Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

merhaba.tr den mi aldiniz? alibaba da bir turlu bulamadim
varsa link alabilirmiyim?

Evet buradan gittigidiyor'dan almıştım. Diğer alışveriş sitelerinde de vardı. Dün de bi arkadaşıma aldırdım. Benim aldığım ilan kapanmış başka bir satıcıdan hepsiburada'dan sipariş verdi. Hangisinde fiyatı düşükse, kampanya indirim vs varsa oradan değerlendirebilirsiniz.

Scudo
Selamlar, son 15 sayfa kadar mesajları okudum ve kararsızlığıma bi çözüm bulamadım :D

Genelde yol ağırlıklı sürüyorum fakat biraz daha keşif amaçlı sağa sola köylere gitme niyetim olduğu için gravel almayı düşünüyorum. MTB kullanıyordum ama uzun sürüşlerde rahatsız olmaya başladım.

Mosso GVL700 ile Carraro G2 arasında git gel durumundayım. Mesajları okudukça hiç almasam mı acabaya doğru kaymaya başladım. 10k civarı para verip ilk aylarda sorun yaşamayı istemiyorum doğal olarak. Zaten haftada 1 2 defa anca süreceğim gibi duruyor.

Boy 190
İç bacak 93

Marka, model, İstanbul içi ilgili bir bisikletçi gibi önerileriniz olursa memnun olurum :)

Edit: Bunlara ek bir de Bisan All Trail belki zorlayabilirim. Mosso ve Bisan shimano jant seti mevcut
Agirlik: Bisan (10.68) < Mosso (11.10) < Carraro (11.50 diye bir konuda gormustum)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: a-hmd-i
20210918_114923.jpg
20210918_095640.jpg
20210918_103232.jpg
20210918_104655.jpg

Şile Saklıgöl - Darlık barajı gravel turundan kareler paylaşalım. Gitmeyi düşünenler için orta zorlukta, çok keyifli, çoğunlukla gravel bazı yerlerde mtb'ye uygun bir rota. Saklıgöl'den sonra eğimler %16'ya varıyor, bir yerde 3km uzunlukta %8 ortalamalı bir eğim var, bozuk zeminde kondisyon zayıfsa bitmek bilmez gerçekten.

Aşağıda bizim de kullandığımız Komoot rotasını paylaşayım, denemek isteyen olursa tavsiye edilir.

(link)

274153 dosyayı görüntüle
274154 dosyayı görüntüle
274155 dosyayı görüntüle
274156 dosyayı görüntüle

Şile Saklıgöl - Darlık barajı gravel turundan kareler paylaşalım. Gitmeyi düşünenler için orta zorlukta, çok keyifli, çoğunlukla gravel bazı yerlerde mtb'ye uygun bir rota. Saklıgöl'den sonra eğimler %16'ya varıyor, bir yerde 3km uzunlukta %8 ortalamalı bir eğim var, bozuk zeminde kondisyon zayıfsa bitmek bilmez gerçekten.

Aşağıda bizim de kullandığımız Komoot rotasını paylaşayım, denemek isteyen olursa tavsiye edilir.

(link)
all trail galiba hangi modeli olduğunu sorsam

274153 dosyayı görüntüle
274154 dosyayı görüntüle
274155 dosyayı görüntüle
274156 dosyayı görüntüle

(link)
Ayağınıza sağlık güzel tur olmuş.

photo_2021-09-18_22-04-50.jpg

Selamlar. Gravel G0 Bisikletimi satıyorum. XL 58 CM Gravel arayan arkadaşlar irtibata geçebilir.Teşekkürler.
(link)

Buradan ilan verilebiliyorsa ben de yazayım yahu elimde kaldı Carraro G4 Pro :)

Tertemiz, iki ay kadar kullanıldı. Sadece gidon boğazından ve orta göbekten ses geliyor. Ben Kütahya'da yaptıramadım ama bir ustasına gösterip kolayca çözülebilecek sorunlardır diye düşünüyorum. Belki sadece bir yağlamaya bakıyordur. Henüz başka yerde ilana koymadım. İlgilenen varsa özel mesaj atabilir.

Yeri tam neresi bilmemekle birlikte muhtemelen buraya daha yakın. Triban rc500. Yalnız pedal ve ayakkabı tercihimi spd-sl olarak yaptım. Üzerine platform adaptör takarak işe git gel de yapıyorum.
Screenshot_20210919-135001_Instagram.jpg

Selamlar herkese güzel haftasonları dilerim, carraro sportive 324'ten gravel'e terfi etmeyi planlıyorum 8000 - 9000 TL civarı bir bütçe ayırabiliyorum, fiyat ve performans olarak biraz daha öne çıkan önerebileceğiniz bir gravel bisiklet fikrimi olgunlaştırmamda çok yardımcı olurdu. İkinci el olanlarıda dahil edersek Carraro G2, Bisan All Trail ( GRX-400 ) ve Triban - Grvl 520 ( Sram Apex 1 )'yi keşfedebildim. Döviz kurunda dolayı fiyat performans diye bir şey kalmadığının farkındayım fakat illa ki aralarından biri donanım ve fiyat avantajı yaratıyordur bu tarz nüansları yakalamaya çalışıyorum. İyi sürüşler :)

Edit: %70 asfalt-beton %30 mucur-toprak yol kullanımım ortalamam var diyebiliriz. Bu durum gravel bisiklet tercihini etkiler mi? Aslında her işimi görsün mottosundan yola çıkarak bu arayışa girdim doğrumu yapıyorum bilmiyorum.

Son düzenleme:
Corelli goat 1.0'ın üzerinde gelen Mitas Scylla lastikleri yaklaşık 2 bin kmde bu hale getirmeyi başardım. F/P dış lastik önerilerinizi bekliyorum IMG_20210919_153827.jpg

• Beğen
Tepkiler: benben
Merhabalar

Yeni satın aldığım g2 ile birkac deneme.surusu yaptim. Sorun son 3 viteste (kucuk ruble dişlisi, buyuk ayna kol dişlisi) pedali yüklü cevirirken zincir aktaraciya çarpıyor. Ancak yüksüz çevirirken sorun yok. Ve devamli da çarpmiyor. Ozellikle sag pedala yuk bindiğinde aktaraciya zincir çarpıyor ses yapıyor. Solda yuk bindirildiginde kismen az ses geliyot.
Vites ve High vidasi ayaridir dedim. Son 2 gündür on aktaricinin ayarlarını sıfırdan yaptim. Ancak sonuc değişmedi. Bugun cok cok detayli baktığımda aynakolu cevirirken bir bölümünün aktariciya daha yakin olduğunu gördüm. (İlk iki fotoğraf. İlki normal olan. İkincisi yakin bolum. ) Bu da aynakolun yamuk olmasi olasılığını göz önüne getirdi. Fotoğrafları detayli olarak paylaşıyorum. Sizce bisikleti aldığım yere direkt götürüp aynakol ile ilgili işlemleri başlatmalı miyim?
Ayrica zincir aynakol a çarptığında zarar görmemesi için konulan tampon plastik bölümü biraz daha yukarıda sanki. Bunun normalini bilmediğim için yorum yapamadım.

Not: vites geçişlerinde sorun yok. Kucuk aynakol dislisinde hic sorun yok.

20210919_153919.jpg
20210919_153912.jpg
20210919_153023.jpg
20210919_153220.jpg

Dosyalar

• 20210919_153220.jpg
    20210919_153220.jpg
    65,4 KB · Okunma: 6
  • Beğen
Tepkiler: Samet M.
Samet hocam hayırlı olsun. Sıfır mı aldınız?
Teşekkür ederim Necmeddin abi. Hayır yakınlarda bir arkadaştan ikinci el olarak aldım. Sıfır olarak stoklarda yok sanırım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bizim kafadarlar. Ikisinin de yeri ayrı.
IMG_20210921_180654.jpg
G2ye SPD pedal ve Brooks cambium eklentisiyle çok daha zevkli oldu. Sele orjinaline göre farketti gerçekten. Taytsiz uzun sürüşlerde bile çok rahat ettim. SPD pedal için de ilk deneyimim oldu. Takıp çıkartmaya alışmak biraz zaman alsa da perfomans anlamında ciddi farkediyor bisikletle bütünleşiyorsunuz adeta inanılmaz bir duygu.
IMG_20210830_123535.jpg
Ama kilitli pedal alıp da düşmemek olmazdı bildiğim halde benzinlige girmeden tek ayağı çıkartmama rağmen market önünde dururken bir anlik diğer ayağı çıkarmakta sıkıntı yaşadım ve hoop o tarafa doğru yattık yere😁 tüm karizma gitti ama yapacak birşey yok. Bakalım ilk ve son düşüş olur inş 😅
IMG_20210911_185046.jpg

Gravel rotalarında kalpiye ya da spd pedal kullanmayı performansın yanında güvenlik için de gerekli buluyorum. Özellikle bozuk zeminde hızlı inişlerde titreşimden dolayı ayak pedalın kenarına doğru kayıyor ve bazen ayağınız boşa çıkabiliyor. Bir anda denge bozulabiliyor. Ya da ani hızlanmak istediğiniz zamanlarda da nadir de olsa bu olay gerçekleşebiliyor. Ayakları sabitlemek bu yüzden çok daha önemli oluyor benim için. Şu anda kayışlı kalpiyeli pedal kullanıyorum. Rahatça giyip-çıkabileceğim sıkılıkta ayarlı. Performansa da katkısı oluyor. Bisikletle bütün olmak sürüş hissiyatını, keyfini de arttırıyor. Spd pedal+ayakkabı bütçemi aşıyor, belki ileride alabilirim. Düşük bütçe ile kalpiye de idare ediyor.

Gravel rotalarında kalpiye ya da spd pedal kullanmayı performansın yanında güvenlik için de gerekli buluyorum. Özellikle bozuk zeminde hızlı inişlerde titreşimden dolayı ayak pedalın kenarına doğru kayıyor ve bazen ayağınız boşa çıkabiliyor. Bir anda denge bozulabiliyor. Ya da ani hızlanmak istediğiniz zamanlarda da nadir de olsa bu olay gerçekleşebiliyor. Ayakları sabitlemek bu yüzden çok daha önemli oluyor benim için. Şu anda kayışlı kalpiyeli pedal kullanıyorum. Rahatça giyip-çıkabileceğim sıkılıkta ayarlı. Performansa da katkısı oluyor. Bisikletle bütün olmak sürüş hissiyatını, keyfini de arttırıyor. Spd pedal+ayakkabı bütçemi aşıyor, belki ileride alabilirim. Düşük bütçe ile kalpiye de idare ediyor.
Kalpıye bende düşünüyorum ama almışken SPD mi alsam diyorum. Fakat SPD de de çok düşerim gibi geliyor :). Kalpıyede çekme işi nasıl çok boşluk hissediliyor mu

Geri