Scudo Sports

Gökova Bisiklet Turu- 2009

gökova gerçekten inanılmaz bir yer..
bu sene ki tatilimde gezme fırsatı buldum..
herkese tavsiye ediyorum.
tabi belirtilen tarihlerde çalışıyor olduğumuzdan katılamıyor çoğumuz..
hepinize kazasız sürüşler..

Scudo
Merhaba dostlar
Katılmayı çokkkkkkkkkkkkk istiyorum ama erteleyemediğim bir toplantım var tam ortasında. Umarım yanınızda olurum onlarca kişiyle konuştum kalabalık olacağa benziyor, şimdiden kolay gelsin size.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Gümüş
Muğla doğumlu bir bisikletsever olarak, işim nedeniyle o tarihlerde aranızda olamayacağım. Kazasız belasız, keyifli sürüşler dilerim.
O tarihlerde uygun olan arkadaşların kaçırmamasını tavsiye ederim.

Bu tur ile ilgili bana gelen bilgileri sizlere aktarmakla benim de çorbada tuzum olsun.

Bülen beyin zamanı kısıtlı olduğundan dolayı, bizleri bilgilendirmek amacıyla derneğimize gönderip de yayınlayamadığı bilgileri ve güzergah rotasını da sizlerle paylaşayayım istedim

(link)

Parkur mesafeleri ve tırmanılacak en yüksek noktalar,
Parkur:
1. gün: Akyaka- Akbük- Ören- Çökertme (60 km) Tırmanılacak en tepe nokta 380 metre
2. gün: Çökertme– Mazıköy-Mumcular- Çiftlikköy- Bodrum (65 km) Tırmanılacak en tepe nokta 498 metre
3. gün: Bodrum- Datça Körmen Lmn.(feribotla)- Bördübet- Amazon (50 km) Tırmanılacak en tepe nokta 335 metre
4. gün: Amazon- Hisarönü- Marmaris- Uçurtma (40 km) Tırmanılacak en tepe nokta 260 metre

Arkadaşlar merhaba,
Ekim ayında organize ettiğimiz tur için çalışmalarımız devam ediyor. Parkur konusunda bazı bilgileri ve yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedim.
8-11 ekimde düzenlediğimiz GÖKOVA BİSİKLET TURU- 2009 için tüm katılımcılar 25 TL katılım payını Muğla Bisiklet Derneğinin banka hesabına isimlerini belirterek yatıracaklar ve katılımcıların hepsine makbuz kesilecektir.
Herkese sabahleyin günlük program verilecek, günlük parkur burada yer alacak, yemek saatleri ve yerleri belirtilecek, buralara zamanında yetişenler yemeklerini yiyecekler, yetişemeyenler ile yetişmeyip başka şekilde program yapanlar harcamalarından kendileri sorumlu olacaklardır.

7 ekim çarşamba 2009
Tur için katılımcılar 7 ekim çarşamba günü Muğla’ya gelecekler ve Muğla- Akyaka arası 28 km yi pedallayarak, Akyaka’da kamp kuracaklar, akşam yemeği balık-ekmek ve içecek şeklinde ikram olacaktır.

8 ekim perşembe 2009 (60 km)
Sabah kahvaltısı Yücelen Otelde yapılacak, sonra tur başlayacaktır. Gökova körfezi kıyısında pedal sürülecek, cennet gibi bir koyda Akbük’de mola verilecek, burada elini çabuk tutacak olanlar denize girebileceklerdir. Akbük’ten sonra zorlu bir yokuştan sonra Ören’e gidilecek ve öğlen yemeği burada yenilecektir. Burada isteyen denize girebilecek, öğleden sonra Çökertme’ye varılıp burada kamp kurulacak ve akşam yemeği burada yenilecektir.

9 ekim cuma 2009 (65 km)
Çökertmede sabah kahvaltıdan sonra yola çıkılacak, Mazı yokuşu çıkıldıktan sonra dikkatli bir inişten sonra, Mumcular’a varılacak, öğlen yemeği burada yenilecek. Yemekten sonra Zişan teyzenin evine gidilecek ve eli öpülecektir. Öğleden sonraki keyifli sürüş Bodrum’da Zetaş Tesislerinde noktalanacak. Hızlı gitmek isteyen arkadaşlar için Bodrum’a saat 17.00’den önce varmak şartı ile rehber eşliğinde pedal çevirecekler, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve zaman kalırsa Anfitiyatro’yu gezeceklerdir. Saat 17.00’den sonra bu alanlar kapalı olduğundan, arkadan gelen yavaş grup bu alanları maalesef göremeyecekler. Akşam yemeğinden sonra sürpriz bir etkinlik yapılacaktır.

10 ekim cumartesi 2009 (27 km)
Sabah kahvaltısı kumanya şeklinde dağıtılacak ve herkes erkenden çadırlarını toplayarak yola çıkacak, feribota yetişeceklerdir. Feribot ücretini herkes kendisi ödeyecektir. Körmen’de karaya çıkılacak, 5 km lik pedal çevrilerek Datça’ya varılıp şehir turu atılacak, öğlen yemeği Kıran Köyü meydanında yenilecektir. Yola devam edilecek ve Aktur Tatil Sitesinde kamp kurulacak, erken varılacağından herkes denize girecektir.

11 Ekim pazar 2009 (49km)
Sabah kahvaltıdan sonra yola çıkılacak, zorlu yokuşlar çıkılacak, su mataralarının hep dolu tutulmasına dikkat edilecektir. Emel Sayın Koyu üzerinde mola verilecek, isteyenler aşağı inip çevreye bir göz atacaklardır. Hızlı gitmek ve daha fazla yer görmek isteyenler rehber eşliğinde, 24 km daha fazla yol yapmayı göze alırlarsa Amazon’a girip, kısa süreli moladan sonra yola devam edip, Hisarönü’ne doğru yola devam edeceklerdir. Öğlen yemeği Hisarönü’nde yenilecektir. Yemekten sonra Marmaris’e hareket edilecek, Aktaş mevkiinde Pekuz Kamping’de kamp kurulacak, akşam yemeği burada yenilecektir.

Bu tarihten sonra katılımcılara ALTERNATİF TUR sunulacaktır. Marmaris- Köyceğiz yolu 65 km olup trafiği yoğun bir yoldur. Bisiklete yeni başlayan ve tur deneyimi olmayan arkadaşların katılmaması önemle rica olunur. Alternatif tur ücretsiz olmayıp, herkes harcamalarını kendisi yapacaktır.

12 Ekim Pazartesi 2009 (65 km)
Sabah kahvaltısı herkesin kendisine aittir, kamp yerinde veya Marmaris’te kahvaltı yapılabilir. Çantalar sabah erken saatte, arabaya yüklenecek ve arabalar Köyceğiz’e hareket edecek, kamp yerinde çantaları boşalttıktan sonra araçlar bizden ayrılacaktır. Bu noktadan sonra araç desteği olmayacaktır. Marmaris’ten sonra Çetibeli mevkiinde yol çalışması ve Karabörtlen- Köyceğiz arasında 10 km lik dar yol nedeniyle, tüm katılımcılar diğerlerine dikkat ederek ve grup halinde yol kenarında dikkatle pedal çevireceklerdir. Kaza olmaması için herkesin azami dikkat göstermesi gerekmektedir. Öğlen yemeğini herkes kendisi ödeyecektir, yol üzerinde bulunan bir lokanta ile indirim konusunda görüşülecektir. Köyceğiz’e vardığımızda bizi cennet gibi bir doğa bekliyor. Kamp yerinde çadır kurmak 5 gün için ücretsizdir. Herkes kampını kuracak, çadırda yatmak istemeyenler, kişi başı 5 TL ödeyerek bungalovda kalacaklardır. Akşam yemeğini herkes kendisi ödeyecektir. Yemek fabrikası ile bu konuda görüşülecektir.

13 Ekim2009 Salı (38+38=76 km)
Yemek fabrikası bize 1 günlük sabah + öğlen + akşam yemeğini toplam 11 TL (2 gün için 22 TL) ye verecektir. Sabah kahvaltısı yapıldıktan sonra cennetten köşe Ekincik’e hareket edilecek, 38 km lik bol yokuşlu sıkı bir yoldan sonra burada dinlenilecek, denize girilecek, fotoğraf çekilecek, öğlen yemeği buradaki tesislerde yenilecektir. Herkesin keyfi yerine geldikten sonra, tekrar kamp yerine hareket edilecektir. Akşam yemeğinden sonra tekne ile saat 21.00’de Mehtap Turu ile Sultaniye Kaplıcaları Turu yapılacak, herkes çamur banyosu yapacak veya kükürtlü havuzda yatacaktır. Tekne turu ücretsizdir. Gece geç vakit kampa dönülecektir.

14 Ekim 2009 Çarşamba (38+38=76 km)
Sabah kahvaltıdan sonra öğlen yemeği kumanya şeklinde çantalara konulacak ve Dalyan’a hareket edilecek, 25 km lik düz ve yemyeşil bir yoldan sonra, Dalyan turu ve devam etmek isteyenler için 13 km ötedeki İztuzu Plajına hareket edilecek. Plajda denize girilip, çevrede gezildikten sonra, aynı yoldan kampa dönülecek, akşam yemeği kampta yenilecektir.

Tur burada sona erecektir. İsteyenler 2 gün daha kampta ücretsiz olarak kalabileceklerdir.

Alternatif turda çadırlı kamp yeri ve tekne turu dışındaki tüm harcamalar katılımcılar tarafından ödenecektir.

Muğla Bisiklet Derneği bu programda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Katılımcıların her şeyden önce derneğimizin ticari bir kuruluş olmadığını ve düzenlenen bu etkinliğin, bisikletin ülkemizde yaygınlaştırılması amacıyla yapıldığını unutmamalarını rica ediyoruz.
Hepinize selam ve sevgilerimle…

Dr.Bülent Savran
Muğla Bisiklet Derneği Başkanı
bulentsavran@gmail.com

(link) /

GÖKOVA BİSİKLET TURU'nu düzenlenen Muğla bisiklet derneği yetkililerinden aldığımız bilgileri aktarmaya devam ediyorum.

Arkadaşlar
Yukarıdaki yazıda belirtildiği gibi tırmanılacak tepe noktalarını ve parkurları göz önüne almanızda fayda var.

Parkur ve tırmanılacak tepe noktalar performansı/kondisyonu düşük katılımcılar için ağır olabilir. Turu bisikletle tamamlamak konusunda her katılımcının kendisini değerlendirmesi gerekmektedir.

Rampalarda zorlanan arkadaşlara dışarıdan bir yardım, veya bisikletleri ve binicileri taşımak için arkadan gelen taşıyıcı bir araç olmayacaktır.

Muğla Akyaka'ya gidiş ve dönüş katılımcılar tarafından bireysel olarak organize edilecektir.

Her katılımcının çadır, uyku tulumu, mat, kask ve benzeri malzemelerinin olması gerekmekte ve bu malzemelerin ve bisikletlerinin Akyaka ya kadar taşınması kendi sorumluluklarında olacaktır.

Bildiğimiz kadarı ile tur boyunca (Akyaka-Marmaris) temin edilecek araç çadır ve benzeri eşyaları taşıyacaktır.

Her katılımcı 25 YTL + feribot geçiş ücreti ödeyecektir.

Yemekler Muğla Bisiklet derneği tarafından sponsorlar bulunarak ücretsiz temin edilmeye çalışılmaktadır, ama yemeklerin ücretsiz olacağı garantisi yoktur, yemek olmadığı durumlarda herkes bireysel olarak başının çaresine bakacaktır.

Tura katılmak isteyen her kişinin yukarıdaki bilgilere göre kendisini değerlendirmesi gerekmektedir.

İzmir'den kayıt yaptırmak isteyenler için irtibat telefonları ve mail adresleri:

SINIRLI SAYIDA KAYIT ALINACAKTIR. TUR ÜCRETİ 25 TL . (Bodrum-Datça feribot geçiş ücreti katılımcılara aittir.)
Gürcan Yılmaz
0541 423 03 35
gurcan.yilmaz@izmirbisiklet.org
Muhlis Dilmaç
0533 721 87 69
muhlisdilmac@hotmail.com

İzmir dışından tura katılmak isteyenler kayıt yaptırmaları için iletişim adresleri aşağıda

İletişim

Dr. M. Bülent Savran
bulentsavran@gmail.com

0532.7360222
0505.5367654

Adnan Cangir
adnancangir@gmail.com

0532.2265194

(link) /

Saygılarımla

H.Gürcan Yılmaz
İzmir Bisiklet Derneği Başkan Yardımcısı

Bilgilerinizi rica ederim.

@kayhan1907

Kayhan dostum sen gelmezsen çok üzülürüm. İnan ki bütün içtenliğimle söylüyorum.

@LAYKOPEN

Kişi sınırlaması ne yazık ki var. Şu günlerde başvurursanız kontenjana girme olasılığınız var. Başvuru formunu www.muglabisiklet.org dan indirip doldurduktan sonra belirtilen adrese göndermeniz gerekiyor.
Sevgiler.

Kazasız belasız bir tur dilerim,Feribot ücreti ne kadar acaba? Yekün masrafları bilmekte fayda var malum ekonomik kriz var :)?

@HELEN

25 tl miş doğrumu dur?

@M.Ergun GÖZET

abi ne iş tur var galiba hayırlısı olsun bi bakayım tarihlerri falan inceleyeyim...

@Aytekin Erzan

Aytekin daha okumadım ama, Berker'in söylediğine göre sen SUÇLUSUN...
Biraz araştırayım forumu, ondan sonra hesap soracağım sana...Eğer söylendiği gibi bir şey yapıp, Edirne'ye kadar gelip bizlere haber vermediysen, vay senin haline...

• Beğen
Tepkiler: Berker Kartel
Dikkatsizliğim için kusura bakmayın. Neyseki 'yada ben çalıştıramadım' diye yazmışım. muglabisiklet.org çalışıyor. Bu topik'teki yazılanların çoğunu okudum. Güzergah ve tur çok hoşuma gitti. Yalnız Muğlaya büyük ihtimalle aracımla geleceğim derneğin aracımı park edebileceğim bir parkı varmıdır?

Birde bir önceki sayfada Tur sanki Mula'dan başlayıp Marmaris'te bitiyormuş gibi bir izlenim edindim haritadan. Tekrar Muğla'ya dönüş olmayacakmı?

@gezgin35

Selamlar; biz Edirne'den Edosk üyesi 4 ya da 5 kişi gelmeyi istiyoruz. 7 Ekim sabahı İzmir'e geleceğiz(Otobüsle). İzmir'den MUğla'ya hangi saatlerde otobüs bulabiliriz. Bisikletlerin taşınmasında otobüs firmaları sorun yaratıyorlar mı? Yardımcı olursanız çok seviniriz. Selamlar...

@M.Ergun GÖZET

Otobüs saatlerini bilmiyorum, fakat Muğla yönüne giden bir hayli otobüs firması var. Bu adres yardımcı olabilir. (link) olmaz ise güven duyduğunuz otobüs firmalarından birisinden şimdiden yer ayıtmanızı tavsiye ederim. Bisikletlerin taşınmasında Kamil koç firması ile şimdiye kadar hiç sorun çıkmadı, fakat sorun yaşayan arkadaşlar olmuş olabilir. Kamil koç, Web sitesinde bisikletleri ücretsiz taşıyacağına dair duyuru yapmıştı, bu tezi kullanarak, sorun çıkaran otobüs sorumlusundan yardımcı olmasını
isteyebilirsiniz.

şimdiden keyfli bir tur geçirmenizi diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: M.Ergun GÖZET
@Kaşif

Harita da görüldüğü gibi turun bittiği yer Marmaris, ALTERNATİF TUR diye tabir edilen tura devam ederseniz, tur Köyceğiz de 14 ekim çarşamba günü bitecek.

Selamlar

@Kaşif

2. sayfa da spokesman nickli ardaşımızın bir önerisi var, onun önerisini uygulayabilirsiniz.

Aracı parkedecek yer konusunda arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.

keyfli turlar

Geri