acaba
(link)

Ad
Adaptör araştırıyorum bende şuan. Peki post mount bi Adaptör alsam kalıpere bağlanma imkanı yok mu. Şuan tek çözüm kalıper değişmek mi yani?

Söyle ucuz birşey işimi görür mü acaba
(link)
Post mount adaptörler, post mount kaliperler için kullanılıyor(post mount 160<-> post mount 180, 160<->200 ... gibi). İşinize yaramaz.

Kaliper ile vites kolu uyumu da önemli. Shimano hortumlar da kaliper/fren kollarına göre değişebiliyor. GRX vites/fren kolları-kaliperleri BH90 hortumlarla uyumlu. MT200 kaliperler BH59 hortumlarla uyumlu. Hortumların iç çapı farklı ondan Mt200 uymaz. BH90 ların da alt türleri var. birbiri arasında ne kadar uyumlu bilmiyorum. Mt400, Mt420, SLX, XT kaliperler uyabilir ama tam emin değilim.
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
Post mount adaptörler, post mount kaliperler için kullanılıyor(post mount 160<-> post mount 180, 160<->200 ... gibi). İşinize yaramaz.

Kaliper ile vites kolu uyumu da önemli. Shimano hortumlar da kaliper/fren kollarına göre değişebiliyor. GRX vites/fren kolları-kaliperleri BH90 hortumlarla uyumlu. MT200 kaliperler BH59 hortumlarla uyumlu. Hortumların iç çapı farklı ondan Mt200 uymaz. BH90 ların da alt türleri var. birbiri arasında ne kadar uyumlu bilmiyorum. Mt400, Mt420, SLX, XT kaliperler uyabilir ama tam emin değilim.
(link)
Mt 400 e baktım şimdi bh59 yazmış bi satıcı. Kalıperı araştırayım olmazasa ilana koyacağım maşayı satıp kurtulayım bari :D

Mt420 ye baktım 700 tl. Hortumuydu kalıperı balatası derken durduk yere epey masraf olacak bana satmak daha mantıklı

Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için mevcut sistem ile alacağınız maşayı iyi kıyaslamak gerekiyor.

Aslında bu maksatla üretilen adaptörler de mevcut ancak çeşitli ölçüsel kısıtlamalar söz konusu. Ayrıca Türkiye'de bulmak problemli olabilir elbette.

(link)

Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için mevcut sistem ile alacağınız maşayı iyi kıyaslamak gerekiyor.

Aslında bu maksatla üretilen adaptörler de mevcut ancak çeşitli ölçüsel kısıtlamalar söz konusu. Ayrıca Türkiye'de bulmak problemli olabilir elbette.

(link)
Az önce böyle kıvrımlı bişey görüp kapadım direk linki :) meğerse bunun içinmiş. Dışarıdan adaptor almak istesem kargosu ile oda 300 un altında olmuyor.

Canım sıkıldı bugün durduk yere. Bekledim 1 ay birde 80 tl iptal olan sıparısımden kaybettim. canımı sıkan ben iki tip olarak biliyordum is ve post şeklinde flattan haberim yoktu :s lınktekınıde post olarak görünce aldım dırek

(link)
Uzun zaman önce aynı derten ben de aramıştım bulamamıştım. Sonradan üretmeye başlamışlar gibi . Ama tam standart olmadığı için aradaki boşluğun yeterli olup olmamasına bağlı olarak yine uymama olasılığı var.mış
(link)
1646337861294.png

Gelde sövme bunlara. Sayım yapıyoruz falan demişlerdi carraro g2 maşa yollamışlar benim bısıkletcıye. Gittim bende boş yere çinden maşa aldım uyumsuz :D

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Sizin maşa da ne gibi bir problem vardı hocam
üzerindeki maşanın şaft borusu yazın bi kaza sonucu hafif yamulmuştu. sürüşte engel yoktu zaten o kazanın üzerine epey de sürdüm (1000km civarı) hatta ankarada bakım yaptırdığım emre bisiklet ve burdaki bisikletçilerde değiştirme kullan dedi ama yamulan maşa en azından yedekte kalır diye uzun vade planım için yeni maşa aldım. yeni maşayı taktıktan sonra eskiyide muhtemelen sanayide düzgün yapabilecek birini bulursam dülettirirm veya öylece kalır ona henüz karar vermedim :D

• Beğen
Tepkiler: by0ne
Geri