Scudo Sports

gözlerime inanamıyorum!!!

nightkobe

Üye
Tepki
23
arkadaşlar bir ay süredir bisikletimden gelen metalik çatırdamaların nedenini araştırıyordum.bisikleti ayakta sağa sola sallarken çıt çıt diye sesler geliyodu.bunun üzerine bisikletin furç takımı dahil her yerine girdim ve yağlama yaptım,tüm vidaları elden geçirdim ama ses ne yazıkki bütün kıllığıyla devam ediyordu beni bulamazsın der gibi.sese kulak verdiğimde maşa bölgesinden geliyormuş gibi çıkıyordu ama ben arka amortisör bölgesinden de şüpheleniyordum çünkü kadrom geniş olduğu için ses yankıyla ön taraftan geliyormuş gibi çıkıyordu.herneyse bugün odamda bisikleti izlerken birden gözüm arka amortisörün bağlantı noktasındaki parçanın ayaklarında,tozun yağa yapışmasıyla belirginleşmiş siyah çizgiler farkettim.yakından inceledim ama birşey yoktu sildim geçti fakat bu bana çok büyük bir ipucu verdi çünkü çıkan ses bana sanki kadronun herhangi bir eklem yerinde kaynak çatlağı varmış gibi bir sesi andırıyordu.o bölegede biraz daha göz gezdirirken acı gerçekle karşılaştım.dediğim ilk şey holy shit'ti:))baktığım ayağın üst bağlantı noktasındaki kaynaklar çatlamıştı ve ses muhtemelen oradan geliyordu.korkunç bir durum.ALUMINIUM 7005 SUPERSET-2 kadroda çatlak,inanılır gibi diil.buraya kaynak yaparsak kadro boyaya girmesi gerekir ama bisikletimin sticker'larından bulamam,onun için local bişey düşünüyorum ya da reklam panolarında kullanılan renkli çıkartmalardan düşünüyorum,tabi sizin görüşlerinize de ihtiyacım var.alu.kaynağı yapılan bölgede çok boya yanığı oluşur mu acaba? daha önce argon,oxy,döküm ve ark kaynağı dışında kaynak görmedim.bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.teşekkürler.resim eklicektim ama imageshack'te sorun var sanırım,daha sonra eklerim

• Beğen
Tepkiler: okan halitoglu
Scudo
Alüminyum kaynağı elektrik-ark kaynağından çok daha düşük ısılarda olduğu için okadar kararma olmayacaktır diye dahmin ediyorum. Fakat çok hassas ve dikkatli yapılması gereken bir kaynak türüdür. Tanımadığınız güvenmediğiniz kaynak ustasına kesinlikle yaptırmayın.

Kaynağın daha sağlam olması için önce iki ucuna iki punta vurup sonra örgü kaynak biçimi ile kaynaklamasını tavsiye edin.

Umarım işinize yaramıştır :)

çok teşekkür ederim,bu bilgileri kesinlikle göz önünde bulunduracağım.

Kaynağı yapacak usta çatlak yere mutlaka kaynak ağzı açmalı zaten iyi usta ise öyle yapar eski kaynağın üstüne dolgu yaparsa işe yaramaz mutlaka yanında olun ve uyarın küçük ispralle çatlağı boydan boya kesicek sonra kaynağı yapacak birde alu kaynağı boyalı yere yapılmaz bir boya sökücüde kullanmanız gerekecek bu arada kadro ne marka.

Sipralle 45 derece kaynak ağzı açmalı evet :)

Zaten kaynak azı açınca ilgili yerdeki boyalarda gider. Kenarından köşesinden 1 cm kadar bir bölümüde zımparalayarak boyası sökülmeli.

Kadronun garantisi varsa direk yollayın derim.

ewt haklısınız bu işlerden ben de anlıyorum ama alu kaynağına yabancıyım.zaten punta ile kadro arası çatlamış ama yine de direk kaynak vurulmaz tabi,inceden bi avuç içiyle zımparalanması gerekir.resimleri atmaya çalışıyorum,bu arada kadro bianchi'nin,99 model.

Fotolar;
çok hassas bölge:)
http://img361.imageshack.us/img361/4924/dsc05863j.jpg
http://img714.imageshack.us/img714/9728/dsc05871c.jpg
bisikletim de bu;
http://img682.imageshack.us/img682/3223/dsc05878l.jpg

Bu bölgeyi önce güzelce zımparalayın. Sonra sipralle ufak bir kaynak ağzı açılsın. Sonra örgü kaynakla doldurulsun bu açılan kaynak ağzı.

Bu arada kadronun Alü olduğuna emin olun. Demirse kaynağı çok daha kolaydır. :)

bu tip amortisörlü kadroların zaten insan ağırlığını nasıl taşıyabildiğine aklım almıyor.

çok teşekkür ederim bilgiler için.bu arada kadro etiketi de bu
http://img710.imageshack.us/img710/9864/dsc05881w.jpg

Slm kardeşim benimde orta amartüsörü tutan yerde 2 tarafta çatlak var bende aliminyum kaynağı yaptırıcam..Ümraniyede oturuyprum orda bildiğiniz iyi kaynakçı varsa söyleyebilirmisiniz...!Benden de pedalı çevirdiğimde İnek çanı gibi bi ses geliyo.Normal pedalı çevirmeden gittiğimde normal ama pedalı çevirirken ve yokuş çıkarken fena yaa iğrenç bi ses ....!

Çatlaklar
http://(link)

Yardımlarınızı Bekliyorum :)

bunlar bianchi'nin yerli kadroları,ortadan ikiye ayrılmadığına dua et:Dbu arada alu olduğuna emin misin?

Eminim ya üstüne mıknatısı koyuyorum yapışmıyo bence aliminyum yardım edin yaa yapılır değil mi bu yoksa yeni bi kadro alıcam :)

@ozan erdem

çelikkadronun kaynakları bu kadar kaba dolguluolmaz kardeş açıkca aliminyum işte

Ayrıca kaynak yaptırırsan direk olamayadabiliroraya bir parça koydurup destekyaptırarakkaynatmak daha iyi bana sorarsan

Teşekkürler

işin ilginci o orada nasıl bir gerilmeye maruz kalmışki çatlamış. lades kemiği gibi iki ucundan tutup çeksek anca öyle olur. yada bası gerilmesiyle ole olurmuki :S tabi diğer bi secenekte üretim hatası (kaynak kalitesi).

@Buğra Elmacı

pendik sanayi sitesinde uzay kaynak var her türlü metal kaynagı yapılıyor

Yanlış hatırlamıyorsam Ümraniye sanayisinde bir, Bostancı sanayinde bir iki yer var bu kaynakları yapabilen.
Sanayide aliminyum araba jantlarını kırık bile olsa sıfır gibi tabir eden ustalar var ben ce onlara bir danışın.

benim salcano da da amortisörden gelen aynı ses var ama bisikletin sorunları oratakmı onu bilmiyorum şimdi aşağı gidip bakçam bisiklete.

@Emre Fidan

emrecim 2 gün oldu hala aşşağıdan gelemedin kardeşim:D

Geri