Scudo Sports

Gözümüz aydın, martılar görevde :)

@air28-3

Bende görmedim ve hiç denk gelmedim nerdeler acaba :eek:

Scudo
@andjustice4all Önceki sayfada İzmir'de yıllardır var denilmiş ama son durum nedir? Gerçi hiç görmedim demişsiniz neden öyle oldu acaba. Aslında İstanbul'da geç kalınmış olsa da, bu haberleri duymak çok güzel. Devamını diliyorum. Bisiklet yolları ve hepimizin güvenliği için, gayet iyi atılmış bir adım diye düşünüyorum...

@Anonim Şu an yok. Aktif olarak Üçkuyular - Alsancak arasındaki bisiklet yolunu kullanan biri olarak söylüyorum, geçen sene galiba, çıktıktan 1 ay sonra falan bir daha hiç göremedik bisikletli polisleri. Bisiklet yolunda tur atsalar dahi bizim için çok büyük bir nimet bu. Bisiklet yolunun ayrı bir yol olduğunu anlatan en iyi uygulama bu bence. Çok önemli bir farkındalık adımıydı fakat kalıcı olamadı maalesef.

Az önce Ortaköy'de gördüm ben 3 kişiydiler arka arkaya gidiyorlardı.
Geç olsa da güzel tabi. :)

Yol bisikletiyle sürat yapanlara ceza da kesecekler mi? :D

Ben de işten dönerken rastladım, muhtemelen aynılarıydı. Kuruçeşme'den Ortaköy tarafına doğru geliyorlardı. Zil çalıp selam verdiler beni görünce :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
saat 16:00 sularında bostancı sahil civarında tarafımdan görüldüler. hayırlı uğurlu olsun.

not: bakırköy-yenikapı sahil arasında işleri zor. :)

Bisikletler Salcano galiba:) Taşı attım ve koşarak uzaklaşıyorum.

Bisikletler Trek diye duydum bir yerde ama..
Bakırköy sahilde ki bisiklet yolunda mangalcilara iyi bir haber

Bisikletlerin markası ne acaba? :)

@D.Mustafa

İzmir de ben universite yıllarımda ( 46 yaşındayım yaklaşık hesap edin artık ) da vardı bir ara kalktı bir ara çıktı. Yani battı çıktı ara ara çıkıyorlar :) Ancak bu yeniden çıkanların hiç bisiklet yoluna müdahele ettiklerini görmedim. Hatta kendileri bile çekiliyolar yoldan. Birde bisiklet li zabıtalar var karıştırmayın ..

@Atacan KSK
O zaman söylemimi geri alıyorum :) O tarihleri bilmediğim için yeni bi durum olarak değerlendirdim. Bilgi için teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Atacan
@Anonim Savaş abi vardı yeni ekledim o da birisinin imzasında gördüm öyle.

Bu arada martı timi olayı benim hayalime çok yakın bir şey. Umarım seçmelere gelirler anında başvuracağım. (Yaptıkları hareketler bana anlamsız geldi ama 1:36'daki bisikletin arka tekerleği ile suçluya vurma hareketi iyiydi :D)

İki yıl önce Atilla grubuyla Yalova-Çanakkale turumuzun Bursa kısmında bisikletli polis ekibi de bize katılmıştı (fotoğraflarını burada paylaşmıştım, bulursam tekrar paylaşırım). Bize yol boyunca trafik polisleri eskortluk yaptığından, bisikletli polislere de onlar haber vermişlerdi sanırım. Bizimle aynı tempoda gitmek için zorlandıklarını hatırlıyorum. Kıyafetleri de yüksek tempoda gitmek için hiç uygun değildi.

Negatif yaklaşmak istemiyorum ama bu ülkenin genel gidişatına göre bir yorumda bulunmak gerekirse; bence yine göstermelik olarak kalacak bir uygulama. İçinde bulunduğumuz dönemde bu arkadaşların yapacağı da muhtemelen düzeni sağlamak değil, ahlak bekçiliği olacaktır. Sarılan, öpüşen çiftlere müdahale edip, bisiklet yoluna araba park eden, üzerinde mangal yapan yurdum çoğunluğuna göz yumarak (hatta arka bile çıkabilirler) ülkemizin genel ahlaki yapı, örf ve adetlerinin muhafaza edilmesine yardımcı olacaklardır (!). Umarım yanılırım.

• Beğen
Tepkiler: zgnclskn
Biraz uzun ama İzmir'li arkadaşlar için bilgilendirici izlemenizi tavsiye ederim.

@Berk Karaca

''Sarılan, öpüşen çiftlere müdahale edip,'' siz hangi polis veya hangi güvenliğin bir çifte şimdiye kadar müdahele ettiğini gördünüz

kadıkoyde ben kımsenın kımseye mudahale ettıgını gormedım herhalde bağcılar gazıosmanpaşa falan oralardan bahsedıyorsunuz

Bisikletlilere olan sempatim ile polise olan antipatim düşünüldüğünde yine polise olan antipatim baskın gelecektir. Ne demiş atalarımız; A.C.A.B :)

• Beğen
Tepkiler: soul_boy
@Cem Ç.

Kadıköy, Bağdat Caddesi, Nişantaşı vs. birkaç kurtarılmış bölge var. Bu bölgeler dışında çoğu yerde bu olay yaşanıyor. Hele ki bir vatandaş şikayet ettiyse (ki bizim vatandaşımızın en temel özelliklerinden biridir samimi hareket eden çiftlerden rahatsız olmak), kolluk kuvvetlerimiz olayı daha da ciddiye alıp tartaklama boyutuna taşıyor. Sadece gördüğüm, duyduğum değil, kendimden biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: zgnclskn
Geri