Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Gravel ulkemizde baslamadan biten bir maceraya dönüştü sanki
Bunun bence en büyük sebebi tanım karmaşası. Nasıl olunca gravel oluyor bunu ne belirliyor? Yabancı forumlara bakıyorum monstercross, dirt drop, adventure varda var. Bana kalsa hepsi gravel ama biri çıkıp "bu gravel değil geometrisi farklı" dediğinde bir affalama oluyor. Bana göre hepsi gravel ama kendi içinde alt grupları var.

Örnek olarak ben metal müzik dinliyorum dediğimde, herkesin aklına simsiyah giyinmiş, uzun saçlı, bileklerde çivili bileklik takan ve sadece brutal takılan adamlardan görüyorlar. Halbuki metal müzikte o kadar alt tür var ki, bir grup bile kendi içinde bir birine yakın 3-4 farklı alt türde parça çıkarabiliyor.

Scudo
Bunun bence en büyük sebebi tanım karmaşası. Nasıl olunca gravel oluyor bunu ne belirliyor? Yabancı forumlara bakıyorum monstercross, dirt drop, adventure varda var. Bana kalsa hepsi gravel ama biri çıkıp "bu gravel değil geometrisi farklı" dediğinde bir affalama oluyor. Bana göre hepsi gravel ama kendi içinde alt grupları var.

Örnek olarak ben metal müzik dinliyorum dediğimde, herkesin aklına simsiyah giyinmiş, uzun saçlı, bileklerde çivili bileklik takan ve sadece brutal takılan adamlardan görüyorlar. Halbuki metal müzikte o kadar alt tür var ki, bir grup bile kendi içinde bir birine yakın 3-4 farklı alt türde parça çıkarabiliyor.

Tabi ki oyle misal metal-rock uzerinden gidersek, R.E.M de rakçı, Grup Ayna'da rakci.
ROXETTE de rakçı, Bon Jovi'de rakci ( kireyzi sarkisina hastayimdir ) , net bir tanim vermek belkide en mantiksiz sekilde Gravel'dir. Zira kendi bir karisimdir, potboridir , mutanddir.
Potbori dedimde dur ben bi Mahmut Tuncer potborisi dinliyim
Kac yillik trolum, Boylesini gormedim, adam Trt'yi trolluyor hemde 80lerde :D

bugün işe geldim gravelle.
kuran arkadaş ön frenin havasını alırken biraz yağ bulaştırmış bundan dolayı ses yapıyor tek sorunumuz şimdilik bu gerisinde memnunum.

bir çift balata sipariş ettim, frenin tutmasında bir sıkıntı yok ama katlanılmaz bir ses çıkarıyor. balataları değiştirmenin dışında deneyebileceğimiz bir yöntem varsa paylaşırsanız sevinirim.

Dosyalar

• IMG_20200406_192946.jpg
    IMG_20200406_192946.jpg
    1,3 MB · Okunma: 114
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
kuran arkadaş ön frenin havasını alırken biraz yağ bulaştırmış bundan dolayı ses yapıyor tek sorunumuz şimdilik bu gerisinde memnunum.

bir çift balata sipariş ettim, frenin tutmasında bir sıkıntı yok ama katlanılmaz bir ses çıkarıyor. balataları değiştirmenin dışında deneyebileceğimiz bir yöntem varsa paylaşırsanız sevinirim.
Disk fren temizleyici spreyler var. rotorlara sıkarsanız genelde düzelir.

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: sspl
Disk fren temizleyici spreyler var. rotorlara sıkarsanız genelde düzelir.

(link)
(link)

Diskten ziyade balataya bulaşmış yağı temizlemek için bu bahsettiğiniz ürünler iş görür mü?

Diskten ziyade balataya bulaşmış yağı temizlemek için bu bahsettiğiniz ürünler iş görür mü?
Organik balataya bir kere yağ bulaştığı zaman balata yağı emiyor. O yüzden çok ise yarar bir çözüm yok. İnternette bir sürü hurafe var ,sıcak suda kaynatın vs. . Bu yüzden en mantıklısı yeni aldığınız balatayı diski güzelce temizleyerek takmak.

@gezgin gezer Bu behsettiğin spreyi daha önce kullandım ama maalesef işe yaramıyor. Araba ve motorda Tamam işlevini yerine getirip sesi kesiyor ama bisiklette olmuyor. En iyisi bir çift yeni balata almak

Hayırlı olsun hep mavi modelini görmüştük , gri turuncu olanı da güzelmiş. Rotorları güzelce temizleyip yeni bir balata almak en mantıklısı olacaktır. Ne hikmetse ülkedeki bir çok bisikletçi elindeki yağa vs. dikkat etmeden direk sağı solu bir güzel elleyip insanları masrafa sokuyorlar. Zamanında buna benzer olayda arkadaşın downhill bisikletinin balatalarını çöp olmasına sebep olmuştu. Tabi buna rağmen işini gerçekten güzel ve laiği ile yapanlar da var.

@sspl
Hayırlı olsun
Güzel tercih
2019 model olduğunu belirtmişsin
Tiagra setli mi bu canavar?

• Beğen
Tepkiler: AkseL ve sspl
Hayırlı olsun hep mavi modelini görmüştük , gri turuncu olanı da güzelmiş. Rotorları güzelce temizleyip yeni bir balata almak en mantıklısı olacaktır. Ne hikmetse ülkedeki bir çok bisikletçi elindeki yağa vs. dikkat etmeden direk sağı solu bir güzel elleyip insanları masrafa sokuyorlar. Zamanında buna benzer olayda arkadaşın downhill bisikletinin balatalarını çöp olmasına sebep olmuştu. Tabi buna rağmen işini gerçekten güzel ve laiği ile yapanlar da var.
Valla bana sorarsan iyi ki mavi almamışım nardo gri daha güzel duruyo bisiklette benim fikrimce. Ama turuncu yerine bence fosforlu sarı olsaydı daha iyi olabilirdi ama bu kombinasyon da güzel duruyo. ustam kötü niyetli birine benzemiyordu muhtemelen düşünemedi diğer hidroliklere göre sanırım farklı bir sistem olduğundan düşünemediği şeyler olmuş olabilir. Yeni balataların siparişini verdim ama bunları da bir kaç yöntem ile hayata tutundurabilir miyim deneyeceğim bakalım.

@sspl
Hayırlı olsun
Güzel tercih
2019 model olduğunu belirtmişsin
Tiagra setli mi bu canavar?

Teşekkür ederim daha güzelleri senin olsun inşallah. Evet Tiagra 4700 set var üstünde 50-34 Ayna / 12-34 Ruble şeklinde, Kolları ve kaliperleri de tiagra.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Yusuf'san
Madem sürüş organize edemiyoruz biz de sohbet edelim dedik.
Konumuz Gravel bisikletler olacak, evde daralan, aklı arazide olan herkesi bekleriz;

(link)
(link)

gdduyuru.png

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Bu bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim hoşuma gitti. Carraro gravel bakıyordum aslında bu çıktı karşıma birden. Marka hakkında çok bilgi sahibi değilim. Bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim.
Bu arada çok sağlam duruyor😊 Tank gibi bir şey😁 Günlük aldığım mesafeyi çok etkiler mi tekerlekler

Dosyalar

• 987DB14C-F13A-4C4A-B9F2-54330F3A17ED.jpeg
    987DB14C-F13A-4C4A-B9F2-54330F3A17ED.jpeg
    54,6 KB · Okunma: 127
  • A55A167B-B8AF-4A10-A56F-1CE7D808940D.jpeg
    A55A167B-B8AF-4A10-A56F-1CE7D808940D.jpeg
    51,7 KB · Okunma: 120
  • DEB97485-9F5F-4771-BE7F-B788BC74A5A2.jpeg
    DEB97485-9F5F-4771-BE7F-B788BC74A5A2.jpeg
    55,8 KB · Okunma: 90

Balatalari ocakta ısıtın, yag yanıp ucacaktir. Ben böyle yapıyorum, işe yarıyor

• Beğen
Tepkiler: sspl
Arkadaşlar merhaba. Bu bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim hoşuma gitti. Carraro gravel bakıyordum aslında bu çıktı karşıma birden. Marka hakkında çok bilgi sahibi değilim. Bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim.
Bu arada çok sağlam duruyor😊 Tank gibi bir şey😁 Günlük aldığım mesafeyi çok etkiler mi tekerlekler
Selamlar Kross yanılmıyorsam polonyalı bir bisiklet üreticisiydi. Avrupanın en büyük üreticilerinden biri. Esker 4.0 modeli çelik olan graveli. Bunun bir de alüminyum olanları vardı. 2.0 ve 6.0 diye. Bir ara ben de çok düşündüm almayı. Avrupanın çeşitli ülkelerinde 4-5 bin lira civarına geliyordu fiyatı gidip alacaktım. Sonra specialized awol aldım bundan vazgeçtim. İncelemelerim sonucu gayet başarılı bulmuştum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bisiklet güzel, @yeyu 'nun da dediği gibi Polonyalı bir firma. Bisikletin Chromo olduğunu düşünürsek biraz ağırlığı olacaktır. Carraro'ya alternatif herkesin beklediği corelli goat 2.0'ı çıkarırsa onu tercih edin derim bin lira oynasa bile daha iyi bir seçenek olacaktır en azından 2-3bin karınız olur 8400 lira az para değil. Corelli'yi bekleyenlere sürekli nisan ayını veriyorlardı tarih olarak bakalım göreceğiz. Eğere bu model için paranız çıkıyorsa yerli piyasada çok alternatif olmasa da yurt dışı seçeneğini es geçmeyin derim.
@yeyu sizin awol'un resmi varsa görmek isterim güzel bisiklet.

Denizli'deki bisikletçi arkadaşım kross'un satışını yapıyor. Dağ bisikletlerini beğendiğim bir marka, standart her markada olduğu gibi avrupa satış fiyatlarının 2 katına geliyor kur, vergi derken. Yoksa hakkını yememek lazım.

Fiyatı kadrosundan dolayı sanırım eğer cromo kadroya ihtiyacınız yoksa 2019 gravel g2 lere bakabilirsiniz bence. 3000 lira gibi bir fark var üstüne g2 hidrolik fren. Ben 700x38 yani 28x1.5 Schwalbe One Speedlerden memnunum yormuyor fazla şehir içinde. 700x42 ne yapar bilmem :)

Balatalari ocakta ısıtın, yag yanıp ucacaktir. Ben böyle yapıyorum, işe yarıyor
Reçine balatayı ısıtmak balataya zarar vermez mi?

Bisiklet güzel, @yeyu 'nun da dediği gibi Polonyalı bir firma. Bisikletin Chromo olduğunu düşünürsek biraz ağırlığı olacaktır. Carraro'ya alternatif herkesin beklediği corelli goat 2.0'ı çıkarırsa onu tercih edin derim bin lira oynasa bile daha iyi bir seçenek olacaktır en azından 2-3bin karınız olur 8400 lira az para değil. Corelli'yi bekleyenlere sürekli nisan ayını veriyorlardı tarih olarak bakalım göreceğiz. Eğere bu model için paranız çıkıyorsa yerli piyasada çok alternatif olmasa da yurt dışı seçeneğini es geçmeyin derim.
@yeyu sizin awol'un resmi varsa görmek isterim güzel bisiklet.
Selamlar,
Awol burada ☺️222770 dosyayı görüntüle

TL'deki değer kaybıyla giderek uzaklaşsa da hayaller, bakmak bedava.

(link)

@rodya @yeyu @sspl Teşekkür ederim
Bu bisiklet şu an satılmıyor galiba.
Fiyatı kadrosundan dolayı sanırım eğer cromo kadroya ihtiyacınız yoksa 2019 gravel g2 lere bakabilirsiniz bence. 3000 lira gibi bir fark var üstüne g2 hidrolik fren. Ben 700x38 yani 28x1.5 Schwalbe One Speedlerden memnunum yormuyor fazla şehir içinde. 700x42 ne yapar bilmem :)

Reçine balatayı ısıtmak balataya zarar vermez mi?
Nereden ne kadara aldınız acaba? Bir de boyum 1.78, bana hangi ölçüdeki uygun olur?

Geri