Scudo Sports

Göbek seçimi

Tarık GÜLER

Aktif Üye
Tepki
41
Bisiklet
Cannondale
arkadaşlar on ve arka göbek alacagım ama kararsızım alınmalı mı alınmamalımı???

(link)

ön göbek için: Ritchey Pro Road Front Hub fiyat ($21)
Ritchey WCS Road Front Hub fiyat($51)
arka göbek için:Ritchey WCS V3 Rear Hub fiyat($62)

Scudo
evet gonderıyolar 90-100$ doların gecmemesı lazım tek tek ıstecegım ıcın bu satıs tutarını gecmıyor tabı toplam 40$ da kargo parası verecegım benım bıldıgım kadarıyla boyle...

merhaba bir şey soracaktım bir enduro bisiklet toplamayı düşünüyorum kadro ve maşa dışında sıfır alacağım göbek buldum ama pek bilgim olmadığı için aşşağıdakı 5 inin arasındaki farkı anlamadım aktarcım shimano zee m640 shadow ruble deore cs-hg62 fren magura mt 2 ve rotor storm hce fiyatı yüksek olduğu için alırken emin olmak isterim şimdiden teşekkür ederim
adasdasd2.png n arasında ne fark olduğun anlamadımadasd.png

ön de aynı şekilde onu da söyelrseniz fern magura mt 2 rotor magura storm hce ve forumda konu nasıl açılıyor hala öğrenemdim :D dasfagasdasdasdasd3.png

@Egemendervis Burada önemli olan şey kadronuzun özelliği, 12mm sokma mil mi kullanıyor yoksa quick release mi, ayrıca kadro çatalı boost mu yoksa standart mı? Genişlik normalde 142 mm oluyor ama kadro boost ise 148 mm oluyor, yani daha geniş bir jant ve tekerlek takabiliyorsunuz. Kadronuzun ve maşanızın tipine göre almanız lazım.
Enduro bir kadro topluyorsanız çok büyük ihtimalle sokma mil kullanıyordur, ama boost olup olmadığını da tespit etmeniz lazım .
Bir de kullandığınız rotor tipine göre de seçim yapmalısınız, yani centerlock veya 6 vida olarak. Resimdekilerin hepsi 6 vida.

O fiyatlar ne arkadaş. 130 euro olan ile 20 euro olanın farkı nedir ki?

@bkcihan akıcılık, dayanıklılık, daha az bakım isteme durumu, hafiflik... Aklınıza ne gelirse hepsinde fark yaratıyor.

Shimano Deore HB-M618 Ön Göbeği - Merkez Kilit - 15x100mm - 32 Delik - E-Thru Aks - siyah

göbek alacam 15 x 100mm kafama takıldı 100mm aks uzunluğu 15 nedir öğrenmek istiyorum.

Arkadaşlar bu göbek mevzusu gerçekten benim de kafama takılıyor acaba bununla ilgili tam detaylı bir konu var mıdır ?

@ibdr

15mm mil çapı. Sokma mil kullanan bir göbek
Şunun gibi :
187350

sokma mil uyumlu göbeği dönüştürücü kullanarak quick release ile de kullanabilirsiniz. rockrider 920 ile gelen mavic jantı rockrider 560 a dönüştürücü ile takmıştık

@bysutcu hocam bende de yol bisikleti barda arka janttan vıck vıck diye ses gelşyo ama pedal atarken gelmiyo galiba anlamadım onu sizde jant seti değiştirmek mi campagnolo calima mesela yada göbekleri değiştirmek mi daha mantıklı olur arada ciddi fiyat farkı var bu yorumu gören herhanhi biri ilgilenirse çok sevinirim başlık açamıyorum şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba zonda c17 şekildeki kısım kırıldı .Ne yapmalıyım sürüşe engel olmuyor ama büyük sorunlara yol açar mı ?Komple göbek de çok pahalı67682FE2-4D88-493D-B58E-096B17B9A265.jpeg

Dosyalar

• 598EA99C-F270-4C72-B6E2-7727267B5209.jpeg
    598EA99C-F270-4C72-B6E2-7727267B5209.jpeg
    58 KB · Okunma: 7
  • 537A03BE-6D30-4CC7-BD70-348130FDF791.jpeg
    537A03BE-6D30-4CC7-BD70-348130FDF791.jpeg
    62,5 KB · Okunma: 7
Merhaba değerli forum üyeleri , bisikletimin ( Giant Aspiro Rs 2 ) ön göbeği Shimano dh-3d37 Hub dinamo (32 delikli disk frenli )

Göbek kısmından sesler geldiği ve tekerlek rahat dönmediği için bakım yapmak istedim fakat dinamo kısmını açmaya çalışırken tozluğun girdiği yuvaya zarar verdim . Dinamosuz ve daha hafif bir göbeğe geçmek istiyorum . Mevcut olan Shimano dh-3d37 model göbeğin bilgileri şu şekilde

O.L.D. (mm)
100
Flange distance (mm)
51
Offset (mm)
4
P.C.D. left / right (mm)
74
Axle length (mm)
108
Spoke size

Bu özelliklere uyum sağlayabilecek ( mümkün mü bilmiyorum ) dinamosuz bir göbek önerisi bulunacak forumdaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Merhaba değerli forum üyeleri , bisikletimin ( Giant Aspiro Rs 2 ) ön göbeği Shimano dh-3d37 Hub dinamo (32 delikli disk frenli )

Göbek kısmından sesler geldiği ve tekerlek rahat dönmediği için bakım yapmak istedim fakat dinamo kısmını açmaya çalışırken tozluğun girdiği yuvaya zarar verdim . Dinamosuz ve daha hafif bir göbeğe geçmek istiyorum . Mevcut olan Shimano dh-3d37 model göbeğin bilgileri şu şekilde

O.L.D. (mm)
100
Flange distance (mm)
51
Offset (mm)
4
P.C.D. left / right (mm)
74
Axle length (mm)
108
Spoke size

Bu özelliklere uyum sağlayabilecek ( mümkün mü bilmiyorum ) dinamosuz bir göbek önerisi bulunacak forumdaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Neredeyse bütün QR ya da civatalı ön göbekler olur, thru-axle göbekler ve bazı katlanır bisikletlerin 74 mm OLD göbekleri hariç. Sadece delik sayısı ve disk bağlantı yapısına (sizinki centerlock) dikkat edin.
Örneğin:
(link)
ya da bunlardan centerlock rotor bağlantılı olanlar: (link)

Eski göbeğin flanş çapıyla yeni göbeğin flanş çapı farklıysa, yeni göbeğe göre hesaplanan tel uzunluğu eski tel uzunluğundan 2 mm veya daha fazla farklıysa tellerin değişmesi gerekir ki bu durumda mutlaka değişir gibi görünüyor.

Tel uzunluğu hesaplama için: Jant Telleri

Cevabınız için çok teşekkürler , telleri değiştirmeden aynı teller ile devam etmeyi düşünüyordum ama sanırım bu mümkün olmayacak . 5.1 flanş çapı olan dinamosuz bir göbek bulursam da telleri değişmem gerekir mi ?

Cevabınız için çok teşekkürler , telleri değiştirmeden aynı teller ile devam etmeyi düşünüyordum ama sanırım bu mümkün olmayacak . 5.1 flanş çapı olan dinamosuz bir göbek bulursam da telleri değişmem gerekir mi ?

O zaman gerekmez ama bu kadar büyük flanşın bir sebebinin olması lazım. Bu göbekte dinamonun çevresine dizili teller, o yüzden flanş çapı büyük.
1726843243206.png

Büyük flanşlı başka normal göbekler de var ama hem o kadar büyük değil, hem centerlock disk bağlantılı olması lazım. Örneğin bunların flanş çapı büyük ama ikisi de işe yaramıyor:
(link)
(link)

Bütün mesele, flanş çapı değiştiğinde göbekteki bir delikten jantta gitmesi gereken deliğe olan mesafenin değişmesi. Aslında örgüyü değiştirerek (3-cross yerine 2-cross gibi) aynı tellerle idare etme olasılığı var ama denk gelmesi büyük şans olur.

Maalesef mevcut jant zaten 2 cross , bu ölçülerde dinamosuz bir göbek araştırdım ama dediğiniz gibi bulamadım , yeni bir jant almam gerekecek sanırım, teşekkür ederim cevaplarınız için

Geri