Scudo Sports

Göbekten Vitesliler Y.Y.D.

Arkadaşlar şehir içi Konya'da binmek için göbekten vitesli bir bisiklete sardım. Alfine 8 var. Nexus 8'den farkı nedir? Salcano bosphorus v8 modeli 1400 civarına iyi mi ikinci el ama temiz, hidrolik diskli.

Scudo
Arkadaşlar şehir içi Konya'da binmek için göbekten vitesli bir bisiklete sardım. Alfine 8 var. Nexus 8'den farkı nedir? Salcano bosphorus v8 modeli 1400 civarına iyi mi ikinci el ama temiz, hidrolik diskli.
fiyat çok iyi almiyacaksaniz alıcısı olurum

Göbek açılıp işlem görmemiş ise alabilirsiniz. Bana da çok ucuz geldi. İnşallah bir kusuru çıkmaz.

• Beğen
Tepkiler: ömerözeren
@ömerözeren sadece nexus 8 göbek sapim telli arka jantı +1000tl'ye almıştım. Fiyatı uygun. 8 vites değil 3 vites dahi, Konyaya yeter.

V fren-Disk fren ayrı bir tartışma, sana kalmış. (v fren mi disk mi için buraya)

Alfine ile Nexus arasında 3 fark var. 1-rulmanlar farklı ama yeni nexus 8 serilerinde de alfine 8 de de iğne rulman var. 2-alfine'nın vites aralıkları nexus 8'e kıyasla bir nebze daha eşit dağılımlı ama bir nebze tamamen değil. 3-nexus 8 yük altında çalışma(tur bisikleti) açısından daha iyi sonuç verdiğine dair yorumlar var. Bonus 4- Alfine'nın üzerinde alfine, nexus'un üzerinde nexus stickerı var.

@ömerözeren sadece nexus 8 göbek sapim telli arka jantı +1000tl'ye almıştım. Fiyatı uygun. 8 vites değil 3 vites dahi, Konyaya yeter.

V fren-Disk fren ayrı bir tartışma, sana kalmış. (v fren mi disk mi için buraya)

Alfine ile Nexus arasında 3 fark var. 1-rulmanlar farklı ama yeni nexus 8 serilerinde de alfine 8 de de iğne rulman var. 2-alfine'nın vites aralıkları nexus 8'e kıyasla bir nebze daha eşit dağılımlı ama bir nebze tamamen değil. 3-nexus 8 yük altında çalışma(tur bisikleti) açısından daha iyi sonuç verdiğine dair yorumlar var. Bonus 4- Alfine'nın üzerinde alfine, nexus'un üzerinde nexus stickerı var.
Hocam teşekkürler şu son madde herşeyi özetledi :) isim farkli ama aynı şeyler üç aşağı beş yukarı. Fren olarak hidrolik tercihim şehir içi daha iyi oluyor trafikte hele.

Arkadaşlar geçen alfine 8 li salcano sormuştum malesef benden önce birisi arayıp almış, dropbar yol bisikleti ve dağ bisikleti konya'da merkez de günlük kullanımda çok verimli olmuyor. Bende fitness veya düz gidon yol alayım diyorum. İki seferdir göbekten vitese taktım kafayı sadelik olsun nasılsa rampa da yok diye. Şimdi de 2011 üretimi kona markali nexus 7 li bir bisiklet var sizce 1700 lü fiyatlara nasıl? Konya'da şehir içinde rahat olacağını düşündüm. Ön mekanik disk arka kampanalı shimano inter. Giant yol bisikletim vardi ondan sonra cube tur aldım simdi de böyle birşeye bakayım diyorum. Gazelle vs diyenler var daha gencim o bisikletlere bir 30 senem var 😃
İlan no: 823435135

• Beğen
Tepkiler: ibrahimguler
Selamlar öncelikle. Nexus 3 vitesli katlanır bisikletim var. İlk başlarda sorun yoktu. Arka lastik patlayıp yerinden oynadıktan sonra 1 ve 3. Viteslerde ttreşim ve ses yapmaya başladı. Geçişlerde bir sorun yok ama 1 ve 3. Viteslerde ki bu sorun can sıkmaya başladı. Sebebi ve çözümü hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?

Selamlar öncelikle. Nexus 3 vitesli katlanır bisikletim var. İlk başlarda sorun yoktu. Arka lastik patlayıp yerinden oynadıktan sonra 1 ve 3. Viteslerde ttreşim ve ses yapmaya başladı. Geçişlerde bir sorun yok ama 1 ve 3. Viteslerde ki bu sorun can sıkmaya başladı. Sebebi ve çözümü hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?
Vites ayarı bozulumuştur ruble tarafından üstten baktığın zaman karşılıklı olarak sarı renkli çizgi vardır vitesi 2. vitese atıp o çizgileri vites kolunun önündeki yüzükle çevirerek eşitlemelisin

Vites ayarı bozulumuştur ruble tarafından üstten baktığın zaman karşılıklı olarak sarı renkli çizgi vardır vitesi 2. vitese atıp o çizgileri vites kolunun önündeki yüzükle çevirerek eşitlemelisin
Teşekkür ediyorum. Lakin o ayarı defalarca denedim ama bir sonuç elde edemedim. Ya ayar yapmayı beceremiyorum ya da başka bir durum söz konusu.

@St.Ahmetus ustam Konya'da göbek işinin ehli benim bildiğim bir usta var

• Beğen
Tepkiler: St.Ahmetus
@St.Ahmetus pardon hocam ben Konya'da yazıyorum sandim kendimi bi an.

• Beğen
Tepkiler: St.Ahmetus
Keşke orada olabilseydim :( İstanbul da denk gelemedim. Çok teşekkür ederim.
İstanbul anadolu yakasında Gürsel Akay bisiklete de, bisiklet sepetine de gösterebilirsiniz. Bendeki nexus 8 in işçiliklerini bisiklet sepetinde yaptırıyorum, gürsel akay ise zaten Rohloff(evcut en geniş vites aralığına sahip göbekten vites)un Türkiye içindeki tek resmi yetkili ustası. İkiside çok rhatlıkla mevzunu çözer.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
İstanbul anadolu yakasında Gürsel Akay bisiklete de, bisiklet sepetine de gösterebilirsiniz. Bendeki nexus 8 in işçiliklerini bisiklet sepetinde yaptırıyorum, gürsel akay ise zaten Rohloff(evcut en geniş vites aralığına sahip göbekten vites)un Türkiye içindeki tek resmi yetkili ustası. İkiside çok rhatlıkla mevzunu çözer.
Çok sağolun ilaç oldu diyebilirim 😊

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Herkese merhaba yeni üye oldum :)
Sram 3 vitesli bisiklet kullanıyorum. 2. ve 3. viteste ses sorunu var. Sanki pedalı geri geri çeviriyormuşum gibi ses yapıyor. Çözümü nedir? Şimdiden teşekkürler.

@ahsen2 hocam bisikletlerimiz aynı, yukarıdaki soruma sanırım siz cevap verebilirsiniz :)

Herkese merhaba yeni üye oldum :)
Sram 3 vitesli bisiklet kullanıyorum. 2. ve 3. viteste ses sorunu var. Sanki pedalı geri geri çeviriyormuşum gibi ses yapıyor. Çözümü nedir? Şimdiden teşekkürler.
Sistemi sıfır aldıysanız kısa bir dönem dişliler alışana dek o tarz şeyler olabiliyor. Detaylı video atmanız mümkün müdür?
Hem profit hem yan hem arka hemde sesi kapsayacak 4 farklı noktayı gösterebilirsiniz çok daha iyi olur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ibrahimguler
Batavus Nexus 8 bisikletim var, fren ve vites bakımını nasıl yapmalıyım, Tarsus'ta bunlardan anlayacak tamirci bulacağımı sanmıyorum

Geri