Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
Gördüğüm en tipsiz çakma giravel bu olabilir 🤣🤣🤣
Ünlü filozof Mario kaldirato'nun da dedigi gibi :" Bu giravel deyil '
Elimizde olan bu hocam. 😅 Binlerce liradan çok ucuza geldiği kesin.😉
Hem benim 700X25c tekerler bile basık toprakta hızlı gidebiliyor.😁

Merhabalar, benim merida speeder t2d bisikletim var fakat kardo boyundan dolayı değiştireceğim. Carraro gravel g2 55 kadroyu yeni sezonu bayiden ayırttım. şöyle bir sorum var. g2 de arka bagaj monte delikleri var gözüküyor. takan var mı ? bir sorun oluyor mu? çünkü ülke içinde birkaç günlük turlar yapacağım bisikletle tura uygun bir model olduğunu düşünüyorum. fikir verirseniz sevinirim.

Sonunda gravelimi aldım goat 2( 2 el) ilk bisikletim bir sürü ekipman almam gerekiyor sadece suluk aparatı var (adını doğru mu söyledim bilmiyorum)
Sorum su ön fren çok geç tutuyor satan emniyet için dedi takla durumu olmasın diye falan nerdeyse gidona değecek sizce doğrusu bu mudur saygılarımla

Dosyalar

• D2BC66DB-34EB-4A1B-B532-20D9BC011975.jpeg
    D2BC66DB-34EB-4A1B-B532-20D9BC011975.jpeg
    142,2 KB · Okunma: 90
  • D1BCD096-89AB-4EC7-A98A-B77F1FC8F6E8.jpeg
    D1BCD096-89AB-4EC7-A98A-B77F1FC8F6E8.jpeg
    133,8 KB · Okunma: 90
Sonunda gravelimi aldım goat 2( 2 el) ilk bisikletim bir sürü ekipman almam gerekiyor sadece suluk aparatı var (adını doğru mu söyledim bilmiyorum)
Sorum su ön fren çok geç tutuyor satan emniyet için dedi takla durumu olmasın diye falan nerdeyse gidona değecek sizce doğrusu bu mudur saygılarımla
Ayarı vardır muhtemelen veya yagı azaltmıstır bilerek. Balatalar bitmiş olabilir kirlenmişte olabılır balatalar. ön freni bende mumkunse bıraz daha gevsek yapıyorum ama sızın bahsettıgınız kadar değil. Ayrıca ben onu V frende yaptım. Hidrolik frenlı bisikletımde gerek duymamıştım.

Hayırlı olsun bu arada. Keyifli surusler

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali
Ayarı vardır muhtemelen veya yagı azaltmıstır bilerek. Balatalar bitmiş olabilir kirlenmişte olabılır balatalar. ön freni bende mumkunse bıraz daha gevsek yapıyorum ama sızın bahsettıgınız kadar değil. Ayrıca ben onu V frende yaptım. Hidrolik frenlı bisikletımde gerek duymamıştım.

Hayırlı olsun bu arada. Keyifli surusler
[/QU
@osmancan71 çok teşekkür ederim bir ara baktırmam lazım haklısınız şimdi internetten bisikletin eksiklerini tamamlama zamanı

Hayırlı olsun bisikletiniz. Tekerinize taş, toprak,çamur Allah ne verdiyse değsin artık. :)

Yalnız satan arkadaş ön fren hakkında ya bilgisiz veya iyi niyetli değilmiş. Hidrolik disk frenler pad ile disk arasındaki mesafeyi kendi ayarlar. Öyle güvenlik için falan müdahale etme imkanı yoktur. Zaten frenin boş olmasının güvenlikle bir ilgisi de yok. Muhtemelen hava yapmış sistem. Serviste kolayca çözülebilecek bir sorun.

Eksikler konusu ciddi problem, işin kötüsü dipsiz kuyu gibi. Ne kadar alırsanız o kadar eksik farkediyorsunuz. Başlangıç için kask, eldiven, aydınlatma ve yedek iç lastik alıp gerisini yavaş yavaş halledersiniz.

Carraro 053 diskli modeli tam bir gravel mıdır? Ben performans yapmak için bir yol bisikleti arayışındayım. Ara sıra kalın lastikleri takıp da arazide de gidebilmek benim için harika olur. Bu bisikletin beni kendine çeken en önemli özelliği hidrolik disk fren sistemine sahip olmasıydı açıkçası. Bir de açıları safkan yol bisikletine yakın olması beni cezbetti.

Benim bu bisikletten beklentim hızlı bir lastik takıp(yuvarlanma direnci az ve hafif) asfaltta uzun mesafeler yapmak, kısa performans sürüşlerine çıkmak ve yokuşlu rotalarda sürmek. Canım istediğinde ise 35mm lastikleri takıp arazide sürüş yapmak. Amacım keyfi gezi değil. Elimden gelenin en fazlasını vererek sürmek. Ağırlığı konusunda beni üzer mi? Görüşlerinizi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Sadettin Z. Evet haklısınız eksikler hiç bitmez dediğiniz sıralamadan başlayacağım birde Maltepe de Tandem bisikleti önerdiler oraya götüreceğim yada servisine baktırırım kitapçıklarını okuyacağım birde bilgilenmeye çalışacağım lastikleri takıp sökünce acaba hidrolik fren ayarı gerekiyor mu onu soracağım

Carraro 053 diskli modeli tam bir gravel mıdır? Ben performans yapmak için bir yol bisikleti arayışındayım. Ara sıra kalın lastikleri takıp da arazide de gidebilmek benim için harika olur. Bu bisikletin beni kendine çeken en önemli özelliği hidrolik disk fren sistemine sahip olmasıydı açıkçası. Bir de açıları safkan yol bisikletine yakın olması beni cezbetti.

Benim bu bisikletten beklentim hızlı bir lastik takıp(yuvarlanma direnci az ve hafif) asfaltta uzun mesafeler yapmak, kısa performans sürüşlerine çıkmak ve yokuşlu rotalarda sürmek. Canım istediğinde ise 35mm lastikleri takıp arazide sürüş yapmak. Amacım keyfi gezi değil. Elimden gelenin en fazlasını vererek sürmek. Ağırlığı konusunda beni üzer mi? Göirüşlerinizi bekliyorum.
G2 yi almadan 053e de bakmistim. Lastik, jant, gidon ile birlikte kadro olculerinde de cok minimal farklar vardi. Yukaridaki isteklerinize uygun olacagini dusunuyorum. 2019G2 ler de Tiagra setli oldugu icin onlar da beklentilerinize uyar.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Benim Bisan'ın 1x dönüşümü ile ilgili bir güncelleme yapayım. Malzemelerim elime ulaştı ve akşamları işten vakit buldukça montajını yaptım. Bu esnada bisikleti de komple elden geçirmiş oldum.

Mevcut durum bu. Bugün ilk denemesini yaptım ve çok memnun kaldım.

20210223_220616.jpg

@MakRo boyunuz kaç acaba 58 kadro kuçük geldigine göre 2 var mı
Boyum 198cm olunca 10-15km sürüşlerde çok rahatsız etmemiş olsa da uzun sürüşler tüm vücudumda ağrılar oluşmaya başlamıştı ara ara mola verip tekrar devam ediyordum. Şuanda mosso monza'yı sökmeye başladım, kadro olarak satmayı düşünüyorum. Bir bisiklet ile anlaşmaya vardım tahmini pazartesi yada salı elimde olacak, ondan sonra bir konu ile toplamayı sunmayı düşünüyorum farklı ve büyük bir kadro dirt drop veya rijit mtb ile düz gidon (faltbar) gravel arası bir şey olacak.

Benim Bisan'ın 1x dönüşümü ile ilgili bir güncelleme yapayım. Malzemelerim elime ulaştı ve akşamları işten vakit buldukça montajını yaptım. Bu esnada bisikleti de komple elden geçirmiş oldum.

257305 dosyayı görüntüle

Elinize saplık güzel duruyor bence gravel her zaman 1x olmalı.

@Sadettin Z. Acaba ben mi göremedim yoksa chainstay kullanmadınız mı? Her nekadar düz diş olsada arazide zincir atabiliyor diyebiliyorum ki gcn de öyle düşünüp orbealarında da kullanıyor

@Sadettin Z. Acaba ben mi göremedim yoksa chainstay kullanmadınız mı? Her nekadar düz diş olsada arazide zincir atabiliyor diyebiliyorum ki gcn de öyle düşünüp orbealarında da kullanıyor

Chainstay o fotoğrafta zincirin altından geçen boruya deniyor. Chain guide olabilir mi? :)

Aynakol dişlisi narrow wide olduğu, GRX aktarıcının da clutch mekanizması bulunduğu için zincirin atması çok çok zor. GCN videosundaki Orbea Terra'da vardı ancak Simon kendisi toplasa gerek görmeyeceğini söylüyordu. Benim de görüşüm bu şekilde.

@Sadettin Z. Haklisıniz gece gece isimleri karıştırdım chainguide ve o clutch sisteminin de okadar sabit tuttuğunu bilmiyordum çok sağolun güle güle kullanın bisiklete de ayri bir yakismış

@Sadettin Z. Hocam malum yeniyim ben bisiket camiasında tek aynakolun avantajları ve dezavantajları nelerdir acaba niye çevirirler söyler misiniz rica etsem 🙏

257305 dosyayı görüntüle
Zincir yetersiz gibi duruyor sanki. Dişli oranlarınız neydi?

@Sadettin Z. Hocam malum yeniyim ben bisiket camiasında tek aynakolun avantajları ve dezavantajları nelerdir acaba niye çevirirler söyler misiniz rica etsem 🙏

Bu konuda birkaç sayfa önce detaylı bir biçimde anlatmıştım, sizden o mesajlara bakmanızı rica edeceğim. 1x Dönüşümü
Zincir yetersiz gibi duruyor sanki. Dişli oranlarınız neydi?

1x sistemlerde aktarıcı normalden biraz daha fazla açılıyor. Eğer zinciri daha uzun tutarsanız en yüksek vitese geçtiğinde yeterince geremediği için clutch mekanizması işlevsiz kalıyor. Bugün sürüş denemesini yaptım. Saat gibi çalışıyor sistem. :)

Aynakol 40T - Kaset Dişli 11/42

arkadaşlar bu Gravel in özelliği nedir ? Bende yol bisikleti var Merida ve satıp şehir bisikleti almayı düşünüyorum
En büyük sebebi lastik mevzusu, öyle kolay patlamayacak, yolda, kaldırımda konforlu olsun diye istiyorum. Gravel buna uyar mı ?

Hafiflik önemli, amortisör ve hidrolik fren istemiyorum

257305 dosyayı görüntüle
Hocam fotoğraf açısından mı desem , daha önce bir grawel yakından tanımadığımdan mı desem , olmadı acemiliğime verin aynakol yere çok yakın değilmi?
Arazide sorun çıkarır gibime geldi. Pedalı çevirince yerdeki döşemeye değecek gibi duruyor resimde. Benimkisi sürekli MTB kullanmamın kuruntusu da olabilir tabi.

Geri