Scudo Sports

GPS'li Bisiklet Bilgisayarı Igpsport IG20E İncelemesi

Scudo
@SEL PER benim versiyon 1.05 dosyayı paylaşır mısınız biz de güncelleyelim?

@SEL PER PER igpsport sitesinde supportta bu versiyonu paylaşmamış. Siz yükleyip problem yaşadınız mı?
Benim başka bir sıkıntım var belki çözüm olabilir düşüncesiyle yükleyeceğim. Telefonla bluetooth tan eşleştiriyorum. Senkronize ederken çok yavaş yapıyor. Alt tarafı 100 kb lık dosyayı telefona BT ile almam 3-5 dakika sürüyor. Siz kullananlarda durum nedir bu normal mi?

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@Yalniz valla süre bana da uzun geliyor. 5 dakika değilde tahmini 3 dakkası var.

Bi de bende güncelleme sonrası o "check" isimli dosya olmuyor cihaz içinde. Sürümü kontrol ettiğimde güncellenmiş sürüm numarasını görüyorum. Sorun yok gibi görünüyor.

Check dosyası bende de çıkmadı, tekrar karşı tarafa sordum. versiyonu 1.07 görüyorsanız problem yok, "check" dosyası varsa sileceksin yoksa problem yok dediler.
Bu update i yükledikten sonra bir kısa tur yaptım programla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Benim yokuşlardaki %12den sonra eyim göstermeme problemim de halloldu gibi.
Bluetooth bağlantısına gelince ben ilk baştaki versiyonda da öyle bir bağlantı sıkıntısı yaşamadım, şu anda da yaşamıyorum yalnız nedense telefondaki konumun açık olaması gerekiyor ve telefonunda uygun olması (android 4.4veya üstübluetooth 4.0, Iphone için 4S veya üzeri). Bluetooth bağlantısını sadece indirdiğiniz IGPSPORT app üzerinden yapabiliyor

Xiaomi Mi5 kullanıyorum. Kulaklıkla olan BT bağlantısında da mesafe 1,5-2 metreden sonra kopmalar oluyodu. Acaba telin BT de mi sorun. Başka telde deneyeyim bari. Ya da diğer arkadaşlarda da durum böyleyse boşuna uğraşmiim. Normalde 200 kb dosyanın BT den aktarılması saniyeler sürer.

benim lg g2 de bluetooth görmüyor bu aleti, diğer her cihaz görüyor :D

@SEL PER
Bende de check çıkmıyor hocam, sorun çıkmadı şuana kadar :D

IMG_2245.JPG
Arkadaşa kavuştuk. Dışarıda eilimde gezindim fakat sinyal alamadım. Havanın kapalı olmasında mıdır? Normalde de hava kapalıyken sinyal alamayacak mıyız?

Not: Biraz beklemek gerekiyormuş ilk sinyal için. Sonrasında hemen buluyormuş.

Benim cihaz da geldi, ayarlarını yaptım versiyonu 1.07 olarak güncelledim. Henüz test etme şansım olmadı.

arkadaşlar v1.07 sitelerinde yayınlanmamış hala. zamanı gelince yayınlayacaklardır biraz beklerseniz en güncel sürümü elde edebilirsiniz.

arkadaslar simdi baktim da resmi surum yayimlanmis

Benim cihaz da Türkiye'ye giriş yaptı şuan ptt iş yerine sevk edilmiş ama nereye? Bakalım UKİM'e gidip kontrol mü edilecek yoksa AVPİM'e gidip bana mı kavuşacak? Heyecanlı bekleyiş.

Arkadaşlar cihazı açınca tarih bölümünde sizin tarih doğru mu yazıyor :D Benimki hep 17.10.2017 yazıyor :S Kayıtlarda saat tarih doğru tutuyor ancak cihaz ekranında tarih hep yanlış

Gümrük kontrolüne girmedi çok şükür. Benim cihaza da gümrük vergisi uygulanmadı, neredeyse hiç uygulanmadı sanırım alacak olanlara güncel bilgi olsun.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
Bugün test sürüşü yaptım. Cihazı gidon boğazına taktım ama verileri okuma konusunda hiç pratik gelmedi. Aliexpress'ten spariş verdiğim takma aparatı(gidonun biraz önünde duracak) ile daha okunabilir olacak diye düşünüyorum. Onun dışında anlık eğim, hız ve diğer verileri stravaya atınca veriler gayet sorunsuz göründü.GPS izide gayet düzgün şekilde çıkmış. Benim için şimdilik tek eksi yanı yazıların okunabilirliği.Font biraz küçük geldi.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Günaydın. Benim tarihim hep doğru gösteriyor yanılmıyorsam. Kullanım kılavuzunda olduğu şekilde reset atarsan düzeleceği kanaatindeyim.

@Ferhat Aksakal Yol bisikleti kullanıcısıysanız o kısımdan verileri okumak sıkıntı zaten. Anlık olarak gözünüzü yoldan ayırmanız gerekiyor ve bu süreçte gözleriniz aşağıya kayık bir şekilde okuma yapmaya çalışıyorsunuz. Alacağınız gidon uzatma aparatı hem estetik açıdan hem de okunurluk açısından sizi tatmin edecektir.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Aksakal
@trainspotting35
Gunaydin hocam, deniyim bi :D
Ne artiyor günüm ne azaliyor :D Zaman büküyorum sanki :D

Benim de bir sorum olacak ama bildiğin suyunu çıkarmak olarak ta adlandırılabilir. Şimdi aletimizi telefon ile bluetooth üzerinden eşleştirdiğimizde, eşleştikten sonra versiyon ağırlık diye devam edem çeşitli bilgiler çıkıyor. Bu bilgileri nereden alıyor. Strava ise oradaki bilgiler ile eşleşmiyor, uygulama içerisindeki my settings desek oradaki bilgiler ile de eşleşmiyor. Bu bilgileri kullanmıyor anladığım kadarıyla ama işte insanoğlu böyle, görünce soruyoe. Bu konuda Türkiye uzmanı @trainspotting35 veya diğer arkadaşların bir fikri var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Aksakal
Geri