Scudo Sports

Göbeklerin yağlanmasında ne tür gres yağı kullanılır?

Imlampre

Daimi Üye
Tepki
276
İsim
hakan
Bisiklet
Cannondale
Merhaba arkadaslar.yol bisikleti kullaniyorum.göbeklerin yaglanmasinda ne tür gres yagı kullanmalıyım.az önce 5 tl ye nalburdan gres yagı aldım.uygulamadan önce sizlerinde görüşlerini almak istedim.tskr

Scudo
İstediğiniz gresi kullanabilirsiniz, çok toz topluyor derseniz shimano nun genel gresi var, veya suya dayanıklı gres de kullanabilirsiniz...

Suya dayanıklı olduğu için kauçuklu gres kullanıyorum. Petrol yeşili koyu bir rengi vardır.

Üşenmem duzenli bakim yaparim diyosan nalburdakide ayni isi yapiyor . bnde nalburdan almistim , olurda bitirebilirsem bunu , kauçuklu arayacagim .

evde würth hhs 2000 var arabanın kapılarını yağlamak için almıştım vaktiyle.bu ürün bisikletin zincir göbek vs aksamlarını yağlamak için de kullanılabilir mi?fikirlerinizi alabilir miyim.(link)

Benim bisiklet 2000 km'de ve göbeğini bisikletçiye yağlatacağım çünkü sürekli çıt çıt sesi geliyor.Bu yağlama işini ne zaman ne sıklıkla yapıyorsunuz? Ya da ben kendim sorunsuzca yapabilir miyim? 20 lira vereceğim bisikletçiye bu dert değil ancak kendim bilsem daha iyi olur diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ben hiç yağlamadım nasıl yapılıyor bu yağlama işi buişlerde çok cahilim

Bulabiliyorsanız lityumlu gres kullanın. Özellikle jant göbeklerinde akıcılığın muhafaza edilmesi ile yüksek devir ve değişen çevre şartlarında viskozite kaybına karşı lityumlu gres daha verimli.

Jant göbeklerine nasıl bakım yapılacağını merak edenler için bir video ekleyelim

arkadaşlar düne kadar bende acemiydim.göbeklerden çıt çıt sesler geliyordu.youtube da nasıl yapılacağı açıkça anlatılıyor.çok basit.sorunsuzca yaptım.20 , 30 tl niz cebinizde kalsın bence.

@Sadettin Z.
teşekkürler adminim teknik bilgilerinizi paylaştığınız için

Merhaba arkadaslar.sayeniz sorunum çözuldü.artik rahat sessiz bir sekilde turluyorum.velhasilkelam bir sorun biterken bir yenisi basliyor.simdide v fren de bir sıkinti olustu.fren bacagini kasan yaydaki minik pastik yerinden cikti ve iice asinmis bacagi kaldirirken yenden atiyor.bununla ilgili youtube da bir video bulamamdim.servise gitmeden once neler yapabilirim.tsk ederim

bu gresten satsam alır mısınız ? SKF lityum gres 125 gram bi tüp

dün bende 4.5tl ye bi gres aldım ama rengi kırmızı garibime gitti kırmızı gres ama başka da bulamadım furş takımını yağladım bununla bir sıkıntı çıkmaz dimi

Geri