Scudo Sports

GPS'li Bisiklet Bilgisayarı Igpsport IG20E İncelemesi

@srdrmrs bununla yüksekliği hesaplar sanırım ama eğimi nasıl hesaplıyor

Scudo
@SEL PER
Eğim = Ölçüm yaptığı son iki nokta arası mesafe / iki nokta arasındaki yükseklik farkı
örnek = 100m yol aldım / 152metreden 154 metreye yükseldim = yüzde iki

@Özcan. Anladığım kadarıyla iki nokta arasındaki yükseklik farkından eğimi buluyor. Peki kaç m. arayla bu ölçümü yapıyor ve sonucu bize söylüyor acaba. Çünkü o mesafe kadar ölçümde de bir gecikme olması lazım

Bildiğim kadarıyla eğim bilgisini gps'ten alıyor kendisi hesaplamıyor bu aletler. Yanlış biliyor da olabilirim siz ihtiyatlı olun :)

Bu alet sürüş sonrası kaydı, kapattıktan sonra mı hafızaya alıyor?
Sürüşü hafızaya alma ritüeli tam olarak nasıl işliyor? bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Ayrıca; uluslararası literatürde ıı işareti "kaydediliyor" > işareti "kaydetmeye hazır" anlamı taşıyor. Ama bizim Çinli uşaklar durumu yanlış anlamışlar :)

Bu yüzden 12 km sürüşü kaydettim sanıyordum lakin kaydetmememiş.

@Avukat_Behcet Aleti tamamen kapattıktan sonra sürüş dosyasını oluşturuyor. Uluslararası litaretürü bilmediğimden kullanım kılavuzu okudum ve play-pause konusunda sıkıntı yaşamadım. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Bisiklet Muptelasi
@Avukat_Behcet

Aynen biraz ters mantık. > ekrandayken kayıtta, ıı ise duraklamada diye set edilmiş. Kaydı sonlandırma yok cihazı kapatmak gerekiyor ki çok saçma olmuş burası. Herhalde kayıt bittiyse sürüşte bitmiştir mantığıyla bu şekilde tasarlanmış

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@Abdülkadir Ergin aslında mantıklı. ara ara kaydı durdurmak gerekebiliyor. mesela uzun tur sırasında markete girdiniz kaydı durdurursunuz işinize devam edersiniz. alet otomatik olarak duruyor ama bazen hareket halinde de kaydı durdurmak isteyebilirsiniz.

• Beğen
@srdrmrs tamam duraklatmaya lafımız yok o özellik iyi ama kaydı tamamen durdurmak - sonlandırmak için cihazı kapatmak gerekiyor o bana ters. Senkronize etmek için cihazı tekrar açıyorum sonra tekrar kapatıyorum felan ekstra uğraş..

• Beğen
Arkadaşlar ALT yükseklik değil mi? Öyleyse normalde 400 metrelerde bile -6 falan gösteriyor saat. Eğim ise genelde 0

Dosyalar

• IMG_2655.JPG
    IMG_2655.JPG
    72,3 KB · Okunma: 24
@bibisiklet

Evet, alt=altitude (rakım - yükseklik)

• Beğen
Tepkiler: bibisiklet
@Avukat_Behcet

kayıt başlamadığı zaman gidilen km'yi göstermiyor zaten.. yeni başlayanlar için ufak bi ipucu olsun bu yanıt :cool:

Yüksekliği doğru ölçmüyor benim ki başına gelen var mı yükseklik sürekli -6 çivarında eğim ise % 0 civarında

@bibisiklet paylaştığınız resim ort sayfası yanlış görmediysem. Anlık gösterim sayfası değil. Cihazınıza komple reset atmayı deneyin. (link) sitesinde kullanım kılavuzu kısmında nasıl reset atacağınızı söylüyor.

• Beğen
@trainspotting35 az önce kapatım açtım şuan max hızın olduğu kısımda gösteriyor ortalama olacağını sanmam çünkü sürekli oynuyor durduğum yerde bi 8 oluyor bi 3 oluyor garip. Stravaya aktarınca normal gösteriyor strava olması gerektiği gibi 300 lerde yükseklik.

@bibisiklet Kapatıp açtınız mı? Reset mi attınız. Reset atmayı deneyin derim.

• Beğen
@bibisiklet
Strava sizin gps bilginizi kendi haritasıyla eşleştirip veriyor yükseklik bilgisini. Cihaz ise o anda ölçtüğü veriyi gösterebilir. Reset - Yazılım güncellemesi o da olmadı arıza anlamına geliyor gibi.

• Beğen
.

Dosyalar

• iGS10_Manual_English.pdf
    726,5 KB · Okunma: 9
  • Beğen
@BerkEvren factory reset yaptım ama yok aynı değişen sadece saat oldu. Bozuk sanırım gel şimdi bunu Tomtop'a anlat.

Geri