Scudo Sports

Gran fondo yarışlarından alınan ücretler

Gran fondo yarışlarında alınan ücretler makulmü ?

• Toplam katılım
    160
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@uslsy Keşke olsa da yardımcı olsak..Şimdilik sizin bahsettiğiniz hayali bir org. olduğu için, Polatlı`nın gerçekçiliğine destek olabileceğinizi düşünmüştüm.. Yoksa okuma-anlamada sıkıntı yok..

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Konuya bakış açısı toptan yanlış olunca üstüne konan herşey yanlış oluyor. Maliyet kalemleri üzerinde duruluyor, sonra bu kadar katılımcı olursa bu kadar para kazanıyorlar diye itiraz ediliyor. Firmalar özel yarışı para kazanmak için yapıyor. Konuyu bu kadar uzatacağınıza siz Granfondo Istanbul yapın. Mesainizi, vaktinizi, cebinizden parayı buna harcayın ve sonuçta bedava yada katılımcıların belirlediği ücret karşılığı yarış yapın.
Yarış katılım ücretlerinde fazla bulduğunuz tutar toplam masraflar içinde % 5 ile % 10 luk bir paya sahip. Yada mütevazı bir öğlen yemeğine denk gelir.

@Kudret Kurtcebe Sizlerin tecrübe ve deneyimlerinizden faydalanmak hepimiz için bir kazanç olacaktır..
Bu konuda önderlik edip, yol gösterici olmanız halinde peşinizden azımsanmayacak kadar çok kişi gelir düşüncesindeyim..

@Mustafa Kumbaracı

Katılım bu sene 500 kişiyi gececekmi bakacağız azınlık yarışları haline gelecek fondo ,geçen sene 460 kişiyi vardı

@Angaralı Barış

Sadece 4 yarışta gördüğüm tüm organizasyon hatalarını aynen yazdım ,nasıl olacağınıda polatlı belediyesi ile paylaşırîm
Burdaki 16 kalem gideri göze alır polatlı belediyesi,bunlardan bazıları düşülür maliyet azaltilir.

@Angaralı Barış

Güncelledim

@Angaralı Barış

Polatlı belediyesinin giderleri bunlar olabilir ,bu kalemler içinden bir yarış için gerekli olanlar aynen kalır ,

Organizasyon (Web sitesi, online kayıt, tasarımlar, üretimler, araçlar, personeller vs.)
- Yarış kiti (Sırt numaraları, yarış rehberi, zamanlama çipi / kadro numarası, bırakma çantası vs.)
- İstasyonlarda sunulan yiyecek, içecek ve sağlık imkanları
- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Yarışı bırakmak isteyen sporcular için süpürge otobüsleri hizmeti
- Yol güvenliğini sağlayan motorize ekip giderleri
- Hakem giderleri
- Ambulanslar ve sağlık personelleri giderleri
- Yarışı zaman limitleri içinde bitiren katılımcılara "bitirme madalyası"
- Kategorilerinde dereceye giren sporculara podyum madalyaları
- Her bir katılımcı için Bisiklet Federasyonu’na ödenen özel yarış ücreti
- Fotoğrafçı ücretleri
- Yarış sonrası sunulan masaj hizmeti
- Tişört
- KDV

@uslsy

Hocam siz yine iyi durumdasınız.Ben herhangi bir sıradan alış-veriş dahi yapamıyorum.
Kahvaltı için simit alacaktım:Alamadım.
-Simitçinin kirası ne kadar
-Simitçinin dükkanının stopajı ne
-Simitçinin doblosu ne kadar yakıyor
-Simitçinin çalışanlarının maaşı ne kadar
-Simitçinin çalışanlarının sigortası ne tutuyor
-Simitçinin elektrik masrafı ne kadar
-Simitçinin suya ödediği tutar ne
-Simitçi simiti yaptığı 50 kglık unu kaça alıyor.50 kg'dan kaç tane simit çıkıyor
-Pekmezin kilosu kaça
-Simit başına kaç paralık susam gidiyor
-Kaç tane simidi satamadığı için ek maliyet olarak görüyor.

Velhasıl kelam bu kadar maliyet kalemini bilemediğim için 1.50 liralık simidi alamadım.Şu anda açım.:krktm::ssrtcbya:

@Angaralı Barış

Bencede. O yüzden Kudret abi derhal ücretsiz "Kurtcebe Granfondo" için girişimlerini başlatmalı. Ahmet Mehmet emmiler para kazanma amaçlı yaparken o gönülleri feth etmek için yapar. İSteyen istediğine katılır. Kudret abi de para vermeden kendi yarışına katılır oldu bitti.

@hamlet2006

Yiyip geçmek lazım. Bizim gibi çok da kafaya şey etmemek lazım yani :D

@Mustafa Kumbaracı

%100 katılıyorum. Deminden beri bunu anlatmaya çalışıyorum. Sürekli bir muhalefet. Ücretsiz talebi. Adam özel yarış düzenliyor. İstediği fiyata katılım bedeli yapar. Ha bunu federasyon düzenliyor olsa oturalım hep beraber üç kuruşu eleştirelim. Özel bir organizasyonu bu konuda bu kadar lekelemenin kimse katılmasın diye onlarca konu açmanın hiç yakışık almadığını düşünüyorum.

Organizasyona laf atanlar da gözümde kedi ile ciğer ilişkisini canlandırıyor. Uzanırsam ne ala uzanamazsam tü kaka.

@uslsy

Yok yanlış anladın ,makul ücretlere çekilecek kısa 100 uzun 120 en çok 150 ,ne diyoruz yukardaki 16 kalem giderleri hesap edersek işi çözeriz

@Kudret Kurtcebe

ABi tamam. Adam bunun üstüne kâr koyuyor. Adam turizm firması. Kalanı da adamın kârı.

@uslsy

Oda çoğunluğun işine gelmiyor yukarda sonuç
ne olacak söyleyeyim,
Akrada katılım 500 den az olacak ,geçen sene 460 kişi vardı ,500 kişiyi geçermi göreceğiz takipteyim birde ankaralı olarak polatlı belediyesinin bir atağı olacak ise bence yardımcı olabilirsin

@uslsy

Argeus'u kutladık ne vakit 2016 'da ,sonra gene kutladık 2017 'de kısa 75 lira idi bi anda fiatlar uçar ise katılım azalır derdimiz çoğunluk bizim

@Kudret Kurtcebe

Polatlıya destek atabiliriz Ankara Bisiklet Grubu olarak. @Angaralı Barış ile bu konu hakkında özel mesajdan irtibata geçtim. Ama o PBG den değilmiş. Lütfen PBG den birisi bana özel mesaj atsın.

@Angaralı Barış

Tamamdır. Kendisinden bir özel mesaj bekliyorum.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri