ikisini de tecrübe ettim onlarca karşılaştırma videosu izledim. İkisinin kalitesi de tartışılmaz. Bana göre eksi olan iki konu var Gopro da. Birincisi tonlamada. Videolarda sarı ton çok baskın geliyor bana. (Bir çok monitörde izledim). Sony kadar gerçekeğe yakın renk gösteren aksiyon kamerası görmedim. İkincisi muhafaza içerisinde olsun serbest çekimde olsun sesleri sony nin daha iyi alması. Eğer sony cihazlarınız da varsa birbiriyle uyumlu oluyor bu ayrı bir özellik. Ayrıca bir çok kamerayla aynı anda tek çekim yapma olayı, kablosuz bileklikten görüntüyü görme kontrol etme (kontrol etme goproda da var), kameralar arası geçiş vs. gps olayı olayı bitiriyor zaten. Apartlarını gün geçtikçe arttırıyor sony. Eğer köpeğin falan varsa cihazı takabileceğin apartatlar da mevcut. 4k olayına gelecek olursak 4k kaliteyi görüntüleyecek, o kaliteyi göstercek bir cihazınız yoksa şu an için gereksiz bir özellik. İki cihazı alırsanız ancak full hd görüntüleyebilirsiniz kısacası.
Ekleme :
Profesyonel çekim yapmam dersen sj1000 yeter de artar. Aliexpress ten almıştım halen kullanıyorum bir sorun çıkarmadı.
Merak edip araştırdım Ces 2015 fuarında sony 4k cihazı duyurmuş, ilgilenenler olursa .
FDR-X1000V