Scudo Sports

GPS'li Bisiklet Bilgisayarı Igpsport IG20E İncelemesi

@trainspotting35
Teşekkürler. Deneyip size sonucu bildiririm.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
Bazı USB kablolar 2 pinli oluyor, sadece şase ve 5v bağlı. Onlarda data çalışmıyor, görmüyor bilgisayar. Veri aktarımı için 4 pinin de bağlı olması lazım. Bağladıktan sonra cihazın açma düğmesine 1 kere basıyorsunuz, data+şarj moduna geçiyor.

Başka bir kablo ile denedim ve şarj olmaya başladı. Cihazla gelen kablo arızalı sanırım.

Uzun zamandır gözüme ilişen bir üründü fakat almayı hiç düşünmemiştim ki bu konuya denk gelene kadar :) Sorunsuz ve memnun bir şekilde kullanıyorum.
Konuya emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. İyi pedallar, forumlar.

Cihazı bugün gidip Ptt'den teslim aldım. Eve gelince update yaptım ama yönergede son kısımda gösterdiği check dosyası çıkmadı aynen denildiği gibi yapmama rağmen. Ama cihaz normal çalışıyor ve device dosyası içine baktığım da 1.07 sürüm yazıyor sıkıntı yok.

Dün İstanbul'da hava yağmurluydu. Yolun yarısına geldiğimde cihaz sinyal almaya başladı.

• Beğen
Arkadaşlar şöyle bir durum ile karşılaşan oldu mu? Aksam sürüşümü senkronize etmemiştim, sabah sürüşünden sonra ikisini de senkronize ettim. Stravada ikiside sabah sürüşü olarak yer aldı. Acaba cihaz kaydederken saat bilgisini tutmuyor mu? veya senkronize ederken saat bilgisi kaynıyor. Fikriniz var mı?

@Fırat İler Cihaz saat kayıt bilgisi tutmasa stravaya attığımız andaki saat gözükmesi gerekirdi. Strava kayıtlarıma baktığımda dün yaptığım turun başlangıç saati strava kayıdın da 1 e 1 yazıyor. İlginç bir problem olmuş. Ben de bir soru sorayım sürüş kaydı yaparken durduğunuzda pause basmanıza gerek var mı ? Kayıtlara baktığımda move speed ve avarege speed gözüküyor ve Strava ya aktarımda move speed i kullanıyor. Bu durumda turda durduğumda pause basmama gerek yok gibi bir sonuç çıkıyor pause basmasam bile ortalamam düşmeyecek otomatik durdurma gibi birşey. Yanlış düşünüyorsam lütfen beni düzeltin.

@trainspotting35
Hocam pauseye basarsanız eğermove speed değil de toplamdaki süredeki artışı engellersiniz. Yani toplam süreyi azaltmış olursunuz. Mola verdiğiniz gözükmez :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Benim anlamadığım nokta pause basmasam ortalama hızım düşmüyor mu? Yani şöyle sorayım ortalama düşüyor elbette ama haraket hızı dediğimiz ölçüyü strava ya attığı için durunca pause basmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

@Fırat İler
Arkadaşlar hatalı bir yorum yapmışım. Sabah atarken 2 senkronizasyon yapıyordu. Fakat stravaya sadece son olanını atmış, diğer kaydı atmamış. Şimdi kayıtlara baktığımda bir önceki kaydın atılmadığını gördüm. tekrar senkronizasyon yaptım ve akşam kaydını attı. Hatalı bilgilendirme için özür dilerim.

• Beğen
@trainspotting35Pause tusu ortalamalariniz icin gerekli degil. Zaten surusun olmadigi zamanlarda otomatik algilayip duserek size surus ortalamasini veriyor. O tus diyelim ki markete girdiniz elinizde bisiklet hareket halinde alışveriş yapıyorsunuz ya da avm de bakiniyosunuz. Yada sahilde arkadasinizi gördünüz indiniz beraber yürüyüp laklak ediyorsunuz ozaman kullanmak lazim.
Ozetle hareket halinde ama surus yapmadiginiz zaman pause u kullanin.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Yalniz Ben ne olur ne olmaz diye her durduğumda basıyordum. Hatta bazen unutup pause ta haraket ediyordum. Süper oldu dediğiniz.

@trainspotting35
Yok hocam o bakımdan sorun olmuyor ortalama için. Ama basarsanız molanızın kaç saat olduğunu göremeyiz :D

Arkadaşlar V1.07 sürümüne güncellemeyen varsa kesin güncellesin.

Gerçekten eğim konusunda çok farkediyor. Anlık eğim gösterimi olmuş resmen. HEr yerde böyle mi bilmiyorum ancak demin giderken anlık değişimleri anında gösterdi.

Bana sürüş sırasında eğimi ve anlık hızı 3-5 sn. sonrasında veriyor gibi geliyor. Bu cihazların eğimi nasıl ölçtüğüne dair bilgisi olan var mı?

@SEL PER GPS ile. bulundugu bölgenin denizden uzaklıgını hesaplıyor.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Geri