Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Bir sorum daha var belki bu konuda tecrübesi olan vardır.
Ben Ümit Bisiklet’i aradığımda beni bir bayiye yönlendirdiler ama rezalet bir yerdi. Bayi yönlendirdiği için olan oldu deyip bisikletin kutusunu bıraktık.
Sözde kurulum yaptılar ama tek taptıkları parçaları birbirine takmaktı, ne bir ayar ne bir şey... Gidon sargısından fren ayarına, üstündeki plastikten sökülmemiş kartonlara kadar hiçbir şey ellenmemişti. Üstüne üstlük bir de bisikletin üzerinde 2-3cm uzunluğunda bir çizik var. Garanti belgemi orası imzalamış oldu ama bir gram güvenmiyorum bunlara. Gidip başka br bisikletçide bunların hepsini yaptırdım.
Sorum şu, garantideki imzası olan bisikletçiyi değiltirebilir miyim? Ben Mosso bisiklete de yazdım ama daha dönüş alamadım.
Bunun sıze zararı olmaz. Değişmez imzada

Scudo
Yaklaşık 5 aydır Gravel bisikletler kullanıyorum, Goat 1.0'ı 600km ye yakın kullandım, Goat 2.0'ı ise 1000 km yi buldu ve hala kullaniyorum. Triban RC500'ü ise arkadaşıma aldık, onuda test etme imkanım oldu, hepsi hakkında az çok fikir sahibi olduk. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; gönül hep daha iyisini kalitelisini ister, doğal olarak. Ancak samimi bir şekilde şunu söylemek isterim; eğer bütçe kisitliysa hiç kendinizi sıkıntıya sokmaniza gerek yok. 3600 liralık Goat 1.0 ile diğer iki bisiklet ile yaptığınız her şeyi yapabilirsiniz, 2500-5000 TL gibi bir rakamda cebinizde kalır. Bunu bu bisikletleri kullanıp, tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum. Triban RC500 kadro kalitesi olarak tartışılmaz elbette....Ağırlıklı olarak duz yolda asfalta kullanıyorsanız GRX donanım zaten bir ihtiyaç değil, bir Sora yada Claris set işinizi görür (fiyat/performans olarak söylüyorum) Hidrolik frenlere alişan biri mekanik diski elbetteki yadirgar, ancak kullandıkça alışıyorsunuz... Kondüsyon iyi değilse 50-34 aynakol ile 11-32 ruble yetersiz kalabiliyor ve 11-36 daha ideal olabilir. GRX set ile 46-30 aynakolda arkada 34 en büyük disliyeye aldığınızda her rampayı güle oynaya çıkıyorsunuz ;) bunu da belirtmek lazım. Ama kondisyonu iyi seviyede olan arkadaşım da 50-34 aynakol ile arkada 32 en büyük dişle benim çıktığım yeri, benimle beraber çıkabiliyor. Kişisel form durumu önemli burada....

Bahsettiğim bu 3 bisiklet ile ilgili deneyimlerimi anlatmaya çalıştığım bir video yayınladım, umarım faydalı olur..

Geçenlerde Bisan All Trail Sora'ya 11-40 ruble aldığımı söylemiştim. Wolftooth da denilen roadlink diyede tabir edilen aparatı aldım . Montajı gayet basit oldu. Sora arka aktarıcı 11-40 rubleyi sıkıntısız çalıştırıyor şimdi.
IMG_20210322_165247.jpg

IMG_20210326_123834.jpg

Gelelim fiyatına 11-40 ruble çinden 155 lira+ 16 lira kdv + roadlink adaptör 75 lira

@MAERKEK keyifli sürüşler, özellikle bu fiyata olayı çözmeniz süper olmuş 👍

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Sele işini hallettim ama şunu eklemekte fayda var, konfor istiyorsanız GVL700 almayın. Carraro G2 konfor olarak çok daha iyi, beklentiniz bu yöndeyse onu alın.
GVL700 rüzgarı daha iyi yarıyor ve jant kalitesi daha iyi. Ama sürüşü daha agresif ve daha rahatsız. Üzerindeki lastiklerin de tubeless desteklediği de unutmayalım :)
G2 daha konforlu. Daha dik oturuyorsunuz, sele daha yumuşak, pedal daha geniş, gidon daha kalın.
Ayrıca G2 nin yanında gelen gidon bandı GVL nin yanında gelenden hissiyat olarak daha iyi. Ancak benim arkadaşımın gidon bandı aşınmaya ve ufak ufak parçalanmaya başlamış. O da birkaç aydır sürüyordu.4ADFA3FA-4E34-4945-A318-E873FE6E0E24.jpeg
Bu da benimki :)
49827C90-6184-49BC-9B0C-8751B3F4FA30.jpeg
Bu da konforla alakası olmayan, gravel desen “o ne?” diyecek bir yarış bisikleti selesi. Rahatsız falan ama hoş duruyor :D

Sele işini hallettim ama şunu eklemekte fayda var, konfor istiyorsanız GVL700 almayın. Carraro G2 konfor olarak çok daha iyi, beklentiniz bu yöndeyse onu alın.
GVL700 rüzgarı daha iyi yarıyor ve jant kalitesi daha iyi. Ama sürüşü daha agresif ve daha rahatsız. Üzerindeki lastiklerin de tubeless desteklediği de unutmayalım :)
G2 daha konforlu. Daha dik oturuyorsunuz, sele daha yumuşak, pedal daha geniş, gidon daha kalın.
Ayrıca G2 nin yanında gelen gidon bandı GVL nin yanında gelenden hissiyat olarak daha iyi. Ancak benim arkadaşımın gidon bandı aşınmaya ve ufak ufak parçalanmaya başlamış. O da birkaç aydır sürüyordu.259587 dosyayı görüntüle
259588 dosyayı görüntüle
Bu da konforla alakası olmayan, gravel desen “o ne?” diyecek bir yarış bisikleti selesi. Rahatsız falan ama hoş duruyor :D
Keşke selenin yumuşaklığıyla rahatlığını doğru orantılı biçimde görmeseniz... Yumuşak olan sele rahat olacaktır veya sert olan sele rahatsız olacaktır diye bir kaide yok. Rahat sele ancak ve ancak "Uygun" seledir. Birçok kritere göre vücuda uygun sele alınır ve rahat edilir.

Ayrıca selenin şekli agresif kadrolu yol bisikletlerinde kullanılanlarınkine benzese de kullandıkça göreceksiniz ki eğer size uygun bir sele ise daha rahattır. Çünkü o bölge sürekli sele ile temas halinde olduğu için sıcaklığı artacak ve havalandırma ihtiyacı duyacaktır. Bu havalandırmayı normal seleler yapamıyor. Ortası açık seleler havalandırmayı daha iyi şekilde yaptığı için konforlu sürüşler elde edeceksiniz. Bisikletinize kavuştuğunuza sevindim. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Screenshot_20210327-005503.png
Sele arayışında iken tesadüfen bu sele ile tanıştık, şimdi vazgeçilmez oldu. 60 liralık bu sele ile bisikletçi taytı giymeden 30, 40 km sürüyorum ve en ufak rahatsızlık vermiyor, uyuşma yok, pişik yok, ağrı yok... Bir arkadaşım çok muzdaripti sele konusunda. Denemediği sele kalmadı ve sonunda oda bu sele ile sorunu çözdü. Tabiri caizse altınızda yok gibi, o kadar rahat, tavsiye edilir👍

Ayrıca G2 nin yanında gelen gidon bandı GVL nin yanında gelenden hissiyat olarak daha iyi. Ancak benim arkadaşımın gidon bandı aşınmaya ve ufak ufak parçalanmaya başlamış. O da birkaç aydır sürüyordu.259587 dosyayı görüntüle
259588 dosyayı görüntüle

Seleye göre rahatlık ve konfor durumları her insanda farklılık gösterecektir size rahatsız gelen bisiklet ve sele başkasına çok rahat sanki onun için yapılmış gibi gelebilir. Sele tavsiyeleri bu konuda olduğu gibi bir çok etken var. Sele yüzeyine temas eden kemik genişliği, sürüş pozisyonu, kadro uyumu gibi.

Bu arada bisikletinizi hayırlı olsun. Gidon ve sele ayarı yapılarak doğru sürüş pozisyonu elde edilebilir.

259608 dosyayı görüntüle
Sele arayışında iken tesadüfen bu sele ile tanıştık, şimdi vazgeçilmez oldu. 60 liralık bu sele ile bisikletçi taytı giymeden 30, 40 km sürüyorum ve en ufak rahatsızlık vermiyor, uyuşma yok, pişik yok, ağrı yok... Bir arkadaşım çok muzdaripti sele konusunda. Denemediği sele kalmadı ve sonunda oda bu sele ile sorunu çözdü. Tabiri caizse altınızda yok gibi, o kadar rahat, tavsiye edilir👍
Yıllardır aradığım sele işte bu

• Beğen
Tepkiler: no76
Keşke selenin yumuşaklığıyla rahatlığını doğru orantılı biçimde görmeseniz... Yumuşak olan sele rahat olacaktır veya sert olan sele rahatsız olacaktır diye bir kaide yok. Rahat sele ancak ve ancak "Uygun" seledir. Birçok kritere göre vücuda uygun sele alınır ve rahat edilir.

Ayrıca selenin şekli agresif kadrolu yol bisikletlerinde kullanılanlarınkine benzese de kullandıkça göreceksiniz ki eğer size uygun bir sele ise daha rahattır. Çünkü o bölge sürekli sele ile temas halinde olduğu için sıcaklığı artacak ve havalandırma ihtiyacı duyacaktır. Bu havalandırmayı normal seleler yapamıyor. Ortası açık seleler havalandırmayı daha iyi şekilde yaptığı için konforlu sürüşler elde edeceksiniz. Bisikletinize kavuştuğunuza sevindim. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Ben olaya sadece yumuşaklığıyla bakmadım. GVL700 ü de G2 yi de 3-4 kişi denedik. G2 nin selesi, pedalları, kullanışı daha rahat. Demek istediğim bu. Ha bana sorarsanız GVL700 daha güzel çünkü ben agresif sürüşü seviyorum zaten :D

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Merhaba amacım bikepacking 200km uzeri surusler yapmak istiyorum yol bisikleti arastiriyordum ama hoşuma giden modeller cok pahali gravel olayi hakkinda kafamda netlik yok benim amacıma uygunmudur uzun sürüşler için uygun olurmu bisan grx400 düşünüyorum internette arastiriyorum insanlar genelde sadece stabilize yol takiliyor benim kafamdaki kullanıcı profiline uyarmi uzun sürüşler için

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Merhaba amacım bikepacking 200km uzeri surusler yapmak istiyorum yol bisikleti arastiriyordum ama hoşuma giden modeller cok pahali gravel olayi hakkinda kafamda netlik yok benim amacıma uygunmudur uzun sürüşler için uygun olurmu bisan grx400 düşünüyorum internette arastiriyorum insanlar genelde sadece stabilize yol takiliyor benim kafamdaki kullanıcı profiline uyarmi uzun sürüşler için
Olur tabi yol bisikletinden daha rahat olur. Tur bisikletiyle yol bisikleti harmanlanması bir model denk gelebilir.

Sizin amacınıza uygun. Günübirlik ya da haftasonu gezileri için özellikle yurtdışında gravel yaygın kullanılıyor. Bikepacking çantaları ile bir çok örnek var. Hem kadro açıları hem de lastik genişliği sayesinde daha rahat sürüş yapabilirsiniz. Doğa gezisi gibi dere, tepe, vadi falan gezecekseniz gravel türü bisiklet keyifli olur. Sadece asfalt için yol bisikleti alacaksanız da endurance kadrolular daha çok işinize yarayacaktır. Gravel kullanıcısı olarak benim tercihim yine gravel olur :D

Bugün hava güzel, dolaşayım biraz diye evden çıktım. Yine taşın toprağın arasında buldum kendimi, bu sefer su da var :D Planlı çıkmamıştım ama planlasam belki bu kadar keyifli olmayacaktı. Neyse umarım sizinde hoşunuza gider, doğanın içinde bir kaç gravel fotosu.

IMG_20210328_135803.jpg

IMG_20210328_135812.jpg

IMG_20210328_140209.jpg

IMG_20210328_140700.jpg

IMG_20210328_142020.jpg

Aynen öyle nereye dagıtıyolar acep
anladığım kadarıyla, bisikletler yola çıkmış, süre süre bayilere götürüyorlar olmalılar.
1990 larda dağ bisikleti furyası başladığından beri neler gördük neler. o zamanlarda, bir yol bisikleti bir de dağ bisikleti vardı. seçenek yoktu fazla. kafamız rahattı. kafaya kask bulmanın imkansız, pahalı geldiği için ham deri body building eldivenleri ile ayalarımızı terden boyattığımız çağ dışı zamanlar. evet, kot pantulu kesip şort yapıp biniyorduk ama mutluyduk be. bu nostalji fırtınası girişten sonra; 2000 lerle beraber işin rengi değişmeye başladı. downhill, full suspension, triatlon, titanyum, scandium derken seçenekler coşmaya başladı. neden olmasın diye 26", 28" geleneğine 27.5" ile 29" rakip oldu. benim bile aklımı çeliverdiler. ben dropbar kullanamayan adamım eski kafa ama yol biskletleride hani akıyor yolda. alıp binemiyoruz. imdada flatbar yol bisikleti yetişti. gravel muhakkak böyle bir cankurtaran çözümdür. saygı duyuyorum ama dropbar özürlüyüm, burnum sızlayarak okuyorum yazılarınızı. çok şükür flatbar gravel diye bir can simidi çıkar yakında hevesimi alırım diyemiyorum. yabancı paranın durumu malum. bakacağız uzaktan besbelli.

anladığım kadarıyla, bisikletler yola çıkmış, süre süre bayilere götürüyorlar olmalılar.
1990 larda dağ bisikleti furyası başladığından beri neler gördük neler. o zamanlarda, bir yol bisikleti bir de dağ bisikleti vardı. seçenek yoktu fazla. kafamız rahattı. kafaya kask bulmanın imkansız, pahalı geldiği için ham deri body building eldivenleri ile ayalarımızı terden boyattığımız çağ dışı zamanlar. evet, kot pantulu kesip şort yapıp biniyorduk ama mutluyduk be. bu nostalji fırtınası girişten sonra; 2000 lerle beraber işin rengi değişmeye başladı. downhill, full suspension, triatlon, titanyum, scandium derken seçenekler coşmaya başladı. neden olmasın diye 26", 28" geleneğine 27.5" ile 29" rakip oldu. benim bile aklımı çeliverdiler. ben dropbar kullanamayan adamım eski kafa ama yol biskletleride hani akıyor yolda. alıp binemiyoruz. imdada flatbar yol bisikleti yetişti. gravel muhakkak böyle bir cankurtaran çözümdür. saygı duyuyorum ama dropbar özürlüyüm, burnum sızlayarak okuyorum yazılarınızı. çok şükür flatbar gravel diye bir can simidi çıkar yakında hevesimi alırım diyemiyorum. yabancı paranın durumu malum. bakacağız uzaktan besbelli.
Göremedik gelen bayi :) duymadıkta

3 farklı markanın yaklaşık 10 bayisini 3-4 gün önce aradım, hep mayıs 15den sonra gelecek cevabı aldım
Ne kadar gravel istesem de hem fiyatı biraz uygun olan modellerin hiç bir bayide bulunmaması, hemde söylenen tarihlerde nasıl bir fiyatlandırma ile geleceğinin belli olmaması yüzünden gravel sevdasından vazgeçmek üzereyim. Mecburen hibrit modellere bakmaya başladım

Son düzenleme:
@Sword3248 bisikletlerin ne zaman geleceği, hangi fiyattan satılacağı belli değil malesef. Bir tanıdığım 1 ay önce bisan trx8600 modelini sipariş verdi. O zaman için nisan dediler ama mayısa da kalabilir. İstediği modeli başkaları da sipariş etmiş, sıraya yazmışlar, bekliyor. Eğer ki gravel denk gelmezse bu modeli de inceleyin. Daha uygun fiyatlı, güzel bisiklet

• Beğen
Tepkiler: gzantp
Geri