Scudo Sports

Gittik-Gördük-Yendik..25 eylül belgrat...

@burak durel

kemerburgaz girişinide kapatmaları lazım olacak,,,, giremeyecek araçlar oraya ve dışarda park yerleri olacak belgrad bisiklet cenneti olacak çünki oraya bisiklet yakışır ora bizim burak,,,,,,,,,,,

Scudo
inşallah abi ormanda güzel yarış parkurlarıda olabilir sırf bisiklet ile ilgili aktiviteler olabilir her hafta

• Beğen
Tepkiler: emre durel
@Kudret Kurtcebe

Herkesin olduğu gibi benim de düşlerim var Kudret abi. Olmadığını mı düşündün? Benim en büyük hayalim şu şehr-i İstanbul'da Tuzla'dan Beylikdüzü'ne, Beşiktaş'tan Sarıyer'e şehrin her tarafında "gerçek" bisiklet yolları olması (sahillerdeki uyduruk bisiklet yolu değil).

emir herşeyi tek kalemde ifade etmişsin tebrikler,,,

• Beğen
@Engin Ertekin

engin başaracağız ben inanıyorum çünki en azından şu var bu gün bostancıda bisiklet park yerleri gözüne çarpmıştır burda derneğin katkıları var ama bazı arkadaşlarımıza küçük bi hareket gibi gelebilir ..ama öyle değil en azından bostancıda araçların park ettiiği yerde bisiklet park yeri olması çok güzel ve hatta beşiktaşta gene iskele tarafında var ,,,,,,, ve tabi bunlar ile kalmıyor bakırköyde bisiklet yolları fenerbahçede ne kadar eksik de olsa bisiklet yolları var ama yapılacak iş çok ve sahip çıkacak kitle lazım sen ben 100 kişi ile olmayacak gibi millette bi de nasıl şuur oluşabilir ona bakmak lazım ...........devlet öncü olsa idi ve sürekli insanları tv den bisiklet kullanmaya teşvik etse idi özel kanallar dahil acaba bi değişim olurmuydu diye düşünüyorum .............şimdi cengiz dosta tam destekler söz konusu bu kış valla o dostum durmayacak gibime geliyor hissediyorum cengiz dost durmayacak ve yılmayacak bende ona bisikletin gelişimi konusunda destek vermeye devam edeceğim .............

@burak durel

Dar bir yoldasın, hatta iniş var önünde. Basıp gideceksin. Fakat önünde bir araba var. Anormal derecede yavaş gidiyor. Yandan geçebileceğin bir alan da yok. Arabada sorun var herhalde deyip biraz gidiyorsun arkasından. Ama fark ediyorsun ki şoför telefonda kahkahalar ata ata konuşuyor. Belli ki "keyfi" bir sebep yüzünden yavaş gidiyor. Sen ziline basıyorsun, bağırıyorsun. Adam seni fark ediyor ama tınlamıyor bile. Aynı hızda gitmeye ve senin hızını kesmeye devam ediyor. Ne hissedersin?

Bizim arkamıza taktığımız arabalar da bizim herhangi bir eylem yaptığımızdan habersiz keyfi şekilde yolu kapadığımızı düşündüklerinden sinirlenmiş olabilirler mi?

Bisikletlere elbette herkesin saygılı olması lazım. Bizim yaptığımız hata her araç sahibini veya sürücüyü aynı kefeye koymak, hepsini yok edilmesi gereken potansiyel düşman gibi görmek. Arkada beklettiğimiz araç sahiplerinin bisikletlilere saygısız olduklarını nereden biliyoruz da onlara kendimizce ceza kesiyoruz? Belki de yolda bisikletli gördüğü zaman yanından her zaman dikkatli şekilde geçen adamı bile bu tarz gereksiz hareketlerle bisikletten ve bisikletlilerden soğutuyoruz ve bize karşı ön yargılı olmasına sebep oluyoruz.

Eğer derdimiz arabalarsa ve tepkimizde samimiysek, o zaman toplanalalım 50-100 kişi, kapatalım Boğaz yolunu veya Bağdat caddesini trafiğe tamamen. Öyle yavaş falan giderek değil. Durarak, direk yolu keserek. Açalım pankartları, atalım sloganları. Eylem budur. Arkada yavaşlattığın kişiye neden trafiği yavaşlattığını bir şekilde belirtmezsen bu eylem olmaz, "nasıl yolunu kapattım ama" demek suretiyle yapılan bir ego tatmini olur.

(Bu arada lafım direk sana değil Burak, bu tarz düşünen herkese)

Ben araçları savunan biri değilim. Gerçek eylemlere de her zaman varım. Sadece provokasyona ve provokatörlere karşıyım.

Kudret abinin soğuk kanlılığı ve tavrının hepimize örnek olması dileğiyle..paylaşım,fotoğraf ve vidyolar için teşekkürler..ayağınıza sağlık!

• Beğen
Bu kadar heyecan yapmayın ya kendinizi ,birbirnizi üzmeye değmez...
Biz eylemlerimizi yapmaya devam edelim..Gezilerimizi yapalım ve keyfimize bakalım.
En önemlisi sporumuzu yapalım :D

• Beğen
http://img37.imageshack.us/img37/5703/p1020449e.jpg

alman bisikletli polislerine benzemişiz............

:D :D :D :D :D

onlar zaten trafikte bizi görerek bizden soğumuş durumdalar adamların içlerinde yok bisiklet severlik,, ve amacımız vardı ona da ulaştık ,, önceden konuşulmuş birşeydi başlığı ve altındaki yorumları okusaydın görürdün bu bir ortak karardı.. onların bizden önceliği yok.. bu sebepten onlarda bizi beklemek mecburiyetinde,,,,,

• Beğen
Burak kardeşim, ben de araba kullanıyorum, bu forumda bulunan bir sürü insan da araba kullanıyor, bu şehirde bisiklete binen ve bisikletleri seven yüz binlerce araç sahibi var. Nasıl kin dolu bir şekilde hepsini aynı kefeye koyup içlerinde bisikletseverlik yok bunların diyebiliyorsun hayret ediyorum. Nedir araçlara karşı olan bu nefret? Evet aralarında psikopatlar var ama biz onlar yüzünden tepki gösteriyoruz derken bisikletlilere olumsuz yaklaşmayanları da bu garip yol kapatmalar yüzünden kaybediyoruz ve durduk yerde tepkilerini topluyoruz. Ha "o beni ilgilendirmez, araç sahibi olması yeterli" deniyorsa o zaman bu nefretin arkasında başka sebepler aramak lazım gelir.

“Amacımız vardı, yol kapatmaktı (ki ben eylemin yol kapatmak değil, girişte herkesin bozuk para vererek hem işletmeyi protesto etmek, hem de arkada oluşacak araç kuyruğuna sebebiyet vermekti diye biliyordum, demek ki yazılanları tam okumamışım kusura bakma) amacımıza da ulaştık” diyorsun. Peki hangi amaca ulaştık? Araçların yolunu keserek ve sürücüleri tahrik ederek bizlere olan bakışlarını olumsuz yönde mi etkiledik, yoksa hazır bu kadar bisikletliyken küçük egolarımızı tatmin etme fırsatı mı yakaladık? Sempati toplayalım derken antipati mi topladık? Yol kapatıp arkada araçları kasti bir şekilde bekletirken herkesin neyi neden yaptığını dürüst bir şekilde sorgulaması gerek egomuza ve sürü psikolojisine yenik düşmeden.

Sonuç olarak demek istediğimi gayet iyi anlayanlar vardır diye tahmin ediyorum. Ha eğer herkes düşüncelerimin yanlış olduğunu düşünüyorsa o zaman herkese bol yol kapatmalı ve bol ego tatminli günler dilerim. Umarım hiçbir zaman aşağıdaki videodaki gibi cinnet geçiren bir sürücüyle karşılaşılmaz.

Hepinize iyi ve güvenli sürüşler.
Sevgiler, saygılar…

engin dostum burak ile orta noktada buluşun o daha genç ve gençler ateşlidir ben yaşlıyım sen orta yaşı geçmişsin gençken hepimiz biliyorsun deli fişektik bunu kabul ecedeğiz ..gençler deli fişektir bu hallerini severim ayrıca belgrada girdikten sonra yolun kapatılmasını ben istedim kendi topiğimden orda protesto devam edecekti gençler beni dinledi belgrad bizim engin benim derdim orda dahada protesto düzenlemek oraya araçların alınmaması için her türlü eylemi yapmaktır ,engin benim düşüm var dedim biliyorsun benim düşüm belgradı bisiklet cenneti haline getirmek oraya araç girmeyecek dışarda park yeri olacak ve ücretli olacak ,,,ben yazdım durumu , paramızıda veririz ama yollarıda kapatırız dedim ve o rampada zati araç bekleyecek arkada ora bizim artık bunları anlayacaklar bunun mücadelesini vereceğim, dernek kanalıyla olacak ve artık bunun tartışması burda yapılmasın ....lütfen sizden rica ediyorum ..

arkadaşlar .....belgrad bisiklet cenneti olacaktır bunun kavgasını vereceğim tek başıma olursa donkişotun durumuna düşerim sivil toplum örgütleri ile yakın temas durumu söz konusu olur ,,,

evet c.m etkinlikleri nedir .....dışarda birdenbire manhattanda 5000 bisikletli yolu kapatır ve trafiği alt üst eder ...burda ise sadece bağdat caddesinde uygulanır bu prosedür ,burda amaç ne kadar ters gibide olsa ...bi olay anlatılmaya çalışıyor ,tabi ama trafik suçu işleniyor ...
bisikletliler trafiğin yoğun olduğu yerde ,trafiği tehlikeye sokacak hareket yapamaz bu suçtur,,

evet gelelim belgrada biz belgrad içinde kapattık yolu ora trafiğe açık alan değil , araçların oraya girmemesi için her türlü hukuki değerlendirmeler yapılır ve kemerburgaz girişi araç trafiğine kapatılır ve park yerine park eder araçlar, isteyen aracının arkasına bisikleti koyar ve bisiklet ücreti vermez ama araç ücreti verir ....

ve bisikleti ile kocaman arazide pedallar istanbul halkı buna layıktır bu önemli bi projedirde kim uygulayacak bunu ,benim derdim bu belgradı bisiklet cenneti yapmak ve orda bir sürü bisiklet kiralama yeri olması amaç budur, taşın altına elimizi hepimiz atmalıyız ...

çok güzeL bir organizasyon katılanları ve düzenliyeni tebrikederim

• Beğen
Tepkiler: burak durel
Geri