Scudo Sports

Göreme- kapadokya yol bisikleti rotası.

@Zekeriya Çab
Merhaba,

Koskoca bir bölgeyi bir anda silip atmamak gerek :) Memnun kalınmayan otel/restoran neresi ise onları bilmek daha iyi, gitmeye niyetli arkadaşlar da uzak dururlar. Ben çok kez gittim, araba ile, dağ bisikleti ile en son da yol bisikleti ile, en ufak bir olumsuzluk yaşamadım. Dönerken de hep yine geleceğim diye ayrıldım. hatta keyif için Eylül'deki GranFondo'ya da niyetliyim (@emrah9700 Granfondo sonrası KOM filan kalmaz ortalıkta :) ).

Kapadokya gibi bir yerin keyfini çıkaramamanıza üzüldüm açıkçası, denk gelmiş demek ki.

Scudo
@sgazel çok olumlu düşünüyorsunuz ama bir mercimek Çorbası her yerde 4 günlük olmaz. Fiyatlar her yerde aynı servis ve kalitede aynı sadece Dükkan ve Tasarımı değişik biri bile ben ekmeği kızartıp koyayım yandakindrn farklı olayım demiyor. Zaten sizi hemen otobüsten indiğiniz anda turlara yönlendiriyorlar zorla dandik şeylere iyi demeniz için kanınacaksa Uç hisar en doğrusu gerisi civar illerde iş tutturamamış buraya gelince ne oldum delisi insanlar. Ne köy ne kasaba Hesabı Avanos iyi bir yer kalmak için ama Göreme ve Ürgüp kucak Dansı. Daha öncede pahalı yerler gördüm ama hiç biri adam yerine koymamazlık yapmadı su kabağından avize aldık adam açık açık söyledi turist zannettim yoksa buyur etmezdim diye. Bir sürü dolandırıcının has mekanı buyrun gelin sevdiyseniz ama turizm Bakanlığı'nda şikayette bulunacağım. Sabah kahvaltısı için 10cm lavaş arasına sıkıştırılmış tulum peyniri bir çay bile yok. Kahvaltı edicez köy kahvaltısı varmı diye soruyorsun adam Gözleme var diyor. Yabancı turistin bol dolarından eurosundan dolayı en dandik şeyleri İstanbul fiyatlarına dayıyorlar. 200 tl hesap ödediğimde Boğaz'da blığımı yiyorum kebabım en Kral'ı 100 tl İstanbul hani varya gözünün içine baka baka değişi...

@vraptor

Ürgüp üzeri bence en tekinveen kısa yol aksalur üzeri görünüyor.

upload_2015-5-9_14-9-29.png

Ahanda bu yol o yol.

• Beğen
Tepkiler: vraptor
@mehmetsunu Merkezden İncesuya ordanda verdiğiniz rotaya.. Planımız 2 ay sonralarına görünüyor zaten o zamana iyice netleştiririz. Çok tenha yollarıda sevmiyoruz itiyle köpeğiyle uğraşmak yordu artık bizi :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@vraptor

Aksalurdan aşağıya inerken eller frenlerde tetikte olsun. Sonra yokuş bitiminde tek parça bulamazsınız birbirinizi neme lazım.

• Beğen
Tepkiler: vraptor
Geçen yıl iki defa Kapadokya bölgesine gittim. İkinci gidişimde her sabah koştum, bazı günler bisiklet sürdüm. İlk gittiğim yer Ihlara Vadisi'ne yakın yer olan Güzelyurt, Nisan ayı civarıydı. Turlarla diğer bölgeleri gezdik. İkinci gidişimde Haziran'da Göreme'de kaldık. Bu sefer tur yerine kendimiz gezelim dedik. İşte o zaman işin iç yüzü ortaya çıktı. Bir şeyler yemek için nereye gitsek yemekler geç gelir, soğuk olur ama fiyat İstanbul'da boğaz manzaralı restoranlarla aynı. Bu iş böyle olmayacak bir de Japonları takip edelim dedik. Adamlar en uygun yerleri keşfetmişler. Onların girdiği yerlerde karnımızı doyurunca mantıklı rakamlar ödediğimizi farkettik. Bisikletle uzun mesafe gitmek bana delilik olarak göründü çünkü yolda hiçbir güvenlik şeridi yok ve her yer çok dar.

@Bahadır Gürel@mehmetsunu
@vraptor
@sgazel

Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını tek tek okudum, çok haklı yönleriniz var, bugün işden bisikletimle gelirken artık bu yol güvensizliğine canım iyice sıkıldı ve durup ürgüp nevşehir arası sayılırsa emniyet şeritlerinin fotoğraflarını çekdim, yarın inş sizlerle paylaşacağım,

@Zekeriya Çab bey yarınd bölgedeyseniz yarında büroda ve müsaitim beklerim, şikayet içinde uğraşacaksanız, yarın atacağım emniyet şeridi yetersizliğiyle ilgili fotoğraflarla birlikde yolların bisiklet için çok güvensiz olduğunuda dile getirmeyi unutmayın, bölgedeki bisiklet grubumuz, forumda ki arkadaşlar yurt içindeki halkımız ve yurdışındaki turistlerden birine zarar gelmeden bisiklet güvenliğini bölgede sağlatabilirsek ne mutlu bizlere ve bizden sonra geleceklere..

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu ve khc
1.jpg 2.jpg 3.jpg IMG_20150518_181003.jpg IMG_20150518_181035.jpg IMG_20150518_181502.jpg IMG_20150518_181656.jpg IMG_20150518_181916.jpg IMG_20150518_182121.jpg IMG_20150518_183417.jpg IMG_20150518_183422.jpg @Zekeriya Çab bey şikayetinizde dün çekdiğim bu resimleri kullanabilirsiniz.. Bende şimdi yine cevap bile verme zahmetinde bulunmayacaklarını bilerekden bu resimlerle bir kaç yere tweet atacağım.. Cevap verilmesi için bimer gibi yerlere yazmalıyızki cevap vermek zorunda olsunlar..

@emrah9700

Şimdi araç trafiğinin yoğun olduğu üstelik turistik bir beldede yollar bu şekilde. Fotoğraflar herşeyi özetliyor, üstelik kaplamanın kaliteside düşük.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Kapadokya'nın bisiklet yolu olup olmaması hiç umrumda değil. Medeniyette bukadar geri kalmış bir memlekette bisiklet artık düşünülemez. Bu ifadem istanbuldan Kalkıp gelmiş bebe zırlaması değil. Ben Urfa yada gittim Mardin e de Karadeniz'de gezdim. Bukadar sabit bukadar turistten uzak bir yer görmedim doğum yerim Kırşehir Derinkuyu ama iyiki babamlar oradaki işleri batırıp bu tarafa gelmiş yoksa bende onlarla aynı olacaktım. Buradaki algının değişmesi için ruhsatların 2 sezon askıya alınıp iki sezon denetim yapıldıktan tek tek verilmeli sonrada şartlara uymayan alursa ruhsatı evladiyelik geri alınmalı ailesinden hiç birinin trizm Sektöründe çalışmasına izin verilmemeli. Tekrar belirtiyorum burada sokaktaki adamla ilgili konuşmuyorum uyku Vaad eden otel ve yemek Vaad eden lokantalar. 4 gün boyunca kahvaltıda sıkıştırılmış ekşimik yemiş biri olarak mutlu değilim. Mutlu insan para harcar turizm para harcamakla ilgilidir. Japon turistler sağda solda konserve yiyorlar. Haklılar lokantada son derece sağlıksiz yetersiz yemek yemek yerine konserve iyi seçim. Eğer ki Avrupa'da ve Türkiye'de bir ekonomik kriz olursa bu rahatı da bulamazlar.

@Zekeriya Çab

Dostum yerden göğe göktende arşı alaya kadar haklısın. Tokatçı esnaf yüzünden ağzımızda ne tat kaldı ne tuz. Hani getirinde neyse parasını verelim deseler o peribacalarını köküyle söker öyle satarlar. ürgüpte bir aile işletmesi restauranta girdim belliki mülk kendilerinin bir mekan yapalım demişler tuvaleti var leş. ohaaaa bu nasıl bir hizmet anlayışı. Yazık yazık memleketin medeni adamlarına 1 m2 yer verilmez işletmeleri için paçozlarda parsel parsel yerler.

@mehmetsunu zaten gezinin sonunda hani Senelerdir duyduğumuz şey varya- Batı medeniyetleri Anadolu'yu almak kendi Toprakları yapmak istiyor. E haklılar toprak guzel ama geri kalan hiçbir şey mantıklı değil. Kapadokya muhtemelen başka bir devletin elinde olsa Çoktan Miami nin standartlarını geçmişti.
Adamlar Anadolu'nun ortasında Kaya gelen gören işini bitiriyor birdaha gelmez deniz yok eğlence yok diye milleti tokatlıyorlar ama sonuçta biz 2 bin tl yi geçik para harcadık çevremizdeki insanların 2 bin tl sini daha iyi harcamaları için tavsiyelerde bulunacağız sonuç itibari ile Arkadaşlarımın oraya taşıyacağı 10 bin tl den olmuş durumdalar. Turisti para olarak gören bu ayrıntıyı da görür. Yabancı turistlerin arasında katılıp Çarşıda gezdiğinizde su uzun boylu kıza bir koyarım sonra sen çıkartırsın şeklinde anlamayacağımızı var sayarak attığı Lafı duyduğumda notum netti.

@sgazel
İnşallah bizde zaten kom'ları elimizden alan olsa diye gözlerine bakıyoruz milletin, şimdiye kadar mtbyle yapdık bu yol bisikletlerine karşı komları , artık bende yola geçiyorum bizi zorlayan üst sıradakiler zaten yol bisikletcileriydi şartlar eşit olacak artık, ama mtbcilerin arazi dışında pek şansı kalmıyacak gibi..:D

Geri