Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Boya diye biliyorum
İyi bari o zaman bir süre daha ertelenmiş oldu bisiklet işi. 52 kadro piyasaya düşerse affetmem.
Havalar sogudu ztn bosver :D ben acele ettım alamadım bak. Bugun gıttım tekrar bayıye benım dıger arkadasta ordaymıs oturdum biraz konuştuk. İsrar ettim baya kabul etmedıler dedi

Scudo
@Yusuf'san yesil olanlar yeni model galibe degilmi oburleri zaten cyclecross a giriyor daha çok

@Kerimm Hayirli olsun. Kazasiz belasiz iyi günlerde kullanmani temenni ederim

Merhabalar, 1/10mm düzeyinde ince ayarlı açılı cetvellerle 1/10 ölçüsünde 3 kadroyu da çizdim (50/52/55)
Aralarındaki fark en çok üst boruda belli oluyor.
Üst borunun suluk hizasından yüksekliği benim bacağıma en iyi oturan 50 kadro. arka üçgenin uzunluğu değişmiyor stabil 420mm. Sadece açısı değişiyor. Arka üçgenin açısı daraldığı ve ön maşanın dik soyut üçgeninin dik kenarı boyutu arttığı için toplam boy arasında 1000/1017/1048mm boy farkı var. Bu demek oluyor ki 50 ve 52 arasındaki fark ciddi ölçüde az. 55 kadro, stack (orta göbek-en üst nokta arası) uzaklığı olarak diğerlerine oranla çok büyük. Yani 50 ve 52 kadro arasında minimal oynamalar varken, 55 kadro hem yükseklik olarak hem de uzunluk olarak orantıdan daha fazla büyümüş. Aero kadro olmadığı için 1.7cm genel, 2cm üst boru uzunluğunun beni fazla etkilemeyeceğini düşünüyorum. Böylelikle benim 52 kadroda uzun kalan reach mesafem de düzelmiş oluyor.
Ön tekerin orta göbeğe mesafesi 50 ve 52 kadro arasında milimetre iken, 52-55 arasındaki fark cm düzeyine çıkıyor. Darbe sönümlemesi ise teker açıklığı ve stack uzunluğu ile doğru orantılı.
Çizimi yaptığım kaynak tamamen sitedeki verilere göre çizilmiştir. 636EA479-7F85-439F-91A6-D460860F5DFE.png

Merhabalar, 1/10mm düzeyinde ince ayarlı açılı cetvellerle 1/10 ölçüsünde 3 kadroyu da çizdim (50/52/55)
Aralarındaki fark en çok üst boruda belli oluyor.
Üst borunun suluk hizasından yüksekliği benim bacağıma en iyi oturan 50 kadro. arka üçgenin uzunluğu değişmiyor stabil 420mm. Sadece açısı değişiyor. Arka üçgenin açısı daraldığı ve ön maşanın dik soyut üçgeninin dik kenarı boyutu arttığı için toplam boy arasında 1000/1017/1048mm boy farkı var. Bu demek oluyor ki 50 ve 52 arasındaki fark ciddi ölçüde az. 55 kadro, stack (orta göbek-en üst nokta arası) uzaklığı olarak diğerlerine oranla çok büyük. Yani 50 ve 52 kadro arasında minimal oynamalar varken, 55 kadro hem yükseklik olarak hem de uzunluk olarak orantıdan daha fazla büyümüş. Aero kadro olmadığı için 1.7cm genel, 2cm üst boru uzunluğunun beni fazla etkilemeyeceğini düşünüyorum. Böylelikle benim 52 kadroda uzun kalan reach mesafem de düzelmiş oluyor.
Ön tekerin orta göbeğe mesafesi 50 ve 52 kadro arasında milimetre iken, 52-55 arasındaki fark cm düzeyine çıkıyor. Darbe sönümlemesi ise teker açıklığı ve stack uzunluğu ile doğru orantılı.
Çizimi yaptığım kaynak tamamen sitedeki verilere göre çizilmiştir. 256686 dosyayı görüntüle

tam şu yazıyı yazmayı düşünüyordum vazgeçmiştim :)

"ülkenin boy ortalamasını düşününce acaba bu 55 kadro g2 satanlar yanlış kadrodan dolayı mı satıyorlar"

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@necmeddin abi teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun inşaAllah

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
tam şu yazıyı yazmayı düşünüyordum vazgeçmiştim :)

"ülkenin boy ortalamasını düşününce acaba bu 55 kadro g2 satanlar yanlış kadrodan dolayı mı satıyorlar"
Bence ölçülere cok soyut bakiyorsunuz. Deneyip birkac km surme imkaniniz varsa mutlaka deneyin. Ben bu 55 kadroyu 1 yil kullandım, ilk 1 ay disinda agrim sızım da hic olmadi. Ic bacak boyunuz, kollarinizin uzunlugu vs de cok belirleyici. 55 kadroyu 175 ustunde boy ve biraz uzun kol bacak boyu olanlar rahatlıkla ve sorun yasamadan kullanırlar.

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali ve MakRo
Bence ölçülere cok soyut bakiyorsunuz. Deneyip birkac km surme imkaniniz varsa mutlaka deneyin. Ben bu 55 kadroyu 1 yil kullandım, ilk 1 ay disinda agrim sızım da hic olmadi. Ic bacak boyunuz, kollarinizin uzunlugu vs de cok belirleyici. 55 kadroyu 175 ustunde boy ve biraz uzun kol bacak boyu olanlar rahatlıkla ve sorun yasamadan kullanırlar.
Uzun koldan ve bacaktan kastınız kaç cm?

• Hahaha
Tepkiler: osmancan71
Yani benim bacak 84 kol 55 bilekten omuza tabiki ve hiç agrim olmadı 2 3 sürüşten sonra tabi boyum 180 olduğu için seleyi en yakın pozisyonda kullanıyorum ve kollarında reachini kisalttım biraz

@denizt

Sanirim ben fazla vermişim ama önemli değil o fiyata da verebilirim

Uzun koldan ve bacaktan kastınız kaç cm?
175 altinda olanlar icin uzun kol boy orani demek istedim aslinda. 175in alti icin 82cm ve ustu uzun ic bacak boyunun baslangicidir kabaca. 175 180 arasi icin 82 85 araligi normal kabul edilir.

@Equilibrium Hangi mesaja cevap verdiğinizi anlamak için epey gerilere gitmem gerekti. Yani ben sizin için söylemiştim. Daha çabuk satılması açısından.

• Beğen
Tepkiler: Equilibrium
Geri