Scudo Sports

Gran Fondo Marmara

Sabah arkadaşı Bursa'ya bırakmak durumundayız. Saat 8 gibi Bursa'dan yola çıkıp Yalova'ya geçeceğiz. Yolların kapanması bizi etkiler mi acaba? Kapanacak yollara baktım fakat kafamda tam netleştiremedim.

Scudo
@hashus1099 "afedersiniz de bunca zamandır gördüğüm en anlamsız yorum." diye üst perdeden artist bir giriş yapmasaydın ben zaten muhatap olmazdım seninle. Burası forum yani sadece ve sadece yazılarla anlaşıyoruz. Türkçe de her yöne çekilebilecek, yanlış anlaşılmalara çok müsait bir dil. Ben o an bambaşka bir şey de anlamış olabilirim. Önemli olan efendi gibi insanları uyarmak.

@Mert KARAÇAY büyük ihtimalle yolun geliş yönü ikiye bölünerek gidiş yolundaki araçlar oradan yönlendirilecek. Trafiğin normalin yarı hızında akması demek olur bu. Bence planınızı bir saat erkene çekin.

@Özcan. Sabah 5 İstanbul'dan çıkış ile Bursa'ya gideceğiz. 8 gibi arkadaşı bırakıp Yalova'ya geçeceğiz. Herhalde yetişmiş oluruz. Kafamda deli sorular :acpsnr:

Rüzgar bursa taraflarında 10-15 kms ile karşıdan esecek, İstanbul'a yaklaştıkça artacak. Bence İstanbul'a iyice yaklaşıp artık batıya doğru girmedikçe gruptan ayrılmayın.
Artık batıya dogru giderken rüzgar size yardımcı bile olabilir. O zaman gruptan kopup kaçmayı deneyebilirsiniz.

Şu kesin, ortalarda kaçmaya kalkanlar ileride muhtemelen patlayacak. İstanbul'a iyice yaklaşana kadar bekleyen ve elit bir grup ile kendini yormayan biri kaçıp kazanabilir.

Hiç bir yol yarışında sele çantası falan göremezsiniz, çünkü takım arabasının takip ettiği yarışçılar yedek lastik veya pompa taşımaya ihtiyaç duymazlar. Ayrıca yarışçıların fazla yiyecek taşıması da gerekmez çünkü etabın ortasındaki beslenme bölgesinde bir heybe dolusu gıda alırlar.

Uzun parkurda yarışacak olanların yedek lastik gibi malzemelerin yanı sıra en az 4 saatlik gıda ve muhtemelen rüzgarlık, kol ısıtıcısı gibi kıyafetleri yanlarında taşımaları gerek. Cüzdan veya telefon gibi şeyler taşımayacaksanız bile o kadar şeyi forma ceplerine sıkıştırıp saatlerce sürmek kesinlikle rahat değil.

@Murat B. lastik filan patlarsa durup değiştireceğimi zannetmiyorum. Paşa paşa toplama aracını beklerim :) Yanıma 2-3 adet jel alıp devam ederim muhtemelen. Cebe sığmayacak birşey taşımam sanırım.

istanbuldan bursaya dönüş beni çok geriyo bisikletler nasıl taşınacak bisikleti elimizde tutup çizilmeden düşmeden zarar görmeden götürebilecekmiyiz? yeterli sayıda otobüs var mı ? bu konular hakkında bilgisi olan var mı ?

@Mert KARAÇAY
aynen ben de öyle yapıcam. Lastik patlarsa olay biter benim için de. süpürsünler beni :D

• Beğen
Tepkiler: Mert KARAÇAY
@sarper

Bu konu ile ilgili organizasyona mail attım ve 20 dakika sonra sorduğum soru ile ilgili beni bilgilendirmek için Mehmet Bey aradı.
Özetle bu konu ile ilgili kendisinin cevabı;
Transferlerin şehirler arası otobüslerle yapılacağını söyledi. Her bir bisiklet için bir bataniye olacağını ve her bisiklet battaniye ile sarılarak dik şekilde ve yan yana gelecek şekilde bagaja konulacağını belirtti. Biz sadece ön tekerleği söküp yanımaza alacağız. Hatta 2 sene önceki Kapadokya Turu'nda da bu şekilde hizmet verdiklerini ve bisikletlere bir zarar gelmediğini de hatırlattı.

Bana iletilen bilgi bu şekilde.

maltepedeki transfer noktasına yakın otopark/ispark falan var mı arkadaşlar?

Erciyes GF da lastik patlattım değiştirip devam ettim bi sorun olmuyo,sonuçta finişi geçmek parkuru tamamlamak önemli(tabiki süpürgeye yakalanmıycaksın).Asıl önemli konu bu kadar çok bisikletçi ile start alıp kaza yapmamak .Çok aceleci bir yapımız var nötral startta bile sağdan soldan önüne geçmek isteyen adamlar oluyor.Sırf bu yüzden ön gurubu kaçırıyorum yarışlarda(diş hekimiyim elim kolum kırılırsa muaynehaneye kilit vur)Yani gözüm kara değil bildiğin ak:yusuf yusuf.

kendi namıma acaip hafifleteceğim kendimi,

1- kask
2- yazlık eldiven
3- bisiklet forma yazlık
4- uzun tayt yazlık
5- bisiklet forma arkasına rüzgarlık sığmakta ,rüzgarlık fermuarlı cebine sağlık raporu ve kimlik ve para koyacağım ,bisiklette matara olmayacak ,bisiklet formanın diğer cebinde pet şişe su olacak

lastik patlar ise kendimi aynen diskalifiye edeceğim
lastik maraton şivalve 25 hacim korumalı aldığımdan beri patlamadı bu arada 60 kiloya düşmüşüm
pompa almayacağım,

@Kudret Kurtcebe abu burhan felek ten alırken herhangi bir kalp veya kan raporu istedilermi almak uzun sürdümü?

Eleştirmek için yazmıyorum ama, lastik patlarsa yarış benim adıma bitmiştir, toplama aracı beni gelip alsın, gibi bir düşünceyi çözemedim bir türlü.

Madem böyle bir düşünceniz var, neden yarışa katılıp kendinizi yoruyorsunuz? Bu soru aklıma geliyor!

Bir iç lastiğin değiştirilip tekrar yola devam edilmesi 10 dk. diyelim. Burada kenara çekip lastiği değiştirerek yola devam etmek mi, yoksa herkes sürüşe devam ederken, toplama aracı ile bitiş noktasına gitmek mi daha mantıklı!

@Ertan M.

alakası yok ,iki adet kağıt dolduruyorsun,ailede hastalık varmı diye soruyorlar,yalnız tüm olumsuz durumdan sen sorumlusun,altına imza atıyorsun,

@Erdal YILMAZ

erdal amma negatifsin biraz pozitif ol bakalım ..

@Kudret Kurtcebe

Kudret Kurtcebe, yazımın neresinde Negatif bir cümle gördüğünü söyler misin? Lastiği değiştirip bisiklet ile bitiş noktasına gitmenin daha iyi bir seçenek olduğunu söylemeye çalışıyorum.

Madem öyle araç kiralayıp onunla grubun arkasından gel, ne dersin. Kimseden gizlim saklım yok.

Geri