mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.546
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur

Bildiğiniz uzere gecen sene kendi çapımda topladığım tur bisikletimi tekrar revizyondan geçirdik.
Aftır
bifor
Kerata çok güzel oldu diyebilirim. Ama bu değişikler uzerine bisiklet tabi ki uçan bir cisime dönüşmedi.

1996 model retro xtr çekiş sistemi torneye oranla çok daha kararlı ve sessiz çalışıyor . O kısım harika açıkçası çok memnunum.
Ayrıca böreeks seledende kurtulmuş olmanın kıvancı içindeyim keh keh .

Bu turum yine yallah tazyik, yine plansız yine" koyver gitsin maryo" felsefesine uygun diyebilirim.
Sabah 7 gibi evimden yola çıktım, içimde bir göl manzaralı tur heyecanı var , çantama ufak tefek su , kek , börek falan yükledim koyverdim bayır aşağı .
Elbet ki strava işleri bize ters.

Zaten sevmiyorum terminatör ekranlı bir bisiklet gezisini . Açık konuşayım ben keyifçiyim aga verilerle ortalamalarla ilgilenmiyorum. Bisiklet gezisi dediğin şey bana göre serbest olmalı,plansız olmalı. Kafam esince börekçiye yanasıp löp löp kıymalıları yiyebilmeliyim.

Ne bileyim gölgelikli bir çay ocağı görünce patlatıyorum hemen demli bir çayı ; huyum kuruya ehehe.

Neyse bir 10 km pedalladıktan sonra mola verdim limonlu suyumdan çekip geleceğe dair planlar kurmamaya özen gösterdim.

10 dakika aradan sonra baktım 10 dakika olmuş ,ulen al bu 10 dakkada benden deyip bi 10 dakika daha takıldım ehhee.
Sonra eldivenlerimi takıp, gözlügümü takıp, kaskımı takıp çantamı yerine yerlestirip hazirlandim tam yola çıkacam '"_ off ya bu saatte yola mı çıkılır deyip geri dönmeye karar verdim,????
Dur be olm şaka yaptık tabiki yola devam kanka

Görükle' ye kadar pedallayıp oradaki istasyon dibinde bulunan ogrenci isi kafede bi çay patlattım. Iyi geldi valla oh mis. Zaten yorulmusum deyip takıldım biraz orda. Nasılsa zaman sınırım yok.
Tabi halkımızın önemli sorularina da yanit vermeyi ihmal etmedim
"_ kaç para bu bilader ?
"_ Kaç basıyor bu bilader?
"_ Gerçek mersedes mi bu bilader ?
"_ saatin kaça geliyor bilader?
Whatttt ????? /÷$×!&!_;!÷
Neyse sakinim.

Oradan tekrar yola çıktım bu sefer Gölyazı'ya kadar durmadan pedalladım.
Arada bi resim çekmek icin durdum tabi.

40 yildir Bursa'da yaşayıp bu guzellikleri yeni görmek ne acı bisey. Neyseki bisiklet denen sey insani tembellikten koruyor çok sukur.

Yukardan aşağı baya bir rampa inişi var ama ünlü düşünür Ramiz dayının dediği gibi "_Her inişin bi tırmanısıda var yegennnn"
"_ Haklısın dayi ok kib
Gölyazıya girince inanılmaz bir mistik hava hakim gercekten.
Hatta insan kendini o manzarada bir Orhan Veli, bir Cemal Süreyya, bir ne bilim Nazım Hikmet siirinin icinde hissediyor ve tuhaf olan bu hissi orada kaldiğım surece yaşamış olmam..

O guzel manzaranin esliginde belki bi şiir patlatirim dedim ama nafile , merakli esnafın ve isi gücü olmayan meraklı emekli dayıların soru bombardimanına uğradım.
(Aha siir)
En klasik geyikten gına geldi gercekten.
"__ Sen taaaaa oradan buraya pisiletle mi geldin yegenim?"
"_ He dayı!
E motor alsana alsana sana sana na na ( çay bahcesinde yogun bombardimandan yorulup uyuyakalmışım eheheh )

Sonra çantadan cikardim nevaleleleri bide simit guzel bi kahvalti kafasına girdim.

Gölyazı neredeyse komple restorand ve kahvalti salonlarıyla dolu.
Satış teması hep klasik : " YÖRESEL LEZZET " eee nedir bu yöresel olan hanım abla ? Gözleme var. Peynirli patatesli falan. 15 lira afiyet olsun.
"_ yok abla almiim yöreselliğe degıl ama 1 liralik gozlemeye 15 lira vermeye karşıyım thanks Marry Thanks Michael eheheh.
Neyse kahvaltıdan sonra adada bi gezintiye çıktım ama insanın altında mersedes olunca 5 dakikada bitiyor tur ...Şaka be olm hemen celallenme ada ufak! HHyGJHHJ

Oradan geçen bir leylek kardese rica ettim birlikte resim çekindik ehehe .

Neyse göl kıyısında oturup balıkçi teknelerini, gölün kendisini, uzakları falan izledim. Gizemli bi insan havası verdim kendime ehehehe.

Orada biraz takılıp tekrar yola çıktım ama hava sicakladi iyice bide dönüş paso ufaklı irili rampalarla dolu oda ayri bi zorluk.

Ama Gölyazı çıkışındaki rampayi sonuna kadar çıkamadım yalan yok , sonlara doğru tıkandım biraz.

Eve doğru yola o sicakta çıkınca beyin kaynadı tabi. Serap goremesekde ajdar gördük keh keh.

Yalnız yola çıkacaklara kesin tavsiyem eger termos şeklinde bir mataraniz yoksa suyunuzu bir beze yada havluya sarın . Gercekten serin kalıyor uyandirim.

Okuduğunuz icin tesekkurler

Sosyal mesajımda şoyle bir şey olsun ;
"Takıp aşk kanadını , yakında geleceğim "