Scudo Sports

Gran fondo yarışlarından alınan ücretler

Gran fondo yarışlarında alınan ücretler makulmü ?

• Toplam katılım
    160
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Guanzo45

Ücret yerliye kısa 100 tl uzuna 150 tl olsa anlaşma olacak ama nafile

Scudo
@Kursat akin

Saygı duyarım ,bu fiatlar benide aşmakta ve bu ülkede fakir insanlar beni ilgilendirmekte ,,,neyse kürşat bey ,size başarılar eski başarılariniz için tekrar tebrik ederim sizi

Hayır 81 kişi sürekli güncelleme yapacağım
Diğer konuyuda ,,,
Birazdan yemek fasli
Tekrar döneceğim

2 ay 6 gün sonra Akrada katılım ne olacak göreceğiz,argeus şirketi geçen sene cebinden ödemiş nereye kadar ödeyecek,,

Giderler argeus şirketin

Organizasyon (Web sitesi, online kayıt, tasarımlar, üretimler, araçlar, personeller vs.)
- Yarış kiti (Sırt numaraları, yarış rehberi, zamanlama çipi / kadro numarası, bırakma çantası vs.)
- İstasyonlarda sunulan yiyecek, içecek ve sağlık imkanları
- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Yarışı bırakmak isteyen sporcular için süpürge otobüsleri hizmeti
- Yol güvenliğini sağlayan motorize ekip giderleri
- Hakem giderleri
- Ambulanslar ve sağlık personelleri giderleri
- Yarışı zaman limitleri içinde bitiren katılımcılara "bitirme madalyası"
- Kategorilerinde dereceye giren sporculara podyum madalyaları
- Her bir katılımcı için Bisiklet Federasyonu’na ödenen özel yarış ücreti
- Fotoğrafçı ücretleri
- Yarış sonrası sunulan masaj hizmeti
- Tişört
- KDV

Bunlar giderler onun için kısa 160 uzun 210 tl
Dostum mustafa sevinçel katılırmi bilemem ,ama fatih altan katilir insanların maddi Durumları farklı mustafa dostum çok para gitti dedi elinde 3 adet birincilik var,oda biliyorki 3 adet birincilik karşılığı cepten giden para ve rahatsız,
Sonuçta parası olanlara doğru gran fondü topaç gibi dönmeye basladi sonu hayırlı olur inşallah bisiklet forum gran fondolara artık sıcak bakmıyor yukardaki istatistik bunu göstermekte ,,,,,

Price-List-1.jpg

Alanya ve meşhur tablomuz ,,,,buyrun fiatlar

Burada sorun alanya dışından gelenlere yazacak maddi külfet
Konaklama ve araç ,artı yemek oy babam oy

@Kudret Kurtcebe
Aynen abi. 11 kez girişim, 9 kez the green kartepe otel.

Bisiklet federasyonunun sponsor firmalardan komisyon alması yukardaki 16 gideri karşılayacak olan sponsor firmanın zorlukları göz önüne alındığında cemeresini amatör bisiklet sporcuların cebinden 175 ,145,200 lirayı ödeterek ,bedel odetmenin mantığı yoktur,biz bu ülkede önce insanımıza kolaylıklar saglayacagimiza habire zorluk üretir isek insanımız kırılır,ne yaparsak yapalım burada kendimizi döver dururuz ,yok diş mihraklar felan bunları bırakacağız 1938 de vefat etmiş bir insanın ülkesini doları 6 liraya getirerek 85 milyona odetmenin mantığı yoktur ekonomide Çökenler her yerde çöküntüye uğrar burdada uğrar manavdada kasaptada,
Istanbuldan aracına atlayan kişi ne kadar benzin yakar bi Düşünün,dönüşüde düşünün,efendim bu işin konaklamasi var. ,,,,burada herkes bunun hesabını yapıyor,
Alternatif
Bu ülkede demir yolları var. O zaman lisanslı sporculara trenler indirimli olacak bir kolaylık budur ,efendim alanyada lisanslı bisiklet sporcularına gecelik pansiyon 20 lira olacak tren 50 lira 140 lira sadece konaklama Ve ulaşım parası
Geriye katılım ücreti kalır oda nedir kişinin bütçesine göre 145 lira kısa tur örneğin ne etti 285 lira ,efendim yemek felan 100 papel daha koy etti 385 lira
Bu işin ucuz tarifesi budur ,tabi bir gün öncesinden gidilecek alanyaya diğer akra antalya yarışına

Bisiklet federasyonunun özel yarış talimatını daha önce paylaşmıştım.

Bkz: Özel Yarış Organizasyon Başvuru Talimatı

Katılımcı başı organizatör firmadan 10 tl talep ediyor. Bu fiyatların 150-200 tl olması için tekbaşına bir gerekçe değil...

Federasyon anladığım kadarıyla yarış organizasyonlarının işi bilen kişiler tarafından ciddi bir şekilde ele alınması için bu talimatnameyi yayınladı. Dersenizki federasyonun bu 10 tl ye ihtiyacımı var? Tabikide yok... Düzenlenen yarış organizasyon sayısının hızla artması iyi bişey, tabi bir disiplin içerisinde olması lazım... Federasyonda tam burada devreye girmeli...

@Bisikletli Gezgin

5 'inci maddede federasyon sponsor firmadan 10.000 tl istiyor lion klüpten 12.000 tl istediler geçen ağustos ayı,bu yarış yapılmadı ertelendi,şimdi bu alanyada tahminim 15.000 isterler ,ayrıca akra fondoyu düzenleyen arges firmasındanda isteyecekler 15.000 daha ve argeus en az 15.000 gayme timing firmasınada ödeyecek,bir gran fondonun maliyeti 100000 lirayı aşar tahminim haliyle hiç bir firma zararına yarış düzenlemez burada argeusun kendi cebinden zararı karşılama durumunda olduğunu öğrendik,demekki bu işin arka planı külfetli ,her sene maliyetler artar ise hangi sponsor firma yarış düzenler, şüpheli

@Bisikletli Gezgin

Federasyonun paraya ihtiyacı yok ise 10.000 gayme alması akla zarar hal böyle olunca katılım ücretleri yukarı doğru tavan yapar

Bu para alma işi federasyon yönetimin kararı bu eleştirilir ,,,,yönetimde kimler var hemen bakalım

(link)

@Kudret Kurtcebe aldığı 10 bin tl yi yarış sonrası organizatöre geri iade ediyor yanlış anlaşılmasın...
Bu organizasyon firmasına karşı aldığı bir tedbir... Bencede doğru karar... Sonra paraları toplayıp gidenleri, yada eksik yapılan organizasyonları izleriz.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Kudret Kurtcebe organizasyon firmaları bu yarışları ticari amaçlarla düzenliyor. Buna şaşırmamak lazım.
Sadece bu işin federasyon tarafından kontrol altında tutulması önemli...

Ben 150-200 tl vererek bir yarışa katılmıyorum. Kaldıki konaklama + yol derken bu tutar çok daha artıyor.

Ücretsizse katılırım yoksa sadece takip ederim

@Bisikletli Gezgin

Aynı kafayı paylaşıyoruz,,,,

(link)

Başkan vekili
Müsteşar,,,,,,
Bisiklet federasyonda

Yönetimde,

Hakan yiğit

(link)

Güreş antrenörü

@Bisikletli Gezgin

Şimdi bu para yani 10.000 lira teminat olarak alınıyor sonra geriye veriliyor ise diğer 15 kalem masraflara bakalım o vakit

Argeus giderleri 16 kalem

Organizasyon (Web sitesi, online kayıt, tasarımlar, üretimler, araçlar, personeller vs.)
- Yarış kiti (Sırt numaraları, yarış rehberi, zamanlama çipi / kadro numarası, bırakma çantası vs.)
- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Hakem giderleri
- Fotoğrafçı ücretleri
- Tişört
- KDV

@Bisikletli Gezgin

Bu anlaşıldı ,10.000 geriye ödendi ,yukarda zaman çipine ödenecek para kalıyor 15.000 tl,diğer 14 kalem giderleride hesaplar isek argeusa ne kadara patlayacak akra bu anlaşılır buradan fiat politikasının doğru olup olmadığını anlayabiliriz maliyetlerin tam bir hesabını çıkarmak gerekiyor

Her bir katılımcı için Bisiklet Federasyonu’na ödenen özel yarış ücreti
-

Bunu tam çözemedim,,,,katılımcı sayısı kadar kelle başına federasyona para ödeniyor
Teminat parası bu olsa gerek bu para tekrar sponsor argeusa dönecek herhalde

1 - organizasyon ,web sitesi kaça mal olur ,bilen arkadaş varsa yazsın Keza on line kayıt. Tasarımlar üretimler araçlar ,personeller

2- yarış kiti ,sırt numaraları,yarış rehberi,kadro numarası bırakma çantası masraflar ne kadar bilen varsa yazsın
Zamanlama çipi keza ,

3- sağlık hizmetleri vs istasyonlarda sunulan yiyecek içecek maliyetleri

4- bu zaman tutma hizmeti ,buna ve çipe ödenen para 15.000 tl 'den az değil

5- finiş sonrası kumanyanin maliyeti nedir ???

6- süpürge araç hizmetinin maliyeti nedir ?

7 - motorize ekiplerine ödenen maliyet nedir ?

8 - hakem giderleri ne kadar ?

9 - ambulans ve sağlık personel miktarı ne kadar ?

10 - yarışi zaman limitleri içinde bitirenlere verilen madalyaların tutarı nedir ?

11 - tüm kategorilerde kürsüye çıkan 1 ,2,3 kişiye verilen madalyaların tutarı nedir ?

12- fotoğrafçiya ödenen miktar nedir ?

13 - yarış sonrası masaj hizmeti maliyet nedir ?
Gerçi buna kaç kişi katılım gösterir ????

14 - tişörtlere ödenen para ne kadar ????

15 - kdv tutarı nedir ?

16 - federasyona ödenen ücret 10.000 tl teminant olarak alınıyor yarış bitimi şirkete ödeniyor

Bu masrafları bilmeden gerçeği bilemeyiz

Akrada kısa mesafe 160 tl 'dir
Uzun ise 210 tl 'dir
Şu anda uzuna talip azdır

(link)

23 kişi 2 ay 5 gün kaldı,

Kisada

(link)

39 kişi ,,,,

Bu arada soğanın kilosu 6 lira olur ise yukardaki 15 kalem giderinin maliyeti fazla çıkacak tahminim
benim tahminim 100.000 tl 'yi aşan maliyet söz konusu olabilir

Hayır diyen 39 kişinin listeleri elimde gayet doğal buluyorum belcikaya gidecek parası olana burdaki fiat ucuz gelir bizim burda zenginlere düşmanlığımiz yok ama bu arkadaşlar şunu bilecek bu ülkenin yüzde 20 'sini oluşturuyorsunuz ,,,,

Yukardaki 15 kalem giderler hakkında bilgisi olan var ise yazsın ......

Argeus tek açıklama yapmıyor sadece giderleri verdi bunun üzerine gidecek babayiğitler aranıyor

Argeus ile bağlantılı olan varmı ? Bilgi sahibi varsa yazsın giderlerin maliyeti ne tutuyor ?

Aydın diricanlı 'in mesajı veloturk

Biz veloturk ekibi olarak 3 yılı aşkın süredir fiilen, çocuklara bisiklet hediye edecek bir oluşum içindeyiz. Bu tip forumları takip eden hemen hemen herkes de bu konuya gayet vakıf. İlk bir buçuk sene sponsorlardan gelir elde etmek şeklinde ilerleyen yol haritamız, son bir buçuk senede 1+1’in 3 edeceği bir formül olan yarış düzenleyerek gelir elde etmek noktasına doğru evrildi. ( Bu noktada yanlış anlaşılma olmasın, Türkiyede bir yarış düzenlemek için, katılımcılardan toplanan, katılım bedeli, ancak o yarışın masraflarını karşılayabiliyor. Sponsorların katkıları da bu işin ilave fayda kısmı oluyor. )

Biz halka açık bir şirket ya da dernek değiliz. Biz bisiklet camiasını bir araya getirip, daha çok birlik olalım, yurtdışındaki imkanlar ve daha fazlasını ortaya koyarak bir camia olalım, insanlara dokunalım, onlarla iletişim kuralım…. Ve tabi en nihayetinde de Türkiye cumhuriyetinde yaşayan 8-12 yaş arası maddi gücü olmayan ailelerin çocuklarına bisiklet alalım diyen bir grup arkadaşız. Kim olduğumuz, ne işler yaptığımız, bunca zaman iyilik yapmak için ne kadar uğraştığımız belli. Görmek isteyen bunca zamandır görmüştür, göremeyene de benim birşey göstermek adına ekstra ilave yapacağım birşey yok.

Mekanizmamız basit işler. Yarışı Argeus organizasyon şirketi ile birlikte planlarız. Güzergah, güvenlik, teknik detaylar vb vb … Bir yarışı oluşturan herşeyi mümkün olduğunca detayına kadar düşünürüz, izinler için uğraşırız, kendi hayatımızdan, kesemizden fedakarlık da yaparız gerekirse. Sonra bu yarışları neden yaptığımızı anlatmak için sponsor firmalara gideriz. Bu firmalara aslında katılım gösterecekleri işin bir iyilik hareketi olduğunu, ve en sonunda çocuklara bisiklet dağıtılırken orada olarak bu duyguyu yaşamalarını şart koşarız. Aksi halde finish tagine isim koymak karşılığı şu kadar para diye bir konuşma yapmayız.

Yarışların masraflarını kısmak, en minimum maliyetlerde bunu organize edip ,bisiklet alacak parayı daha çok arttırmak adına Argeus ile uğraşır birlikte didiniriz. Transferleri belediyelerden alır, hizmetler için kolluk kuvvetlerinin teknik desteklerinden faydalanırız. Bunu ne de olsa para toplanıyor ver parasını al hizmetini şeklinde yapmayız. Öyle yapmak daha kolay, ama biz yapmayız, yapmadık, yapmayacağız da …

Her yarışta bizzat başından sonuna kadar oluruz, çok istesek de biz yarışmayız, organizasyon aksamasın, kimsenin ayağına taş değmesin diye eşşekler gibi koştururuz. İnsanlarla tek tek ilgilenir, varsa dertlerini çözmeye uğraşırız. Buna bir mecburiyetimiz olmamasına ragmen yaparız. Bu bir iyilik hareketidir, amacından sapmaması gerekir, bizim bu konudaki bakış açımız budur…

Son derece iyi niyetli dostum

Aydın bey yarışların masrafını kısmak diyor bu iyi bir çözüm olarak artan maliyete cevap olabilir yukardaki 15 kalemden masaj servisini çıkartmak ile başlar iş,
keza tisort şart değil ,bir yarış için hayatı olan çiptir numaralar web sitesi sağlık yardımı süpürge aracı ,motorize ekip ,madalyalar kürsü ve anı madalyaları ,kumanya hakem gideri,fotoğrafcilar ayrıca kürsü görenlere sadece madalya verilir gerek yok kestane seferine 2017 'de birinci oldum kestane şekerini dönüşte otobüste bisiklet dostlar ile yedik havlu gereksiz mete taskina verdim ,cep kullanmadığım için 3 adet şarj kordonunu bi arkadaşımıza verdik,,

Veloturk'ün yaptığı gran fondo ile Kastamonu'da yapılan yarışlara emek ve çaba harcayanlar hakkında tek satır eleştiri yazmadım. Yazmam. Çünkü bir para toplanacaksa ya ulvî bir amaca hizmet etmek için toplanmalı ya da ilk üçte olanlara destek mahiyetinde dağıtılmalı. Yarış sonunda kalan para turizm şirketini zengin etmek için değil çocukları bisiklet sporuna özendirmek yahut bisiklet sporcusuna destek için kullanılmalıdır.

Maliyetlerdeki şeffaflık konusundaki eleştirilerimi ise aynen tekrarlıyorum. Kaç lira hangi kalemlere harcandı? Kalan para ne kadardı? Çocuklara dağıtılmak için alınan bisikletlerin toptan birim fiyatı nedir? Bu sorular yanıtlanmadan ulvî amaçlar uğruna yazılanlar pek bir anlam taşımıyor maalesef.

Çok yakında gran fondo yarışlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bir konu başlığı açacağım. Orada ayrıntılı olarak projemi kamuoyuna sunacağım. Hattâ ön fikir edinmek için daha önce sivil bisiklet yarışları ile ilgili buradan paylaştığım yazıya arkadaşlar bakabilirler.

@Kudret Kurtcebe
Abi şu maliyet listesini bi özelden bana atabilir misin?
250 kişilik bir yarış için ortalama ne kadar maliyet çıkıyor bakalım.

Başlığı açınca bu konuya bağlantı atarım abi.

@Ali Kılıç 35.5

Okey geliyor özelden

Özelin kapalı

Aşağıda maliyet maddeleri

Akra antalya 24 şubat argeus firmasının giderleri

- Zaman tutma hizmeti
- Finiş sonrası kumanya
- Hakem giderleri
- Fotoğrafçı ücretleri
- Tişört
- KDV

@Ali Kılıç 35.5

Tamam buraya link atarsin :harika:

Bence 500 kişiden hesapla

Şu anda bisikletçi türleri ile ilgili bir yazı hazırlıyorum. O bitince "Gran Fondo'lar nasıl olmalı?" başlığı altında bir öneri yazısı hazırlayacağım. Ama biraz geç bitecek muhtemelen.

@Kudret Kurtcebe
buradan aldım abi tamamdır

Bu konuda bildiklerimizi ve de bilmediklerimizi gözden geçiriyoruz,
Neyi öğrendik federasyon teminat parası alıyor sponsor firmadan sonra geri ödüyor,
ayrıca sponsor firmaların denetlenmesininde gereğini aynen savunuyorum,hiç kimse bu gran fondo üzerinden aşırı kar edip cebine atamaz ,milleti hiç kimse enayi yerine koyamaz ,,,kimseyi töhmet altında bırakmak niyetinde değilim insanlar bilecek parasının nereye gittiğini bu konuda her firma veloturk gibi şeffaf olmak durumundadır,şirketler açık olacak ,,,kapalı olmak şeffaf olmamamak dedikodulara yol açar

@bisikletgundemi

Ben , bu mesaji bu aksam ustu , sizin sayenizde gordum , malum yine engellenmisiz saniyorum :)

Bu acilan konu ve diger benzer G.FONDO konular icin daha once onlarca mesaj yazdim , artik herhangi bir fikir bildirmiyorum , ancak , asagida belirttigim konu , acilan tum konulardan cok cok daha onemli bir konu bence ; saniyorum ki biraz dikkatlerden kacmis yada ben yanlis algiladim ?
Sayet , yanlis anladiysam , degerli "YONETİM" in beni uyarmasini rica ederim.,

"YONETİM" , nasil olur da bir uyeye , ozel mesaj gondererek , bir konu da fikir beyan eder yada o uyeyi kendi fikri icin yonlendirebilir ?
Konu , forumun ciddiyetini yada entellektuelligini yada kurumsal yasal sorumluluklarini bozuyorsa , "YONETİM" fikrini rahatca beyan edebilir ve hemen konu icinde bir mesaj yazip konuyu kapatabilir .
Bu site/forum , insanlarin bilgi alma , fikir uretme yada bisiklet sporu ile ilgili calismalarin uretilmesini saglamak amaciyla kurulmadi mi?
Nasil olurda , bir uyeye , "YONETİM" kendi goruslerini empoze edebilmektedir yada ettirtebilmektedir. ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri