Merhabalar, 1/10mm düzeyinde ince ayarlı açılı cetvellerle 1/10 ölçüsünde 3 kadroyu da çizdim (50/52/55)
Aralarındaki fark en çok üst boruda belli oluyor.
Üst borunun suluk hizasından yüksekliği benim bacağıma en iyi oturan 50 kadro. arka üçgenin uzunluğu değişmiyor stabil 420mm. Sadece açısı değişiyor. Arka üçgenin açısı daraldığı ve ön maşanın dik soyut üçgeninin dik kenarı boyutu arttığı için toplam boy arasında 1000/1017/1048mm boy farkı var. Bu demek oluyor ki 50 ve 52 arasındaki fark ciddi ölçüde az. 55 kadro, stack (orta göbek-en üst nokta arası) uzaklığı olarak diğerlerine oranla çok büyük. Yani 50 ve 52 kadro arasında minimal oynamalar varken, 55 kadro hem yükseklik olarak hem de uzunluk olarak orantıdan daha fazla büyümüş. Aero kadro olmadığı için 1.7cm genel, 2cm üst boru uzunluğunun beni fazla etkilemeyeceğini düşünüyorum. Böylelikle benim 52 kadroda uzun kalan reach mesafem de düzelmiş oluyor.
Ön tekerin orta göbeğe mesafesi 50 ve 52 kadro arasında milimetre iken, 52-55 arasındaki fark cm düzeyine çıkıyor. Darbe sönümlemesi ise teker açıklığı ve stack uzunluğu ile doğru orantılı.
Çizimi yaptığım kaynak tamamen sitedeki verilere göre çizilmiştir.
256686 dosyayı görüntüle