Scudo Sports

İnceleme Gökhan kutluer stelbel sb/03

@btaskazan

Ne sektöründe çalıştığının önemi mi var? Google'da çalışan bile var. Sanki bisiklet sektörü çok büyük bir sektör. En büyük bisiklet üreticisinin yıllık cirosundan haberin var mı?

Scudo
@hydrocon
Aynen baskan cok merak edilen Mosso, Salcano ve Triban hikayeleri bizim gbi gariban kesime dogru fikirler verecektir. Gokhan'in araba fiyatindaki Stelbel' i iste anca boyle polemiklere sebeb oluyor :)

@hydrocon
Aynen baskan cok merak edilen Mosso, Salcano ve Triban hikayeleri bizim gbi gariban kesime dogru fikirler verecektir. Gokhan'in araba fiyatindaki Stelbel' i iste anca boyle polemiklere sebeb oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@muratcolakoglu hayır haberim yok. Bilmek zorunda mıyım? Bisiklet sektöründe çalışıp, çalışmadigini sormamdaki neden; bisiklet piyasasina hakim olup olmadigi, bisikletin teknik detaylari hakkinda ne kadar bilgi sahibi olduguna iliskindi. Ayrica, sonucta ortada bir emek, caba ve begenseniz de begenmeseniz de basarilmis somut birsey var. Neden objektif bakip, takdir etmiyorsunuz. Ya da en azindan kucumsemeyip, saygi duyabilirsiniz. Tavir ve uslubunuz hos degil. Siz daha iyisini yapin o zaman. Yapamiyorsaniz en azindan üstten üstten elestirmeyin.

@btaskazan

Bisiklet karmaşık bir teknolojiye sahip değil. Yüzyıldır var olan bisiklet hala aynı mantıkla çalışıyor. Bisiklete biraz ilgi duyan insan çok şey öğrenir.

Ayrıca CV'sine baktığınızda Aktif Pedal ve Orbea'da çalıştığı dönemleri yazmamış. Bir insan neden çalıştığı firmaları listelemekten kaçınır? Çünkü oralardan tartışarak ayrıldı. Oralara referans sorsanız iyi referans vermeyecekler.

@muratcolakoglu Hocam ne önemi var önceki çalıştığı yerlerin ve oralardan nasıl ayrıldığının? Şuan iyi bir konumda mı? Bisiklet endüstrisinin ana vatanında kendine saygın firmada iş bulmuş. Gayet başarılı bence. Yani sonuca bakmak lazım. Ayrıca kendi bloğundan ben çok şey öğrendim. Bisiklet ufkumu genişletti kendisi. İyi türkçe bisiklet sitelerinden biri...Ben kendisini başarılı buluyor ve saygı duyuyorum. Siz neden habire kendisinin başarısını küçümsüyorsunuz anlamıyorum? Acaba kendisiyle kişisel bir probleminiz mi var anlayamadım? Ama beğenmiyorsanız, izlemeyin, takip etmeyin ve okumayın kendisini... Selamlarımla...

@btaskazan

Ben durumu yazıyorum, önemi var veya yok okuyanlar kararını verir.

Daha bakılacak bir sonuç yok şu an çalıştığı firmada ancak 9-10 ayını doldurdu. Daha bir senesi dolmadı. :)

@muratcolakoglu

Ne aktif pedal, ne de Orbea sadece hikaye yazıp, bisikletle dolaşırken fotoğraf çeken birine, bu yaptığı "iş" için aylık ödeme yapacak firmalar değiller :snzdglsn:
Kötü ayrılmaları bana göre sürpriz olmadı

@Serkan Mıstınoğlu

Pazarlama bölümlerinde çalışıyordu. O zamanlar bu kadar resim çekmiyordu.

@muratcolakoglu çekiyordu, Gökhan gazetecilik çıkışlı. Yanılmıyorsam ATV'de çalıştı. Bisiklet şehri belgeselindeki rolünü de bu bağlantıları sayesinde aldı. Ne çok fit, ne çok hızlı, ne de antrenmanlı biri. (biriydi desem daha doğru olur) Tek sebebi çevresinin ve bir pinarellosunun (kimsede olmayan) olmasıydı :)

Bu yüzden, çok zor şartlarda, dişiyle tırnağıyla geldi, yeri geldi garsonluk yaptı (aman Allah'ım ne kadar küçük düşürücü bir iş değil mi! Ne kadar zor!) söylemlerini sadece gülünç karşılıyorum. Gökhan'ın maddi durumu eskiden beri çok iyiydi. Hala sahibi olduğu campagnolo 80. yıl grup seti çok eskiden beri onda, o seti alırken muhtemelen bir işi, bir geliri bile yoktu :snzdglsn:

Tamamen imkan meselesi arkadaşlar. İtalya'ya kolay gidilmiyor, kolay yerleşilmiyor. Para hep bunlar.

Geçen feysbukta İpek Onaran'ın bir fotoğrafındaki kendisine ait olduğu belli olan tek kapılı son model mercedes kadar acımasız hayat.
Fakat İpek hanım gazeteye verdiği demeçlerde "hem öğretmenlik yapıp paramı kazanıyorum, hem de triahtlon yarışlarına hazırlanıyorum" diyor. Biz de "aa helal olsun vallaha" diyoruz :snzdglsn: Öğretmenlik maaşıyla gayet iyi gidiyor, tek kapılı mercedes falan :acpsnr:

Verdiğim iki örnek de bizim dengimiz değiller arkadaşlar. Doğuştan şanslı insanlar diyorum ben onlara. Maddi kaygıları hiçbir zaman olmamış, maddi kaygı nedir bilmeyen insanlar. 3-5 gün garsonluk yaptı diye, bunu böbürlene böbürlene yazıp "bakın ben ne zorluklar çektim" diyen biri bana feci derecede itici geliyor. Ben 7 yıl hem çalıştım hem okudum. Ameleyim ve gocunmuyorum. Bisikletimi de kredi çekip, aldım, 36 ay ödedim. Kitap yazsam ne okunur ha :D:snzdglsn:

Gökhan'ın kitabını yayımlayabilmek için paraya ihtiyacı olduğu zamanlar, forma koleksiyonundan birçok parçayı satışa çıkardığını ve sattığını da hatırlıyorum. 40-50 parça forması vardı ve neredeyse hepsi Rapha'ydı. Bu mu zorluk, yokluk? :) Allah hepimize nasip etsin bu zorluğu, can feda böyle yokluğa. Kaçımızın 40-50 forması, hadi geçtim 5 forması var? Gökhan sıradan biri değildi, hayat şartları hiçbir zaman bizimki gibi olmadı.

@Serkan Mıstınoğlu

Ben de zaten çekmiyordu demedim. Bu kadar çekmiyordu dedim. Gazetecilik okumadı, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumuş. Okulu bitirememiş de olabilir çünkü uzun süre bir yerde kalamıyor. ATV de hiçbir zaman çalışmadı, en azından CV sinde yazmıyor.

Sadece çok sık iş değiştirmesi (hala da çok sık iş değiştiriyor) dikkatimi çekti ve onu belirttim. Çok sık iş değiştirmek bir sorundur ve kariyer planlamasında ciddi bir hata yaptığını gösterir.

@Serkan Mıstınoğlu

Cyclist Türkiye'de editör yardımcılığı yaptı. Zaten sonrasında oradan da çıkınca İtalya'ya gitti.

@Serkan Mıstınoğlu

Bu foruma üye olduğum 2012 yılından beri takip ediyorum. Bu sık iş değiştirmeler o zamandan beri dikkatimi çekiyor.

@Fırat İler

Yazdıklarımda ne kin ne nefret var. Sen öyle yorumluyorsun, demekki senin içinde kin ve nefret var. Ben durumu yazıyorum. Böyle bir durum yoksa olmadığını yazarsın.

Geri