Scudo Sports

Göktaşı günü etkinliği (Ankara)

Neil deGrasse Tyson

Daimi Üye
Tepki
374
İsim
Mehmet Ç.
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar merhaba, bugün (12 ağustos) göktaşı günü etkinliği için ankara üniversitesi gözlemevine bisiklet ile gideceğim gelmek isteyen arkadaş varsa buluşup beraber gidebiliriz.
Etkinlik detayları burada yazıyor : (link)

Scudo
Keçiören subayevlerinden yola çıkacağım.gelen olursa yol üstünde biryerlerde-kızılayda vs. buluşabiliriz

subayevlerinden yaklaşık 20-25. Kızılaydan ise yaklaşık 16 km uzaklığı var

• Beğen
Tepkiler: M Yavuz Selim
Özel mesajdan telefonlarımızı paylaşalım, ben gelebilirim, etkinlik çok ilginç gözüküyor.. Yarın Öğlen daha net bi şekilde Whatsaptan falan haberleşiriz olur mu

@M Yavuz Selim Numaramı özelden yazdım,gelmeyi düşünen arkadaşlar da haber verirse güzel bir etkinlik olur hem de ufak bir bisikletforum buluşması yapmış oluruz, fotoğrafları konuya atarız

açıkçası bende gelmeyi isterim ama yaşımdan dolayı bu ve bunun gibi etkinliklere katılmaya çekiniyorum -kondisyonum açısından şüphem yok- küçük görmek gibi şeylerden dolayı..

@berkez Söz konusu bisiklet oldu mu kimse yaştan dolayı küçük görmez...Unutma ki akıl yaşta değil baştadır ;)

@Anonim haklısınız aslında ama böyle tur tarzı şeylere daha önce katılmamış olmamın çekingenliği var yinede. Bu yüzden genelde tek başıma 25-30 km'lik sürüşler yapıyorum..

@berkex hocam çekinilecek bir şey yok zaten uzun bir mesafe de değil, kızılaydan 16 km kaldı ki grup ile beraber gideceğiz(şimdilik yaklaşık 3-4 kişi, gelen olursa sayı artabilir).Küçük görme gibi bir durum kesinlikle olamaz kaldı ki bende 19 yaşındayım aramızda 2 yaş var... Gelirsen seviniriz...

• Beğen
Tepkiler: berkex
@ommemo katılmaya çalışacağım, ilginize ve alakanıza teşekkür ederim.

@Anonim haklısın abi, aslında bu çekingenliği de atmak için çok güzel bir yöntem bisiklet ve böyle turlara katılmak :)

@berkex ne demek, ben teşekkür ederim istersen özel mesaj olarak telefon numaramı vereyim kesin katılacak isen oradan buluşma yeri için konuşuruz.Sende gelirsen şimdilik 4 kişi oluyoruz

• Beğen
öğrenciye 2.5 TL ye evreni gösterecekler.
var mı böyle zenginlik... Keşke gidebilsem.

@Emre Örsel keşke ücretsiz olsaydı daha iyi olurdu ama sonuçta 2.5 tl de büyük bir para değil.Başka gelmek isteyen var ise saat 7 gibi yola çıkacağız.7.20'de kızılayda olacağız oradan da mevlana bulvarı üzerinden gözlemevine gideceğiz

katılmayı çok isterdim ama maalesef... :) izlenimlerinizi ve paylaşırsanız fotoları görmeyi çok isterim :) keyifli gözlemler, kazasız, bol pedallar dilerim...

@ommemo @berkex @M Yavuz Selim Ve iki arkadaş göktaşı günü etkinliğine pedalladık...

Bildiğiniz gibi rasathaneler şehirlerin genelde dışında olur ve tepe bir yere inşa edilir... bundan dolayı yol boyu sürekli yokuş tırmandık..

Şuan Ankara Üniversite'si rasathanesindeyiz ve ortam çok güzel, ara ara yıldızlar kayıyo ve muhabbet ortamı canlı...

Bu geceyle ilgili bazı resimleri ara ara başlaşıcaz Ankara'daki bisikletçilerle bu tür aktivitelerde buluşmak üzere

• Beğen
Şöyle bi kaç tane resim paylaşayım bu geceki sürüşümüzle ilgili

image.jpg
(Çok net değil ama) 5 Kişilik bisiklet konvoyumuz

image.jpg
Işıklar açık ve gece sürüşü

image.jpg Gece gece Konya yolu

image.jpg
Bisikletlerimizi kilitledik ve etkinliğe doğru adımladık

@ommemo Eve vardığında daha kaliteli resimler paylaşcak, ben sadece yaşadığımız gece pedallayış heyecanını sıcağı sıcağı paylaşayım dedim

• Beğen
gece 03.30 dan itibaren daha yoğun olarak izlenebilecekmiş ekşi'de öyle yazmışlar.. ben izmirde geceyarısı biraz bakındım ama bir tane bile göremedim :)

Geri