Konuyla ilgili tüm mesajları okudum. Öncelikle belirtmek isterim ki; Marx'ın dediği gibi "Her insan içinde bulunduğu toplumsal koşulların ürünüdür". Bu söz doğrultusunda, neden Gökhan'ın ve benzeri sınıftaki bir insanın bu imkanlara sahip olduğunu anlıyoruz. Zira insanın aldığı eğitim, yetiştiği çevre ve bu çevrede ilişkide bulunduğu insanlar da bu İtalya macerasının alt yapısını da ortaya koyuyor. Zira Gökhan'ın kendisine de bu sözleri sarf ettiğim için, burada tekrar dile getirmemde bir sakınca görmüyorum. Yani bazı yerlere gelebilmek için az önce belirttiğim imkanlara sahip olmak gerekiyor. Lakin bu yeter mi? Tabi ki de yeterli değil. Bunların dışında kişinin çok çalışması, sebat etmesi ve çile çekmesi gerekli. Zira Gökhan bu altyapı avantajlarını iyi kullanıp, çok çalışarak kendine güzel bir üst yapı hazırladı. Ancak kendisinin İtalya çalışma izni alabilmesi için Karadağ'da bir otelde 5km'lik bir odada kalma karşılığı garsonluk yaparak bir süre çile çektiğini de biliyorum. Yani burada bisiklet için sebat, azim ve kararlık da var. Onu da es geçmeyelim. Sezar'ın hakkını Sezar'a verelim. Lakin burada problem; Gökhan ile aynı altyapı imkanlarına sahip olmayan insanların da Gökhan'ın başardığı işi başarabilir mi sorusunun cevabı ise bu forumu aşıyor ve konu ülkesel bir sosyo-politik okuma gerektiriyor. Neden bu farklar ve adaletsizlikler var? Onun cevabı için Tanıl Bora'nın "Cereyanlar" adlı eserini okumanızı tavsiye ederim. Diğer yandan, kilitli pedal ekibine de 1-2 kelamım olacak: Türkiye'de bisiklet camiası küçük, özellikle sosyal medya'dan herkes birbirini biliyor. Ürettiğiniz içeriklerde biraz ezber bozan ve daha farklı gelir ve ekonomik seviyeye hitap eden ürünleri tanıtmanızı öneririm. Yani biraz daha ulaşılabilir bisikletler(tabi bisiklet türleri) ve kompenentler ve biraz daha farklı konuklar seçip, bu yönde içerik üretirseniz, izlenme ve beğenme oranlarınızın artacağı kanısındayım. Onun dışında videolarınızı beğenerek takip ediyorum. Videoları teknik yönlerden eleştiri yapacak bilgi ve birikime sahip olmadığımdan o konudaki eleştirileri diğer forumdaşlara bırakıyorum. Selamlarımla...