Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

dostum güle güle kullan. bir resim paylaşırsan gözümüz bayram eder.

bisikletinizde grx 810 veya grx 812 arka aktarıcılardan hangisi bulunuyor
yalnız grx 810 büyük dişlide max 34 t ye izin verirken grx 812 ise max 42 t müsade ediyor

benim fikrim aktarıcınız grx 810 ise , 11.42 ruble ile çok zorlamış olursunuz
Bendeki Sora Setli olanı 11-40 almışım. Kış geldi geleli binmiyorum :) Fotoğraf şu an yok. Eve geçince bakayım.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Scudo
Bendeki Sora Setli olanı 11-40 almışım. Kış geldi geleli binmiyorum :) Fotoğraf şu an yok. Eve geçince bakayım.
Dostum uzun bacak sora r3000 arka aktarıcısının kapasitesi 43t ve rublede büyük dişli olarak max 34 disliye izin veriyor

şu an 50.34 aynakolla 43t kapasitesi olan arka aktarıcı ya 45t yük bindiriyorsunuz
ve kapasitesi ni fazlaca aşıyorsunuz

bence şimdiye kadar bir şekilde sağlıklı çalıştıysa bozuluncaya kadar keyfini sürün

bir şey olursa ve yeni bir aktarıcı alırsanız en fazla 11.34 ruble ile kullanın
😉😉😉😉😉

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Dostum uzun bacak sora r3000 arka aktarıcısının kapasitesi 43t ve rublede büyük dişli olarak max 34 disliye izin veriyor

şu an 50.34 aynakolla 43t kapasitesi olan arka aktarıcı ya 45t yük bindiriyorsunuz
ve kapasitesi ni fazlaca aşıyorsunuz

bence şimdiye kadar bir şekilde sağlıklı çalıştıysa bozuluncaya kadar keyfini sürün

bir şey olursa ve yeni bir aktarıcı alırsanız en fazla 11.34 ruble ile kullanın
😉😉😉😉😉
Eksik bilgi vermişim özür dilerim . Siz haklısınız , sağlıklı çalışmadı zaten. Wolftooth denilen aparattan aldım öyle oldu .
Tekrardan kusuruma bakmayın

Eksik bilgi vermişim özür dilerim . Siz haklısınız , sağlıklı çalışmadı zaten. Wolftooth denilen aparattan aldım öyle oldu .
Tekrardan kusuruma bakmayın
rica ederim dostum. o zaman sana rublede 40 dişli ile keyifli tırmanışlar dilerim

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
mtb sistemleri ve yol sistemleri arasında ki denkliği bilmiyordum teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Gravel düşünürsem g0ın 58 kadrosu olur mu 190 küsür boyum var tek tek oldu mesajlarım kusura bakma üstad

198 boyum var geçmiş dönemde kısa bir süreliğine mosso monza 58 kadro kullandım 100km sürüş sonrası özellikle omuz ve boyun bölgesinde ağrılar oluşuyor, sonrasında da diğer bölgelere doğru geçiyordu. Eğer bulunduğunuz bölgede carraro g0-g2-g4 bisikletin 58 kadrosu var deneyin ileride uğraşmayın. 55 kadro bence biraz risk almak gibi geliyor. Öte yandan kullandığım yol bisikleti L-58 kadroya karşılık gelmesine rağmen açı ve geometrisinden dolayı çok rahat geliyor. Sitesinde de bulunan geometri tablosuna bakacak olursanız 58 uyacaktır diye düşünüyorum. Bana göre yerli firmalar grubundaki en iyi gravel bisan serisi, sonra carraro g4, sonra mosso olarak düşünüyorum (karbonlar hariç. Yoksa carraro g6 acayip bir şey)

Tablo carraro sitesinden alıntıdır.
1641810833338.png

Hakem heyetinden olumsuz gelmıs benim gravel maşası. Düz masaya şunlardan taksam nasıl olur mu önerir mısınız

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet KAHRAMAN
....

Son düzenleme:
dostum güle güle kullan. bir resim paylaşırsan gözümüz bayram eder.

bisikletinizde grx 810 veya grx 812 arka aktarıcılardan hangisi bulunuyor
yalnız grx 810 büyük dişlide max 34 t ye izin verirken grx 812 ise max 42 t müsade ediyor

benim fikrim aktarıcınız grx 810 ise , 11.42 ruble ile çok zorlamış olursunuz
Nasıl olmaz daha yeni RX400 aktarıcıyı Wolftooth kullanarak 11.42 uyumlu hale getirdim.Shimano muhafazakar davranıyor vitesler şıkır şıkır geçiyor hiç zorlanma yok.
@M.Hamza.Afacan
@MakRo
Düzenleme aliexpreste Wolftooth muadilleri varmış frame extender yazarak arayabilirsiniz. Bende yeni gördüm.

Son düzenleme:
  • Beğen
Nasıl olmaz daha yeni RX400 aktarıcıyı Wolftooth kullanarak 11.42 uyumlu hale getirdim.Shimano muhafazakar davranıyor vitesler şıkır şıkır geçiyor hiç zorlanma yok
dostum harika .
keyifli sürüşler dilerim
ben wolftooth kullanilmadan arka aktarıcının limitlerini söyledim

benim de hayalim arkada m8000 uzun bacak ile önde r7000 ön aktarıcıyı kombinleyip 54.30 aynakolu 11.42 rubleyle kullandığım flat bar bir gravel yaratmak
bu çok pahalıya gelicek

ucuz alternatif olarak microshift advent uzun bacak ile sora r3000 ön aktarıcıyı birleştireceğim . yukarıda belirttiğim aynı oranlara sahip olmuş olacağım

son seçenekte decathlon riverside 900 e önde tiagra r4700 ön vites ve ikili aynakol takmak
............
bu bahsettiğim parçalarla 11.42 rubleyi 50.34 veya 46.30 aynakolla wolftooth veya başka bir parça takmadan kullanmış olacağım .

microshift advent x bu harika Türkiye de satışını yapan var mı yoksa dışarıdan mı gelecek microshift advent x kalitesi nedir bilmiyorum ama sram, Shimano markanın vites sistemleri ile kombinasyon olabiliyor

microshift advent x bu harika Türkiye de satışını yapan var mı yoksa dışarıdan mı gelecek microshift advent x kalitesi nedir bilmiyorum ama sram, Shimano markanın vites sistemleri ile kombinasyon olabiliyor
yabancı forumlarda çok memnuniyetle bahsedilen bir ürün .
microshift in özellikle advent ve advent x model arka aktarıcıları çok iyi deniliyor .
ubuy.com.tr adresinden satılıyor .
peugeot t11 x2 alıp arkaya advent uzun bacak ve 11.42 dokuzlu ruble takmayı ve flat bar gravele dönüştürmeyi düşünüyorum .

yada riverside 900 alıp öne tiagra ön aktarıcı takabilirim . onunda arka aktarıcısi microshift xle uzun bacak ve 47 t kapasiteli , 11.42 onlu rubleyle 46.30 grx 400 aynakolla kombinleyebilirim

artık o an hangisi daha mantıklı ve hesaplı bir seçim olursa yol bisikletimin yanina bu ikisinden birini gerçekleştireceğim

yabancı forumlarda çok memnuniyetle bahsedilen bir ürün .
microshift in özellikle advent ve advent x model arka aktarıcıları çok iyi deniliyor .
ubuy.com.tr adresinden satılıyor .
peugeot t11 x2 alıp arkaya advent uzun bacak ve 11.42 dokuzlu ruble takmayı ve flat bar gravele dönüştürmeyi düşünüyorum .

yada riverside 900 alıp öne tiagra ön aktarıcı takabilirim . onunda arka aktarıcısi microshift xle uzun bacak ve 47 t kapasiteli , 11.42 onlu rubleyle 46.30 grx 400 aynakolla kombinleyebilirim

artık o an hangisi daha mantıklı ve hesaplı bir seçim olursa yol bisikletimin yanina bu ikisinden birini gerçekleştireceğim

Zamanında sizin dediğinize benzer olarak benimde aklımda vardı. Zaten sora setin mtb serisi setler ile uyumlu çalıştığını forumda daha öncelerinde okumuştum. Aslında şu (link) bulabilirseniz shimano yol kolları (sti) ile mtb aktarıcıyı kontrol edebiliyorsunuz. Bir kaç yabancı forumda ultrega sete sahip olup xt uzun bacak aktarıcıya sahip bisiklet görmüştüm aynı sizin dediğiniz sistemdeki gibi önde 50-34 arkada 11-42 kullanıyorlardı. Siz zaten flatbar kullanacağınızı belirtmişsiniz daha basit olarak yapabilirsiniz.

Zamanında sizin dediğinize benzer olarak benimde aklımda vardı. Zaten sora setin mtb serisi setler ile uyumlu çalıştığını forumda daha öncelerinde okumuştum. Aslında şu (link) bulabilirseniz shimano yol kolları (sti) ile mtb aktarıcıyı kontrol edebiliyorsunuz. Bir kaç yabancı forumda ultrega sete sahip olup xt uzun bacak aktarıcıya sahip bisiklet görmüştüm aynı sizin dediğiniz sistemdeki gibi önde 50-34 arkada 11-42 kullanıyorlardı. Siz zaten flatbar kullanacağınızı belirtmişsiniz daha basit olarak yapabilirsiniz.
Aynen kardeşim
bu ara adaptör çok işe yarar bir parça
aklımda bir zamanlar önde ultegra r8000 arkada deore xt m8000 i bu adaptörle birleştirip hd fren canavar bir endurance bisiklet oluşturmak vardı. ama bu hayal 30000 ve üstüne mal olacağından hayal etmeyi bile bıraktım
grx 400 ve üstüne sahip bir bisiklet almayı bile düşünmüyorum artık bu piyasada
aslında önceliğim hd frene sahip hesapli bir şey olması . sonuçta ikinci bisiklet olacak

malum sora ve claris te hd fren özelliği yok. bir de artık sti kollu bir bisiklet almak
sti kolların pahalı olmasından çok maliyetli

aslında hayalim Bisan all trail Eco Sora alıp kullanmadan ön aktarıcı ve ayna kol hariç tüm vites sistemini söküp satılığa çıkardıktan sonra , hd frenli flat bara çevirip arkaya uzun bacak microshift advent ve 11.42 ruble takmak

ama çıkan parçaları satabilirmiyim bilmediğimden kadro tasarımlarını çok beğenmesemde t11 x2 veya riverside 900 alıp onlar üzerinde çalışmayı düşünüyorum
en ucuz ve mantıklısı bu gözüküyor

@MakRo bu alet tel çekme oranınımı ayarlıyor Sram 1:1 oranında tel çekerek vites değiştirir, Shimano 2:1 oranında bu aletten aliexpreste çokça gördüm

• Beğen
@MakRo bu alet tel çekme oranınımı ayarlıyor Sram 1:1 oranında tel çekerek vites değiştirir, Shimano 2:1 oranında bu aletten aliexpreste çokça gördüm

Bildiğim kadarı ile evet tel çekme oranlarını ayarlama için. Dediğiniz gibi sramda böyle bir sıkıntı yok. Şu videoda göründüğü üzere çokta teferruatlı bir parça değil gibi duruyor. Göründüğü kadarı ile bir makara sistemi var ve ona telin bir tur dolanıp sonrasında aktarıcıya gitmesinde ibaret gibi duruyor.

@M.Hamza.Afacan evet bende hidrolik sti kolları pahalı olduğu için düz gidonlu bir gravel düşüncesindeydim. Surly Cornerbar normal fren ve vites kollarının kullanımı ile gravel tarzı açık dropbar tarzını yakaladı lakin kargosu gümrüğü derken 150$ doların çok üstlerine çıkınca vazgeçiriyor. Filipinlerde ve Ukraynada benzeri gidonları yapanları gördüm lakin kargosu yok. Ülkemizde de "bunu ben yaparım ne olacak diyen" bisiklet ve motosiklet parçası üreten bir kaç kişi ile görüşmeme rağmen geri dönüş alamadım salladılar hep. Örneğin bu gidon hoşuma gitmişti lakin kargosuyla birlikte orijinal fiyatlısına geliyor. Aliexpresste (link) (yine orijinale yakın fiyat) görmüş olsam da Surly Cornerbar versiyonlarını göremedim görsem alacaktım kafama koydum hala araştırıyorum.

doğru söylüyorsun kardeşim .
neyi planlasak astarı yüzünden pahalıya geliyor .

gönlümden geçen fuji jari , cannondale topstone , trek checkpoint ten bir tanesini veya kadro setini almak. ama hayaller van persie gerçekler tam tersi

yine ya rabbi şükür .
benim bildiğim bisikletlle ilgili özel üretim soulrider ve brelis var
onlarada ustam bir gidon çevirsene desek olmaz .
😂😂😂😂

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ass saver fendor bendor çamurluğu yaptım siyah perwoll bidonundan 😂 pek benzetemedim eldeki malzemeyle bu kadar oluyor bu malzeme den nerden bulabilirim.Yaptığım uyduruk çamurluk

Dosyalar

• IMG_20220114_212142.jpg
    IMG_20220114_212142.jpg
    58,7 KB · Okunma: 94
  • IMG_20220114_212151.jpg
    IMG_20220114_212151.jpg
    102,2 KB · Okunma: 92
bi grx STI 2 bine dayanmış :/ satıp G0 alacam bu gidişle bozulan her bi parçası bir bisiklet fiyatı edecek seviyeye gelmiş.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba deore setli carraro daytone 930 mu tercih etmeliyim clarisli gravel g0 mı tercih etmeliyim kararsız kaldım sizce hangi modeli almalıyım

1.96 58 CM G0 gravel kullanmıştım. Dağ bisikleti ile kıyaslamak doğru olmaz diğer arkadaşlarında dediği gibi ikisinin de sürüş tarzı farklı. Hafif arazi ortamının tadını alayım günlük şehir içi kullanayım ileride belki tur için de kullanırım derseniz G0 tercih edilir.Amaç direk arazi ve şehir içinde yavaş olsun konforlu olsun derseniz MTB tercih edin derim.

Ben aktif kışın işe gidiş geliş esnasında kullanmıştım.Yağmur kar engel olmadı.

Örnek video olması açısından kendi çektiğim video linkini bırakayım.Diğer bisiklet mtb aynı yerden iniş yaptığımızda ben yıllar önce ameliyat olduğum köprücük kemiğinde çok ciddi ağrı hissetmiştim.Ellerim uyuşmuş geçmesi de epey zaman almıştı.Ön maşadan kaynaklı tüm darbeleri vücuda aktardı.

Geri