Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Carraro da gravel-şehir-yol kadroları üzerine bir kaeşılaştırma.
RC mesafesi olarak gravel ve yol kadroları benzeşirken, bb mesafesinde gravel sportive 3xx serisine daha yakın. Ama genel olarak yol bisikleti genleri baskın bir gravel.
256966 dosyayı görüntüle
Kadro boyu olarak nitelendirilen şey st borusunun uzunluğudur burada hepsi farklı carraro neye göre hepsine m demiş onu anlamadım.

Scudo
Kadro boyu olarak nitelendirilen şey st borusunun uzunluğudur burada hepsi farklı carraro neye göre hepsine m demiş onu anlamadım.
Fabrıkada boy personelı var heralde M kadroları yaparken onu oturtup olcuyolar tmm bu buna oluyosa M :D

Aslında bu sadece Carraro'nun değil, tüm yerli markaların sorunu. Önlerine Specialized'ın, Cannondale’in, Trek'in kadro geometri tablosunu açıp hangi ölçüyü referans almışlar, hangi kadro boylarında hangi ölçüler nasıl değişmiş analiz etmekten çok uzaklar. Güç bela verdikleri tablolarda da olması gerekenin ancak yarısı kadar bilgi var.

Yukarıda saydığım markalar gibi kadrolarını kendileri tasarlamayıp uzakdoğu'daki üreticilerin kataloglarından seçtikleri için (corelli hariç) belki çok seçenekleri de yok.

@Sadettin Z. Güzel özetlemiş bence. Her zaman bisikleti gidip deneme imkanımız olmuyor denerken de örneğin ben mağazada değişik triplere girip saçma sapan bir kadroyu alıp çıkabiliyorum.
Yine benim gibi carraro kullanıcısı arkadaşlar kendi tecrübelerini bu tablolarla karşılaştırırsa en azından tamamen bayideki satış elemanının insiyatifine kalmaz.
Bir carraro kullanıcısı olarak ben düşük ihtimal g4 biraz daha yüksek ihtimal g2 düşünüyorum.
Belki hiç bir kadrosu beni tatmin etmeyecek Bisan kadro deneyeceğim.
Bisiklet iyiden iyiye yaşam tarzım haline gelirse soulrider'a gidip bu kafa karışıklığını tamamen bitirmek istiyorum açıkçası.

Carraro faceden dün mart ayından guncellenecek demıs sayfa. (31 mart mı dedım cevap gelmedı gerçi) sıtelerde de urun yok. galiba onu dediklerine göre martta satışlar baslayacak stoklar gelıp?

Facebook'tan bir bildirim. Eski dağ bisikletleri gargamel olabiliyor. 😅
20210222_105321.jpg

ST uzunluğu kadro boyunu direk olarak vermez aslında.
Bendeki yol kadrosu 54 cm olarak listeliniyor ama ne SEAT TUBE C/T , nede SEAT TUBE C/C 54 cm değil. Aynı st uzunlukta olup st açısı nedeni ile farklı boyda olabilir kadrolar.

Kadro boyunda STACK ve ya REACH ölçüleri daha isabetli karar vermeyi sağlar sanırım.

SA

Bisikletçim Carraro bayisi. Bayilere gönderilen listede G2 önerilen liste fiyatı 8950 tl. Bilginize
Sızınkı ne zaman gelır dıyor.

Bugün faceden mart basında sıte guncellenecek demişler bana

Benim bisikletçim de Mart başı dedi ama bu fiyattan gelecek ve 2020 modele göre hiçbir farkı yok . Ben resimlerini gördüm. aldığımda 6850 idi , yeni gelecek model ciddi fiyat farklı geliyor.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Benim bisikletçim de Mart başı dedi ama bu fiyattan gelecek ve 2020 modele göre hiçbir farkı yok . Ben resimlerini gördüm. aldığımda 6850 idi , yeni gelecek model ciddi fiyat farklı geliyor.
Ben siparişi verdım zaten mart nısan gıbı dedı banada. erken gelse artık sıkıldım beklemekten :) tek tesellim havaların soğuk olması

Pandemi sürecinin başında almıştım , iyiki de almışım. 100 km bile olmadı , süremiyorum bile. Balkonda inen lastiklere hava basıp duruyorum öylece :)) Şuan çeyrek altından daha değerli benim için

Ben siparişi verdım zaten mart nısan gıbı dedı banada. erken gelse artık sıkıldım beklemekten :) tek tesellim havaların soğuk olması
Sen kendini öyle teselli et bakalım, bizim soğuk gibi bir derdimiz yok . Sürmeye ve kondisyona devam. Nisan ayında kapışmaya varmısın? Alırım grawelini elinden.
Düz yol olur, arazi olur , dilediğin yer olur. Mart 10 da 45 diyorum. Belki doğum günlerimi yeni bir grawılla kutlarız sayende. Olmadı bir dağ bisikleti sahibi olursun. :koptum:

Sen kendini öyle teselli et bakalım, bizim soğuk gibi bir derdimiz yok . Sürmeye ve kondisyona devam. Nisan ayında kapışmaya varmısın? Alırım grawelini elinden.
Düz yol olur, arazi olur , dilediğin yer olur. Mart 10 da 45 diyorum. Belki doğum günlerimi yeni bir grawılla kutlarız sayende. Olmadı bir dağ bisikleti sahibi olursun. :koptum:
Hmmm. Osman bunu sevmedi kabul etmiyor 😂 duello atalım 15 adım sonra ateş edelım :D

Monzayı özenerek topladım 58 kadrosu bile küçük gelip boy omuz ve kol ağrılarına neden olunca satmaya niyetlendim. Yıllık izinde Denizli'ye gidip orada bırakmıştım 2.izinde alıp geitrecektim ki pandemi ve izinlerin iptali ile Denizli'de kaldı 2 günlük işim çıkması ile geri götüreceğim. Monza kadroyu satıp yeni aynı grup seti yeni kadroya toplayacağım Mart gibi ona da konu açarım. Şimdilik monza evde bekliyor.

Dosyalar

• IMG_20210223_124940.jpg
    IMG_20210223_124940.jpg
    114,2 KB · Okunma: 74
@MakRo boyunuz kaç acaba 58 kadro kuçük geldigine göre 2 var mı

Bugün arkadaşımın specialized allez sport bisikletini kullandım kesinlikle yol bisikleti bana göre değilmiş anladım evet yıllardır binmiyorum yeniyim ama lastikleri incecik asfalt dışı çok güvensiz ve konforsuz sürüş pozisyonu çok rahatsız sele çok rahatsız kesinlikle gravel şehir içi en iyi seçim bunu net anladım yokuşlarda da umduğumdan iyi idim antrenman lazım hepsini çıkamadıysam da fena sayılmazdı herkesin tekeri düz bassın :))

Geri