Scudo Sports

Göbek içindeki gres yağı...!

@YARGISIZ_INFAZ

Bir sorum olacakta kolay mı kolay. Aldığınız o gres kaç liraydı ve kaç mililitreydi?

Scudo
bisikletin göbeklerinde hırıltı var ve kendim açıp temizlemeye karar verdim...elimde motosiklet zincir yağı olarak kaliteli sprey motul c4 ve tüpte beyaz gres c5 var...c4 çok yapışkan, c5 ise düşük yoğunluklu mat beyaz daha çabuk eriyor...bunları göbek ve freehub da kullanabilirmiyim yoksa skf lityum gres vs daha mı iyi olur..?
temizliği gazyağı ya da wd40 la yapacağım...

Bisiklete özel okarak Shimanonun gresser yağı ve degresser gress yağı temizleyicisi var. Güzel kaliteli ürünler. Full bakıma para vermeden kendiniz yapabiliyorsanız uzun süre işinizi görecektir.

@Anonim skf aldım..3 te 1 fiyat...devir ekonomi devri..😊

@HakanAydn Abi skf ler yüksek sıcaklık ve basınçta çalısan gresdir. bisikletde o derecelere çıkamayacağı için performans alamazsınız daha çok motorsiklet de kullanılır. shimano göbek gres yağları daha iyi olacaktır performans açısından. Bilgin olsun.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Mekanik lityum olanlar bisiklete yaramıyor yani?

@HakanAydn tavsiyem mümkün olduğunda elindeki bilyalı göbekleri sat kurtul hocam. bilyalı göbeklerin sıfırları bile, rulmanlı göbeklerle karşılaştırıldığında verimsiz.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Feridun
iptal ettim arkadaşlar...bisiklete özel birşey bakayım dediğiniz gibi..shimano..
@can_celik xt göbek alsam bariz fark hissedermiyim...
xt de bilyalı ama yaw..🤔

xt neymiş diye baktım shimano'nun modeliymiş. shimano bildiğim kadarıyla hublarda bilyada diretiyor. hiç bir avantajı yok halbuki.

marka diye dünyanın parasını dökmene gerek yok, aliexpress'ten alabilirsin. veya tornada bilyalıyı rulmanlıya çevirtebilirsin ama elmas uç ister. bilya yatağı çok sert çelikten yapılıyor çünkü bilyalar aşındıramasın diye.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@HakanAydn Skf gresin shimano göbek gresine göre viskozitesi(akmaya karşı direnci) yüksek aşşağıda linkini bırakdım değerleri incelersen daha iyi anlarsın abi sende motorcusun nede olsa bilmen lazım bunları :)

Skf LGMT 3 Gres yağı, Teknik veri pdf
(link)

@can_celik göbek alırım ama neyi almam gerektiğini bilmiyorum..diğer topiğe yazdım üstündekileri..28 jant 28 lastik var jant enine bakmadım..yani neye göre göbek seçmeliyim..
@Mekanik başta yazdığım c5 beyaz gres var...bence o olur...ama bu seferde ya ince gelirse diye soru işareti beliriyor..
elimde motosiklet zincir yağı olarak kaliteli sprey motul c4 ve tüpte beyaz gres c5 var...c4 çok yapışkan, c5 ise düşük yoğunluklu mat beyaz daha çabuk eriyor...bunları göbek ve freehub da kullanabilirmiyim

Geri