Scudo Sports

Go Pro mu, Sony Action Cam mi?

hortlatma için kusura bakmayın. bu aralar merak sardım aksiyon kameralarına.

yalnız en garibime giden şu var; görüntü sabitlemesiz aksiyon kamerası mı olur?

olmuş! hayret ..

sony action cam 4k fdr-x1000v ile go pro 4k black edition kıyaslaması yapıyorum kafamda bu aralar ve sony ağır basıyor gibi ..

Scudo
Xiaomi 4K kamera su anda en iyi Action kamera...

internetde 250 dollar civari fiyati..

• Beğen
Tepkiler: yyokes
Sony 4k şuanda en kalitelisi ancak daha aksiyon arıyorsanız xiaomi yi 4k da iş görür

Sadece bisiklet ya da günlük çekimler için Çin malı kameralar (Xiaomi Yi, Eken H9, Sjcam ) sizin için yeterli olacaktır. Şahsen ben 60$'lık Eken H9 kullanıyorum ve oldukça memnunum.

Ancak profesyonel çekimler yapacaksanız ya da özellikle üst düzey kalitede görüntü istiyorsanız gözü kapalı Sony alın derim. Şu an DSLR kamera piyasasında Nikon ve Canon'a rağmen 1 numaralar. (Tartışma amaçlı söylemiyorum, kişisel fikrimdir ve dileyen son zamanlarda çıkan makinaları araştırıp, karşılaştırma yapabilir). Son çıkardıkları A7, A7S, A7R makinaları piyasayı sallamış durumda. Kaldı ki action kameralarının çoğunda GPS özelliği mevcut.

a7r ii benim için kullanılabilir bir dslr değil !
tam dolu bir pil ile 300 küsür fotoraf çekip günü kapatmak hiç bana göre değil kusura bakmayın

ama eski minoltacı oldugum için elbette sony dslr dünyasına sempatim var (10 yıldır nikon dslr kullanıyorum, 1 yıl d80 9 yıldır da d300)

yine de 1. seçenek action cam 4k 2. seçenek go pro 4 session (yüksek standartlarda ve de ekonomide birer alternatif belirlemek gerekirse böyle)

@Battutaettanci ilk DSLR makinem Sony A200'dü ve daha sonra onu satıp yine Sony A580 aldım. Sonrasında Canon 60D ve 70D alıp L serisi lensler ile de kullandım ancak hiç birinde Sony'deki keskinlik ve gerçek renkleri yakalayamadım. (Sony'de Tamron 17-70mm ve Sony 50mm 1.8 kullanmama rağmen).

Pil ömrü kullanıcılar için önemli bir kıstas tabi ancak fotoğraf ve video kalitesi, ergonomi, ağırlık gibi özellikler de işin içine girince rakibi kalmıyor ortada.

(DSLR - Video konusunda A7SII'ye yan bakabilecek makine yok bu arada :) )

Bisikletimi istediğim noktaya getirdikten sonra (parça yenileme vs.) imkanım olursa kamerayı da Sony Actioncam ile değiştirmeyi düşünüyorum. Tercihiniz ne olursa olsun, kamerayı aldıktan sonra yapacağınız çekimleri bizlerle paylaşmanızı rica ederim :)

@yyokes
Gearbest yada Aliexpress.. Gelmesi baya sürüyor normal de 1-2 ay falan.

Gesendet von meinem NX505J mit Tapatalk

• Beğen
Tepkiler: yyokes
@Nautilus Kamera ile gelen bisiklet aparatıyla takamadım çünkü 31.8mm gidonlar için oldukça küçük. Sonradan sipariş verdiğim 31.8'e uyumlu gidon ve ayrıca göğüs aparatı aldım. Göğüs aparatı ile daha başarılı görüntüler elde ediliyor bu arada.

• Beğen
Tepkiler: Nautilus
Amatörseniz, videolarını ve fotoğraflarınızı facebook'a falan yükleyecekseniz bence para verilecek en pahalı kamera SJcam M20. Daha pahalısı ev kullanıcısı için "bence" gereksiz.

@Battutaettanci

@furkantrojka

teşekkürler. ama bence
. 4k henüz gereksiz evde 4k lık bi şey yok
. bir de fiyat farkı çok da avantaj gibi gelmedi bana
. kısıtlı aksesuar ailesi sıkıntı olabilir

@Battutaettanci
Çinli bir üründe aksesuar sıkıntısı yaşanacağını zannetmiyorum. 4k çekimden ziyade m20'deki elektronik gimbal daha dikkat çekici bir özellik bence. Bu fiyata 20'ye yakın aksesuarın da dahil olduğunu unutmayın. Go Pro için o aksesuarları da ekleyerek fiyat karşılaştırması yapmalısınız.

Sjcam 4000wifi kullanıyorum bende. 2 aydır. Gayet memnunun. (link) diye bir site adamlar sadece bu iş için çalışıyor ve sjcamin distrbitoru. Ben araştırdığım ve kafam karıştığı için birde çakma almıştım öncesinde 70 tlye :D ama şimdi neyseki sorunsuz çalışan bi kameram var :D

Geri