Scudo Sports

Gran fondo yarışlarından alınan ücretler

Gran fondo yarışlarında alınan ücretler makulmü ?

• Toplam katılım
    160
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Superevo

Başarılar
şunuda unutma istanbuldan gelene 1160 lira yazarmi zannetmem ,akra geçen sene 460 kişi topladı bakacağım son 18 şubatta ne olacak katılım ,burada kimseye laf etmiyoruz ne dedim 16 kalem giderin ne olduğunu anlamadan bu işin ucunu bırakmam ,argeus dürüst ise aynen açıklar burda şeffalik olacak ,şu kadar tisorta gitti ,şu kadar kumanyaya gitti ,maliyetler nedir burada millet para veriyor ise nereye gittiğini şu an biliyor ,
ama yetmez masraflar toplam ne tuttu bunu bilmek hakkımız ,neden ?
o zaman anlayacagiz bu katılım parasının neden yükseldiğini,asla burada insanlar şunu unutmayacak bu firma argeus 2016 marmara gran fondoda tek kuruş istememistir peki ne oldu 2 senede bu hale geldi ,800 aşkın kişi vardı o sene ,peki ne oldu ücretli yapınca geçen sene 2017 'de 460 kişi katıldı,bu neyi gösterir yarıya düştü katılım ,bu fiatlar arttıkça dahada katılım düşecektir

@Superevo

Kendi açından haklı olabilirsin maddi gücün 1160 'lirayi verecek güçte ama veremeyenler var ankaradan var örnek bu forumda ,,,

Argeus giderleri 16 kalem

Organizasyon (Web sitesi, online kayıt, tasarımlar, üretimler, araçlar, personeller vs.)
- Yarış kiti (Sırt numaraları, yarış rehberi, zamanlama çipi / kadro numarası, bırakma çantası vs.)
- İstasyonlarda sunulan yiyecek, içecek ve sağlık imkanları
- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Yarışı bırakmak isteyen sporcular için süpürge otobüsleri hizmeti
- Yol güvenliğini sağlayan motorize ekip giderleri
- Hakem giderleri
- Ambulanslar ve sağlık personelleri giderleri
- Yarışı zaman limitleri içinde bitiren katılımcılara "bitirme madalyası"
- Kategorilerinde dereceye giren sporculara podyum madalyaları
- Her bir katılımcı için Bisiklet Federasyonu’na ödenen özel yarış ücreti
- Fotoğrafçı ücretleri
- Yarış sonrası sunulan masaj hizmeti
- Tişört
- KDV

Tüm maliyetler ne kadar ?
Bilenler mesaj atsın, sadece 15.000 tl timing firmasına gidiyor fazla olabilir,
Web sayfası 2500 tl 'yemi mal oldu, ?
Tişortların sayısı arttıkça maliyet azalıyor bunuda öğrendik,

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Ağabey bu harcamanın minimumda tutulduğunu düşünsek 750tl yapar, 750tlyi verende aramaz ki 50tlyi yanlış mıyım?

@Kudret Kurtcebe

Ama 750tl genel giderler yarışla ilgisi olmayan yol yemek paraları, minimum 750 çıkar bu rakam aşağı çekmek zor görünüyor sanırım

@Kudret Kurtcebe

Ben demek istediğimi anlatamadım o yüzden yavaşça uzaklaşıyorum, saygılar ağabey

@Kudret Kurtcebe

Ağabey devletede konu açalım o zaman benzin pahalı ekmek pahalı diye bu iş böyle olmaz ki

@Angaralı Barış

Burada olay 16 kalem giderin maliyetini burada çıkarmak , havada kalıyoruz ,maliyet nedir bilmiyoruz

@Superevo

Anket yüzde 63 memnun değil ,çoğunluk değilsin malesef

@Superevo

Sen burda çoğunluk olsa idin aynen eyvallah derdim ,demokrasilerde çoğunluk önemlidir

@Kudret Kurtcebe o zaman ben yazmayayım abi özür dilerim sileyim mi yazdıklarımı ? Çoğunluk değilim ben nasıl moralim bozuldu anlatamam.

@Superevo

Aynen açılır nedenmi bu devirde bu zamanda herkes şikayetçi çıkar

@Superevo

Yav kardeşim moralini bozma silme kalsın sana bir şey diyen yok yukardaki gerçeğe işaret ettim durum yukarda

Hayır 95
Evet 45
Durum budur ,tarih 25 aralık 2018

@Superevo

18 şubat anket bitecek çoğunluk evet derse haklısın ,,,bakalım ne olacak

@Superevo

Burada verdiğin bilgi var bu önemli idi, tişort 'un adeti arttıkça maliyeti düşüyor bu bilgi için teşekkürler

@Ali Kılıç 35.5

Ali dostum bu işi yapar isen valla minnet duyacağım

@Ziya On Road

Ziya dostumunda verdiği bilgi önemli idi,,,

Artık org. düzenleyiciler bu işe baktılar katılım yüksek oluyor, ee neden bizde bu işin kaymağını yemeyelim diye verdiler ücretlerin gözüne tabi..
Yine kaba bir hesap yaparsak;
1- Diyorlar ki ÇİP vereceğiz bunun da bize bir maliyeti var. Ulen biz enayimiyiz, verdiğiniz çipi zaten yarış sonrası geri alacaksınız, sanki tek kullanımlıkmış gibi bir hava yaratılıyor.
Bu çipleri zaten bildiğim kadarıyla bakanlık getirtiyor ve org. sahipleri depozito verip kiralıyorsun, işin bitince de iade ediyorsun..
Diyelim ki çiplerin tanesine 10 TL depozito ödüyorsun ve toplam 1000 Tane çip kiraladın. 1000x10 TL=10,000 TL
Kısa parkura katılım toplam 300 kişi desek; 160 TLx300 kişi = 48.000 TL yapar,
Uzun parkur için de katılan 200 kişi desek; 210 TLx200 kişi= 42.000 TL`de bu yapar.. Etti sana 90,000 TL ( vergisiz, kuru para..)
2- Kalan bir çok giderler için zaten web sayfasındaki DESTEKÇİLER sponsor durumda..
3- Yol kapatmak için valilik ve emniyete federasyondan alınan org. izni ile müracat edip bilgilendiriyorsun ve gerekli tedbirleri alıyorlar.
4- Kalan bütün giderleri zaten yarışa katılanlar cebinden karşılayacak..
Ee nerede ozaman bu 90,000TL??
Hadi ozaman diyelim ki gözle görünmeyen giderler de var..
Organizasyon ekibinde görevli kişilere hadi hadi günlük 250 TL verdin ve toplam 50 çalışanın var.. 250 TL x 50 kişi= 12,500TL personel giderin..
Ödüller desek zaten verecekleri 3 TL`lik madalya, 10 TL`lik kupa.. Bunların da hesabını yaparsan hadi hadi 250 TL koy.. Etti mi sana 12.750 TL
Kıyafet desen; penye kısa kol tişört ve üzerine baskıyı ben çalıştığım okulda tanesini 15TL`ye yaptırıyorum..
Toplam 500 katılana tişört verdin.. etti sana 7.500 TL..

Şimdi hesaplayalım bakalım..
Personel gideri..12,500 TL
Ödül giderleri.. 250 TL
Tişörtler.. 7,500 TL
Toplam 20,250 TL
Hadi bir de bunun üzerine ses sistemi, kronometre sayacı (yada adı her neyse), afiş yapımı, yarışçılara numara basımı vb. gibi giderler için de 5000TL koy..

Kabaca maliyet 25.250 TL..
Hadi hadi bu iş size 30.000`e mal olsun..

Toplam yarışa katılanlardan alacağın 90,000 TL`den düş bunu da..

Ellerinde kalacak para 60,000 TL.. Hadi 10,000`de benim için düş 50,000 TL..
Şimdi sorarım sizlere... Bu para nereye gider, kimin cebine girer..

Ben derim ki; Bu kalan 50bin TL`yi böl bakalım 500 katılımcıya = KİŞİ BAŞI 100 TL düşer...

Haaaaa işte bak ozaman kişi başı 160 TL almazsın da "60 TL" istersin, başım gözün üstüne..
Zaten bu tür organizasyonların katılım ücretleri de bu miktarı geçmemesi lazım bana göre..

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Angaralı Barış

Çip firmaları var bunu neden biliyoruz calipso şirketi ile timing şirketinin kavgasından ,iki özel sektör birbirine girdi ,,,

UCI Gran Fondo Antalya (12-13 Mayıs)

Racetiming şirketin adı

@Angaralı Barış

Federasyon çip olayına sahipse ücretsizde verebilir bu benim fikrim tabi ,,,

@Angaralı Barış

Katılım düştükçe karda düşer geçen sene akra antalyada şubatta tam 460 kişi vardı ,fiatlar bu seneki gibi değildi altında idi

Ee tabi pasta büyük olunca isim yapmak, ve yıl içerisinde ki diğer org. larda da yer almak için kıyasıya mücadele için kavga da ederler döğüşde.. Millet 10 lira için adam vurur hale gelmiş baksanıza..
Kaldıki bu bir yarış için.. Yıl içerisinde 7-8 yarış olduğunu düşünürsek..

@Kudret Kurtcebe federasyona elbet bi maliyeti vardır ve onu çıkartmadan veya kendisini sağlama almadan bunları açıkçası kimse bedavaya vermez..
Çiplerin depozitosunu peşin alır, yarış sonrası getir kaporanı al der. 20 tane eksiğin olursa da kaporadan düşer kalanını iade eder, geçer gider..

Valla daha önce de dediğim gibi..
Bana maliyeti 1000 TL`nin üzerinde..

Ankara veya yakın çevresinde sadece 160TL vererek katılabileceğim bir yarış olursa seve seve bu parayı verebilirim..
Ama Ankara dışı için çok ama çok zor..

@Angaralı Barış

Geçen seneki fiatlar

Akra antalya

Uzun parkur - 127km

- İadesiz kayıt ücreti: 160 TL
- İade edilebilir kayıt ücreti: 180 TL (15 Şubat 2018 tarihine kadar yapılacak olan kayıt iptallerinde tam iade yapılır)
- 15 Şubat 2018 tarihinden sonra kayıt ücreti: 180 TL (İadesiz)

Kısa parkur - 74km

- İadesiz kayıt ücreti: 110 TL
- İade edilebilir kayıt ücreti: 130 TL (15 Şubat 2018 tarihine kadar yapılacak olan kayıt iptallerinde tam iade yapılır)
- 15 Şubat 2018 tarihinden sonra kayıt ücreti: 130 TL (İadesiz)

@Angaralı Barış

Bu sene kısa 160
Uzun 210

@Angaralı Barış

Başbakanın oğlunada bedava yok diyorsun yani ,çip para ile ,,,:komik::komik::komik::komik::komik:

@Kudret Kurtcebe Rahmetli Orhan Veli`nin dediği gibi; ""Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yağmur çamur bedava.."" Hatta bu yarışta yeme-içme de bedava..
Geri kalan herşey tamamen "duygusal"..

@Angaralı Barış

Bu 160 tl istanbul için bana çok gelirmi ?
Kısa 100 ,uzun 120 en çok 150 diyoruz ,
Ama olmuyor efendim kısa 160 olur ise 60 lira fazla verip vermeyeceğime , durum muhakemesi yapar idim ,

@Angaralı Barış

Güncelleme yaptım ,,aksi düşünen varmı birde onları dinleyelim ,ya da eksik yanlar varmı ,,,,

BU yazılanlardan sonra katılmama kararı aldım. Özel bir organizasyona katılma isteğim burnumdan geldi valla.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri