@Kudret Kurtcebe windguru ve poseidon cok kullandigimiz ruzgar tahmin siteleri genelde tahminleri tutar fakat 1 hafta sonrasina kadar tahmin veriyorlar. Haftaya uc aşağı bes yukari havanin nasil.olacagi belli olur. Diger bir husus ise 15 ekim Meryem Ana 18 ekim Kirlangic firtinasi var, 1 gun falan sapsa yinede ruzgarli geçeceği kesin gibi duruyor
Bende bugün kaydımı yaptırdım şehir bisikleti ile katılacağım fakat gerek böyle bir organizasyonda ilk kez yer alma heyecanı gerekse buradan yazışmalarını takip ettiğim kişilerle tanışmak ve yeni arkadaşlıklar kurmak keyifli olacak. Maltepe kalkışlı servise kaydımı yaptırdım orada görüşmek üzere.
Şu an aklıma takılan şeyler kıyafet seçimi ve o gün beslenme şekli
@ScaryEnemy merhaba ben de Beylikdüzü'nden gelicem. Şu anda metrobüs ile son durağa oradan da metroyla Maltepe'ye geçmeyi planlıyorum. Dönüş ise artık o saatte o trafikte nasıl olur bilmiyorum Maltepe'den transfer arabası 7,30 da kalkacakmış bizim buradan 5'te çıkmamız gerekiyor. Metro kaçta seferlere başlıyor onu bilmiyorum.
@Berkayugur metro ile transfer noktası biraz uzak kalıyor sanırım ama başka çare yok. metrodan indikten sonra sahile doğru biraz pedallayacağız. (hem antreman olur) erken vakitte çıkmak en iyisi o saatlerde de sakin olur diye tahmin ediyorum, pazar günü olması da artı bir avantaj. Metro seferleri 06:00'da başlıyor.
Arkadaşlar sırt çantasıyla gidip orada bırakacağız da peşimizden mi gelecek nasıl olacak o işler? yedik iç lastik vb. nerede taşıyacağız ya da taşımayacak mıyız? Bir de bu maltepe'den nereden alacak bizi transfer aracı tam olarak?
Drop bag denen ağzı ipli çantalara start yerinde istediklerinizi, yük etmek istemediklerinizi koyuyorsunuz. Siz finişe gelmeden çantanız finişte sizi bekliyor oluyor. Kuru kıyafetler, spor ayakkabı koyabilirsiniz örneğin. İç lastiği taşımalısınız. Drop bag sadece finiş alanında ulaşabileceğiniz birşey. Yarışta bu çanta içinden birşey alma şansınız yok. Son soru ise Maltepe'da sahil yolunda dolgu alanından alacak. Zaten finiş tagı oralara kurulacağından görürsünüz otobüsleri büyük ihtimalle.
@evrenozbilen
Drob bag dediğiniz herhangi bir sırt çantası da olabilir sanırım... Peki bu çantanın içine cüzdan telefon vs. koyup güvenle emanet edebilir miyiz yani? iç lastiği nerede taşıyacağız sürüş esnasında?
@televole2 organizasyon verecek. Sıkça sorulan sorulara göz atın: (link)
Yarış kitinde neler var?
Bırakma çantası + Yarış rehberi + Gögüs numaraları ve çengelli iğneler + Zamanlama çipi ve kablo bağları + Tişört
Bırakma çantası nedir?
Katılımcılara kayıt esnasında verilen 55x65 cm. ebatlarında, ağzı büzgülü plastik bir çantadır ve üzerinde katılımcının göğüs numarası yazılıdır. Katılımcılar bu çantalara kişisel eşyalarını koyarak starttan yarım saat öncesine kadar start noktasındaki "Çanta Teslimi" noktasına teslim ederler ve yarış sonunda finiş noktasındaki çanta teslimi noktasından teslim alırlar.
Ben Erciyes gf'da cep telefonumu, cüzdanımı vermiştim. Sorun olmadı. Sadece atıp, yuvarlayacaklarını bildiğim için telefonu spor ayakkabımın içine koymuştum.
İç lastik, levye ve pompa formanın arka cebinde taşınır(standart yol bisikletçisi) veya sele altı çanta içine levye ve iç lastik konulabilir, pompa ise suluk bölümüne pompaya özel tutturucusu ile takılabilir.
@evrenozbilen Bu çanta olayı Erciyes Gran Fondo gibi daha az katılımcının olduğu yarışlarda problem olmamıştır sanırım ama burada özellikle Kısa parkurda kalabalıktan kaynaklı ciddi sıkıntılar olabilir gibi geliyor bana. Sizin ve katılan diğer arkadaşların yapacağı yönlendirici geri bildirimler faydalı olacaktır.
Yoksa herkesin bir anda hücum etmesi kendiliğinden karmaşa oluşturur gibi geliyor bana.
@Ömer Çolak her ne kadar bu gf'yu Argeus organizasyon şirketi yapmıyor gibi görünse de, şuana kadar hep onların altyapısını kullandılar. Yarış günü de bu firmanın tecrübesini kullanacaklardır. Çantalar atıyorum 100erli istifleniyor ve varış alanında drop bag çadırları bulunuyor. Öyle herkes kafasına göre bu çantaları alamıyor. Başında bir görevli oluyor ve çantadaki numara ile senin sırt numaranı karşılaştırıp çantayı öyle teslim ediyor.
Bu kadar büyük organizasyonda kaybolma riski var mı? Maksimum %20-30 civarı(bence). Seçim sizin.
Ek olarak; finiş çizgisini herkes bir anda geçmediğinden çanta sırası da çok yoğun olmaz gibi geliyor.