arkadaşlar bir ay süredir bisikletimden gelen metalik çatırdamaların nedenini araştırıyordum.bisikleti ayakta sağa sola sallarken çıt çıt diye sesler geliyodu.bunun üzerine bisikletin furç takımı dahil her yerine girdim ve yağlama yaptım,tüm vidaları elden geçirdim ama ses ne yazıkki bütün kıllığıyla devam ediyordu beni bulamazsın der gibi.sese kulak verdiğimde maşa bölgesinden geliyormuş gibi çıkıyordu ama ben arka amortisör bölgesinden de şüpheleniyordum çünkü kadrom geniş olduğu için ses yankıyla ön taraftan geliyormuş gibi çıkıyordu.herneyse bugün odamda bisikleti izlerken birden gözüm arka amortisörün bağlantı noktasındaki parçanın ayaklarında,tozun yağa yapışmasıyla belirginleşmiş siyah çizgiler farkettim.yakından inceledim ama birşey yoktu sildim geçti fakat bu bana çok büyük bir ipucu verdi çünkü çıkan ses bana sanki kadronun herhangi bir eklem yerinde kaynak çatlağı varmış gibi bir sesi andırıyordu.o bölegede biraz daha göz gezdirirken acı gerçekle karşılaştım.dediğim ilk şey holy shit'ti
)baktığım ayağın üst bağlantı noktasındaki kaynaklar çatlamıştı ve ses muhtemelen oradan geliyordu.korkunç bir durum.ALUMINIUM 7005 SUPERSET-2 kadroda çatlak,inanılır gibi diil.buraya kaynak yaparsak kadro boyaya girmesi gerekir ama bisikletimin sticker'larından bulamam,onun için local bişey düşünüyorum ya da reklam panolarında kullanılan renkli çıkartmalardan düşünüyorum,tabi sizin görüşlerinize de ihtiyacım var.alu.kaynağı yapılan bölgede çok boya yanığı oluşur mu acaba? daha önce argon,oxy,döküm ve ark kaynağı dışında kaynak görmedim.bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.teşekkürler.resim eklicektim ama imageshack'te sorun var sanırım,daha sonra eklerim