@~mca~ Günaydın, alfine 11 seti tabii ki Nexus 7’ye göre iyi ancak sizin rotalarınızda çok da gerekli değil. Uzun turlara çıkıyor olsanız, daha çok tepe çıkıyor olsanız değerlendirebilinirdi ancak bu durumda gereksiz bence. Bir de Salcano bana biraz arada kalmış bir model olarak geldi. Yani karbon maşa, alüminyum kadro daha çok yol bisikleti başlangıç modeli kadrosunu ifade ediyor bana. Yine şehir bisikletlerinde v fren hem ağırlık hem de güvenlik açısından daha mantıklı. Genelde MTB’lerde disk kullanılır. Ya da trekking/cross denen yani şehirdeyim ama arada arazi de yapıyorum modellerinde bulunur. Ancak bu durumda karbon maşa ne kadar sağlıklı olur bilemedim. Şehir/tur bisikletinde çamurluk olur, bagaj olur, far genelde dinamodan olur. Katlanırlarda bile vardır. Demem o ki biraz ondan biraz bundan bir model olmuş. Bu bir anlamda iyi, istediğin yöne kolay değişir, bir yandan kullanım amacı tam belli olmayan dolayısıyla tam memnuniyet sağlaması zor bir model bence. 3600₺’ya göbekten vitesli daha iyi kadrolar tercih ederdim ben sizin durumunuzda. Merida ya da Giant gibi markalarda tabii ki alfine setli alamazsınız ancak bu fiyata. Ancak sizin durumunuzda dediğim gibi çok gerekli değil.
Bence burada sizin seçmeniz gereken iki tane model grubu var:
Birincisi yol bisikletine daha yakın daha hız odaklı şehir bisikletleri. Bunlar aluminyum kadrolu, çamurluksuz, bagajsız, biraz daha eğik oturma pozisyonlu, düz maşalı modeller. Hız odaklı olduğu için göbekten vites pek koymazlar bu modellere. Salcano aslında buraya daha yakın bir model ancak karbon maşa ve disk fren çok alakalı olmamış. Burada merida da giant da rahatlıkla bulabilirsiniz bu fiyatlara. Örnek olarak Giant Escape 1 ya da Felt QX60’a bakabilirsin.
İkinci tür ise konfor odaklı olanlar. Bunlar işe gidip gelme amaçlı da kullanılır. Dik oturma pozisyonlu, genelde Albatros gidonlu, eğik maşalı (aks mesafesini artırıp konforu artırmak için), hızdan çok konfor ve sağlamlık/uzun kullanım/bakım kolaylığının ön planda olduğu modeller. Bunlarda çamurluk da, bagaj da, Dinamo da, göbekten vites de bulunur. Hatta bazılarında sepet bile üstünde gelir. Burada da yine kadro ve maşa genellikle Aluminium tercih edilir uzun süreli kullanım sağlaması için. Ağırlıklar biraz daha fazladır bu modellerde ancak hız çok önemli olmadığı için sorun teşkil etmez. Siz bence bu ikisinden birini tercih etmelisiniz öncelikle. Sonra bisiklet bakmalısınız. Göbekten vitesten memnunsanız ve sizin kullanım şekliniz değişmeyecekse bence ikinci tür hem daha şık görünüp sizi mutlu edecek, hem daha uzun yıllar sağlam duracak hem de bakımı daha kolay olacaktır. Burada da Creme Cafferacer gibi Retro modeller de var, Kross Trans 6.0, Scott Silence SPD 10 gibi daha modern modeller de. Orada seçim sana kalıyor.
@ersinnsahin
Abi ben bakmıyorum yalnız @~mca~ bakıyor

Cube Town modeli var erdoğanlarda çok iyi fiyata inmiş. Safkan bir şehir/tur bisikleti.