Scudo Sports

Gittik-Gördük-Yendik..25 eylül belgrat...

@burak durel

burada ortalığı yatıştırmaya çalışıyorum ve başarılıda olmuşuz evet soğukkanlı olma durumu zati adamlar isyan etti onlukları görünce, amaç o onlukları vermek idi biz bu niyetle oraya gittik paramız ile olayı protesto ettik evet o parayı vermiş olabiliriz ama bu değişik bi protesto şekli oldu kapının önüne yatarak bisikletleri koyardık ve kalkmazdık buna gerek yok tabi şimdi bu durum tabiatıyle derneğe ulaşacak ve derneğin bi etkinliğinde ben bu olayları gündeme getireceğim bu olay burda kalmayacak nasıl pedal sesi ile dernek ortak bi hareket yaparak idonun kapısına gittiyse bu olaydada aynı durum olacak orman bakanlığına gidilecek dernekçe o zamanda hepimiz destek vereceğiz, ayrıca bi etkinlikte ben yaparım idonun aldığı ücreti prostesto ederiz pankartlar hazırlarız idonun önüne gideriz .....ve tabi arkada medya olayını organize etmek gerekecek kuru kuru olmaz sevmeyiz medyayı ama bu gibi durumlarda medya önemlidir ...evet yapılacak işlerimiz var unutmayın derneği eleştiririz yeri geldiğinde ama koca istanbulda bi tane bisikletliler derneği var ....

Scudo
@Kudret Kurtcebe

kudret abi pazar günleri aradıgın her hakkında arkanda önce ben varım :D
Pazar günü her etkınlıkte varım

@Emir Tetiklitop

bu pazar kurtdoğmuşta olacağız emir çalışma deliler gibi,,,,,
evet bu mesele yani bu para olayını masaya yatıracağız ama dernek ile olacak bu sefer....

evet biraz önce videonun lingini ve bisiklet forumun bu sayfasının lingini face den dernek başkanı murat suyabatmaz arkadaşıma gönderdim artık dernek haber edilmiştir ....evet internetin iyi tarafı ,,,,,,,

İyi bir PROTESTO oldu. Ve milletimizin böyle protestolara çok ihtiyacı var. Ama kimse kılını kıpırdatmıyor; nedeni problemlerin KUDRET KURTCEBE gibi savunucuları yok. Harika bir liderlik yaptı Kudret. Yalnız tek eksiğimiz vardı; o da bir gazetecinin veya televizyoncunun olmaması idi. Olsun.... O kadar kusur kadı kızındada olurmuş derler.

İşin spor ve eğlence yanına gelirsek; herşey harika idi. Gurup disiplini Kumandanımız KUDRET sayesinde dört dörtlüktü. Koçumuz HASAN ön tarafı iyi yönetti. Tüm bisikletçi arkadaşlarımız neşeleri ve disiplinleriyle gezimize renk kattılar. Dönüşte 13 kişilik gurubumuzu liderlik eden CENGİZ YARGIÇ'ada teşekkür ederiz.

Fotolar için BURAK DUREL, ENGİN ERTEKİN ve HASAN'a teşekkür ederiz.

Fotolarınızın bazılarını seçip foruma girmeyen arkadaşlarımın görmesi için facebook'ta yayınlayacağım.
Eeee KUDRET KURTCEBE sırada neresi var? Piknik mevsimi bitmeden acele edelim....

• Beğen
Tepkiler: burak durel
Merhaba.:)
Çok güzel bir tur olmuş.Ayaklarınıza sağlık.
Paylaşımınız için teşekkürler.:in:

@Yaman Avcı

yaman bey sırada belgrad hep olacak ayda bi kez ama artık kışa geldi....mayıs ayı ideal aslında kışın pek belgrada talep olmuyor mangala hele yağmurda zati mangal olmaz ..bir de bundan sonra belgrada giriş farklı yerden olacak haritadan baktım ,kemerburgazdan değil kemerden sonra bahçeköy caddesinden gireceğiz....bu ara 30 ekime odaklandığımız için önümüzde iki adet çok ağır güzergahlar var kurtdoğmuş ve bıçkıdere ...ekimin 23 ünde bi olay olabilir gene ama raif dostum bi olay düşünmekte bu yenikapıya gidip idoyu protesto eme olayı bende kışa girmeden bi olay yapalım diyorum ama yukarda yazdığım gibi derneğe link gönderdim valla bu iş dernekle olur ....ve daha sağlam olur ..bekleyelim bakalım dernek ne der,,,

Yapılacak etkinlikler için üzerimize ne görev verilirse severek yerine getiririz.
Benim bu konudaki fikrim şöyledir;
Yapacağımız eylemi genellememiz ve iyi anlaşılabilir olmamız gerekiyor.
Bunun belgrad ormanı, ido veya trenlerde bisiklete para ödememek gibi kısıtlamamalıyız ve işi sadece parasal boyutta tutmamamız gerekiyor.
Bisiklete para alınıyorsa yaya girenlerden de para alınıyor, yayalar bisikletlerden daha çevreci ona bakarsak!
Biz yapacağımız eylemin söylemini ve basın açıklamasını birlikte önceden hazırlayalım ve bunun içine katabildiğimiz kadar Sivil Toplum Kuruluşu katalım; Bunun içinde "Bisiklet derneği ve klüpleri" "Tüketici Hakları Derneği" "Sağlık konusundaki Dernekler" "Trafik kazaları mağdurları Derneği" "Çevre ve Kültür Dernekleri" vs...
Bu yapacağımız eylemi anlamlı bir güne denk getirebilirsek bu daha büyük bir başarı sağlar.
6 Kasım Pazar Dünya Şehircilik Günüdür.
Önümüzde 1 aydan fazla süre var ve iyi bir organizasyon için yeterlidir.
Konunun muhatapları İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı, İDO, Mimarlar Odası, gibi tespit edeceğimiz yerlere önceden temsilci seçeceğimiz kişiler gider görüş ve isteklerimizi belirtiriz.
Bizim bunu yaparken bir dernek olmamız gerekmiyor biz bunu İNİSİYATİF adı altında yaparız. Ortak alacağımız kararla "Bisikletliler İnisiyatifi" gibi isimlendirebiliriz.
Basını organize etmek sorun değil. Hem eylem öncesi Tv kanalları ve Radyolara çıkar amaç ve görüşlerimizi ayrıntılı açıklarız. Hemde eylem günü Haber Ajanslarını oraya getiririz. Ayrıca kendimizin çekeceği videolarıda yayın kanallarına haber olarak servis edilmesi görevlerini ben üstlenebilirim.
Bu konunun Eylem sonrasıda gündemde tutulmasını sağlayabiliriz. Gazete ve Dergilere röportajlar veririz.
Bu işin 6 Kasım Pazar Dünya Şehircilik Günü yapılması dolayısıyla düzenlenecek belediyenin veya diğer kurumların etkinlik takvimi öğrenir ve oralarda da boy gösteririz.
6 Kasım Pazar Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla hem şehir içi bisiklet yolları talebimizi, hem bisikletin Avrupa da olduğu gibi saygınlık kazanmasını, hem Vapur, tren, İDO, gibi toplu taşıma araçlarında hemde Belgrad ormanı gibi yerlerde alınan ücretleri dile getirir ve taleplerimizi çok net ifade ederiz.
6 Kasım Pazar Dünya Şehircilik Günü yapacağımız eylemi İstanbul BüyükŞehir Belediyesi önünde basın açıklamasıyla başlatmak ve oradan Yenikapı ya inerek İDO önünde sonrada gün boyu şehir trafiği içinde kalabalık bisikletliler olarak dolaşmamız benim önerimdir.
Konu hakkında görüşlerinizi belirterek son aşamaya getirelim ve biran önce çalışmalara başlayalım derim.
Burada herkese görev düşmektedir herkes kendi yapabileceği görevler alacak ki bu bir İNİSİYATİF hareketi olsun... Eğer bu işi sadece Cengiz ve Kudret yaparsa amacımıza ulaşamayız ve başarısız olmaya mahkum olur.

@Cengiz Yargıç

,,,,,dediğin doğru iki kişi ne yapabilir ,,,,,,biz donkişot gibi yel değirmenlerine senle saldırırız sonra yığılırız.....taşın altına bakarız senle sonra bakarken kafamıza gök taşı düşer bu 6 kasım anlamlı olabilir o gün sadece havanın iyi olması lazım 6 kasım pazara geliyor ......evet aşındırılacak yerler var ,,,evet yayalar konusundaki düşüncene katılıyorum,,,evet ne kadar çok stk o kadar ses getirmece ve basın olayı evet yapılacak işler var ama 6 kasım günü oraya seller gibi bisikletli gelmez ise ne olacak......cengiz dost biliyorsun hak aramaya gelince pek insan olmuyor köprü geçişinde çok insan vardı ama bi hak aramada o kadar insan nasıl gelecek.....bu güzel bi olay bence bisikletliler insiyatifi..

@Kudret Kurtcebe

Ben bu etkinliğe çok fazla katılım olacağını düşünüyorum. Olayı kişiselleştirmeden genel çerçevede tutarsak biçok destek alacağımız kanaatindeyim.
Ayrıca tespit edilen Belediye önü aynı zamanda "Bisikletçiler Çarşısı" olarak bilinen Haşim İşcan Geçitinde yapılması ile bisiklet firmalarınıda yanımıza çekebiliriz. Bunun Bisikletin Şehircilik Gündemi içine alınması çerçevesinde işleyelim.
Piknik, mangal ve Çay muhabbetlerine 100 kişi toplayabiliyorda böyle bir etkinliğe enaz 300 kişi toplanamazsa bizde Nasreddin Hoca'nın Fil hikayesi gibi yaparız ve gidip belediyeden "Bu bisikletlerden daha fazla para alın" deriz :D :D :D

@Cengiz Yargıç

olayın kişiselleştirilmesine bende karşıyım ama geçmiş olaylardan edindiğim tecrübeler var benim ve bildiğim çok şeyler 6 sene boyunca bu camianın içinde olan bi adam olarak ....kişiler arasında husumetler var daha ,,bu husumetleri barıştırma yoluna gittik ama olmadı bisiklet davasında kişilerin kavgaları işin içine girince hedef olmaz ..cengiz olayı çekeriz ama birden bire olayın kahramanları oluruz bunuda kabul et biz ikimiz başlatırız olayları ter dökeriz birden bire olayın baş kralları oluruz şunu unutmamak lazım insanlar hep başkalarından bekler hareketi bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın der ...
bisiklet dünyası içinde ne kavgalar oldu kişiler ile hemde ne kavgalar ,ayrılmalar sürtüşmeler bunlar benim için hep komik idi.....ben derneğe üye bile değilim ama destek verdim yeri geldi eleştirdim burda ,,,,,evet yapılacak işler var ama herkez görev alacak senle benle olmaz bu iş aslında ...
çok basit bi örnek verdim sana ki orda ben artçı idim köprü geçişinde 2000 e yakın adam vardı ve bisiklet çekilişi var idi.....millet yığıldı peki nerde o insanlar o zaman belgrada gelse idi kontenjanı kaldırmıiş idim ben kendimi giyotine götürmeye hazırdım peki nerde o köprüden geçenler gerçekleri konuşalım hiç biri gelmez toplayacağın 100 ü bulursa öpte boşuna koy dost acı söyler cengiz....

@burak durel

burak ,,senin şu aşağıdaki yazılar çok güzel en sonunda elektrik galip gelir tabi şu tomas edison ne büyük adammış yahu ....

Arkadaşlar çok Güzel Bir Tur Olmuş ..doğayla Başbaşa....kuşlar...ağaçlar.....çiçekler.......günlük Stresden çıkmanın Güzel Bir örneği...yolunuz Açık Olsun.......

• Beğen
Tepkiler: burak durel
BELGRAT ORMANI GİRİŞ VİDEOSU: (link)

• Beğen
Tepkiler: emre durel
@OSMAN BATUHAN KUÇAK

ben onuda geliştirdim daha üstünü yok sanırım
GOOGLE= ben herseye sahibim.
FACEBOOK= beni herkes taniyo.
iNTERNET= ben olmasam bi hicsiniz.
ELEKTRiK= konuşmayın len..
MOTOR= ben olmasam elektrikte olmaz.