Scudo Sports

GPS'li Bisiklet Bilgisayarı Igpsport IG20E İncelemesi

@furkantrojka tek tek aldırıp sizi gümrük masrafından kurtarmak istiyor olabilir.:)

Scudo
Ben bu nabız sensörünü falan aldım da strava premium olmadan görebiliyor muyuz kadans ve nabızı?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Günay Savaş
Ikisi de görünüyor arkadaslar. Premium almaniza gerek yok.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN nasıl oluyor? Bende görünmüyor. Gear fit saatim var. Onunla kaydettiğim turları stravaya attığımda görünmüyor.

@Günay Savaş
Bilgisayardan girdiginizde görünebilir, telefon programinda gorunmuyor

@Günay Savaş
Benim kaydım burada, kadans kalp, hız hepsi mevcut
(link)

Günaydın İGPSPORT ailesi. :). (link) bu ürünü takipli kargo ile aldım cuma günü ürün elime ulaştı ne yazık ki İgs 10 cihazımı taktığımda cihaz tıkır tıkır sallanıyor mekanizma tam kilitleniyor ancak ses aşırı rahatsız ediyor. Alt bölümdeki yuvarlak kısıma kalınca bir karton kesip koyarsanız problem kalmıyor bilginiz olsun. IMG_3494[1].JPG

günaydınlar bende bu hafta turlama şansım oldu. evden çıkarken aleti açtım ve gpsi bulması 10 saniyeyi geçmedi. nabız bandı da aynı şekilde hemen bağlandı. alet oldukça güzel arkadaşlar.. gözüme çarpan ufak eksiklikler var onları da yazayım. beşiktaşdan geçerken ağaçların yogun oldugu bir yer var orada hızı gösterirken biraz tereddüt etti. 30la gidip hızlanıyordum ama göstergede önce 18 1 saniye sonra da 32 gördüm sonra 16 ve sonrada 35. muhtemelen iyi sinyal alamadıgı için.

verileri programa aktarma işlemi bana biraz uzun geldi(1 dakikadan fazla zaman tutmadım) ilk günkü turu aktardım ama ikinci gün sonunda çıktıgımda verileri programa atamadım %97de kalıyordu. 1-2 saat sonra aleti tekrar açıp denedim bu sefer oldu.

onun dışında negatif birşey bulamadım :)

arkadaşlar IGS 10 açıldıktan sonra sensörlerin otomatik bağlanmaması ile ilgili olarak firma ile yapmış olduğum uzun mailleşmeler neticesinde

igs10.png

mailini aldım. yakın bir zamanda güncelleme yayınlayacaklarmış. inşaallah işe yarar.

@Günay Savaş
Ahmet Bilge Kaan'ın attığı kayıtta "Analiz" kısmındaki grafikte mor renk ile anlık kadansını görebiliyorum yalnız ben. Zaten Strava da bu kadans, kalp ritmi, güç gibi verilerin kombine halde değerlendirilmesi için Premium istiyor, bu verilerin kaydı ve incelenmesi için Premium gerekmediğini belirtiyor. Hatta Premium sayfasının ilk cümlesi şöyle "Strava works with nearly every smartphone, GPS device and paired sensor, such as heart rate monitors and power meters. But only Premium unlocks the power of all that data for deep post-activity analysis, including exclusive features like Suffer Score and Race Analysis". Çevirmek gerekirse "Strava neredeyse tüm akıllı telefonlar, GPS cihazları ve kalp atım sensörleri, güç metreler gibi eşleşebilen sensörler ile çalışır. Ancak sadece Premium tüm bu verilerin, Suffer Score(Acı skoru) ve Yarış Analizi gibi özellikleri de içeren aktivite sonrası derin analiz için gücünü ortaya çıkarır" şeklinde çevirebiliriz.

@srdrmrs hocam hızla ilgili sensör almanızı tavsiye ederim. yurtdışı satış sitelerinde gps ile ölçülen hızlarda benzer ağaçlık bölgelerden geçerken garmin'in bile tutarsızlıklar verdiğini okudum. veri aktarmayla ilgili olarak ben de dün zorlandım. sanırım strava'dan kaynaklanan bir sorun vardı.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@srdrmrs Aynı bölgede ben de sıkıntı yaşadım ama o kadar kusur Garminde de oluyor. Hız sensörü ile giderilebilecek bir pürüz. Dosya yüklerken takılı kaldığı anda cihazı tekrar açıp kaparsanız düzeliyor hemen verileri atabiliyorsunuz. Bu yazılımla çözülebilecek bir sıkıntı büyük ihtimalle çok yakında çözerler. Bu fiyata gps li km saatinin bu kadar kusuru olması benim açımdan gözardı edilebilecek ufak kusurlar ki forum sayfalarında 2000 tl lik cihazların yaşattığı sıkıntıları da okumuşluğumuz vardır.

@srdrmrs (link) aynı sitede ant uyumlu sensör var 13 dolara.

Hız sensörünü ufak tefek veri kayıpları için satın almayı gereksiz görüyorum. Ne zaman tranier olayına girerim o zaman zaten olmazsa olmaz haline geliyor.

@trainspotting35 aynen katılıyorum söylediklerine. tur yapacağım zaman garmin ile de bir bakayım hem de karşılaştırma olur.

Ben sizlere ihanet edip Bryton Rider 310 siparişi verdim. Neden derseniz bende tam bilmiyorum ama uyarlanabilir ekran ve daha kaliteli gibi görünen yapıdan sanırım.

Geri