Scudo Sports

Gittik-Gördük-Yendik..25 eylül belgrat...

@Levent_K

Yok abi tam tersi konulu turlara bayılırım ama ben burdaki msj ne onu tam anlayamadım ama yinede Kudret abi ve diğer dostlarımıza destek vermek için ordaydık:D :D :D
Bisikletten para almayın diye eylem yaptıysak o zaman eylem çok başarılı oldu zaten bisikletten almıyorlar :D :D :D

@Kudret Kurtcebe

Sağol abi her zaman yanındayız...

Scudo
Sanırım her şey Kudret abi Belgrad turunu hazırlarken birisinin foruma "Belgrad'a girişte bisikletten para alıyorlar" mesajını yazmasıyla başladı. Biz de sandık ki bisiklete özel ekstra para alıyorlar, sonra gaza geldik hazırladık 10 kuruşları. Oradaki hengameden de neyin ne olduğunu anlayamadık. Hadi biz anlayamadık, görevliler de anlatamadı. Halbuki orada deseler "bisikletlerden para almıyoruz", hiç birimiz bir şey demezdik herhalde. :)

Bol titreşimli Belgrad Ormanı off-road turu videosu... Arada titreşimin kaybolduğu yerler elimi gidondan çekip kayıt yaptığım yerler ama böyle bir yolda tek elle gitmek pek de mümkün değil. GoPro kamera şart böyle durumlarda.
Seyrederken mideniz bulanabilir ama en azından katılmayanlar da nasıl yollardan gittiğimiz konusunda fikir sahibi olurlar.

Bu da diğer konu başlığında paylaştığım video. Buraya da koyayım.

@Engin Ertekin

O zaman bizimkisi ''bisikletten para almayın'' değilde ''biz bisikletciyiz bizdende para almayın zaten paramız olsa bisiklete değil arabaya binerdik'' eylemi oldu:D :D :D
Sebep her ne olursa olsun bu kadar insan bir araya geldi ve hem spor yapıp hemde güzel bir gün geçirdi tüm emeği geçenlere teşekkürler, burdan hareketle şunu görmüş oldukki para alınmayan bir yerde bile 60 kadar bisikletli toplanıp eylem yapıyorsa para alınan yerlerde (Tren,vapur v.s.) aynı eylemi daha büyük katılımla gerçekleştirebiliriz, düşünsenize herkes 5er kuruşlarla vapura binecek ve 500 tane bisikletli var önceden basınada haber verilir akşam ana haberde izleriz :D :D :D Kudret abi sen bu olayı bir düşün derim...

@Engin Ertekin

engin evet doğru...yalnız biliyorsun etik olarak düşünürsek orman bakanı şöyle düşünse ve deseki doğanın dostu bisikletlerden para alınmasın ve orayı işletenlerde aynı şeklde düşünse ....tabi hayal bu kadar ince düşünemezler zati onlar için sadece para önemli tabi adam orman bakanlığına 800 milyon ödüyorsa uçan sinekten bile para alır , adam bir yılda o parayı nasıl çıkaracak 800 bölü 12 aya düşer hesaplayın ayda 66 milyon ,,,,şubat mart aralıkta kim gider belgrada ,,,,,,,,,,,,iş yapan aylar belli...başka bir gelir düşünecek işletenler adamların herhalde şirketleri var o şirketlerin kazançlarından mı ödeme yaparlar bilmiyoruz meseleyi, birazda bu açıdan görmek lazımda sonuçta geldiğimiz nokta bisiklete bakış açısından bu ülkenin sınıfta kaldığıdır bu millet asla bisiklete binmez öyle bi sorunu yok ...bu kafalar zor değişir ......

@Raif Korkmaz

Raif bende bildiğim yoldan şaşmam ama dün gurupla beraber olalım dedim yoksa bildiğim yoldan girecektim bende :)

• Beğen
Tepkiler: Raif Korkmaz
@Raif Korkmaz

raif beni sonunda içeri tıkayacaklar milleti gaza getiren turlar yapıyorsun diye raif hapse atarlarsa karbonuma iyi bak,,

:) :) :) :) :)

@Hasan Bahri Toros

hasan haklısın ama bi kere eylemi baştan koyduk on kuruşları verip kapıdan girecektik adam önce almam dedi , sonra gruptan bi arkadaş polise telefon edelim deyince işin rengimi değişti ne oldu polis gelse idi bu sefer biz polise arkadaş türk parası ayrımı yapıyor bu suçtur vede anayasal suçtur diyecek ve iş uzayacaktı şamata dahada büyüyecek adam onca kuruşu saymadan aldı ..

:) :)

@Kudret Kurtcebe

Eee öyle birşey olmasını kimse istemez fakat blöf yapmak her zaman iyidir :in:

@Kudret Kurtcebe

Sen merak etme abi senin gönlün rahat olsun ben senin yokluğunu aratmamak için bisikletini sırtıma alır onu gezdiririm (Sen hep öyle yapıyorsun ya zavallı yokluğunu hissetmesin,koskoca mtb yarış parkurunu sırtında gezmişliği var):D
Şaka bir yana ben bu konuda ciddiyim insanlar tren,vapur v.b. ulaşım araçlarında dünya kadar bavul ve eşya taşıyor onlardan para alınmıyor ama bisikletten alınıyor, özellikle belediyelerin yani devletin elinde olan bu ulaşım araçlarında bisiklet için para alınmasını bir kenara bırak tam tersi devlet tarafından bisikletin teşvik ediliyor olması lazım, haber ajanslarına maıl atılıp mesela şu gün şurada toplanacaz protesto edecez desen bak bakalım nasıl oluyor...

• Beğen
Tepkiler: emre durel
youtube üyeliği olan varmı arkadaşlar varsa özelden verebilirmisiniz girişte çektiğim videoyu yükleyecem...

• Beğen
@Raif Korkmaz

raif ciddi olarak bu işi yapalım derimde avrupa pedal olayın tam merkezinde olması lazım ve formaları ile akabinde ne yapacağız buraya açacağız bi topik ve avrupa pedal topikten örgütlenecek ayrıca face ve ayrıca basına kim gidecek ve tv lere ,,,,,mustafa akman sözcü ve hatta medya sözcüsü olur ,,yalnız belgrad gibi protesto için çekici bi yer olmalıki her kezin seveceği bi yerde bu eylem olacak 500 kişi yeter aslında önemli olan bu sayıya ulaşmak ama vakit kalmadı kışa geldi biliyorsun kışın pek kimse soğuktan dışarı çıkmaz bu iş mayısa kalır zamanlama olarak önümüzde bi ekim var sadece bu bir ayda yaptık yaptık o da ay sonlarına doğru olur 30 ekimde ben yokum yalnız 23 ekimde bi olay düşünmece yer ve eylemin tam nasıl olacağı nerde olacağı ..

@Kudret Kurtcebe

Abi bu konuyu masaya yatırıp Cengiz abininde fikrini alalım. Cengiz abinin medya çevresi geniş bu konuda ses getireceğimizi umuyorum :)

• Beğen
Yüksek sayıda katılımı sağlarsak gereken ilgiyi toplarız ve isteklerimizin duyulmasını sağlarız. Eğer böyle bir organizasyon olursa bende katılırım,çevremdeki bisiklet severleri de davet/ikna ederim.

• Beğen
@Hasan Bahri Toros

hasan tam 12 den vurdun konuyu cengiz ile görüşelim,,,

@Kudret Kurtcebe

Abi Bisikletliler Derneğiylede görüşelim. Korsan gösteri yaptığımız için ceza yemeyelim sonra :D

@Ozan Güner

hasanın düşüncesi tam yerinde oldu ozan medya ile bağlantı cengiz dost yapabilir bakalım ne diyecek örgütlenme gezi bölümünde olur cengiz dost açar konuyu konu idonun ve tcdd nin bisikletten aldığı para ama bu sefer ses getirmeli burda ince bi eleştiri hemen yapalım pedal sesi ve dernek birlikte idoya gitti 4 liraya indirdiler bisiklet ücretini,,, tcdd de durum gene dört liramı ona bakmak lazım, bunu dahada indirmek lazım, bunun çarelerini düşünmeli...

@Hasan Bahri Toros

hasan biliyorsun dernek ile pedal sesi birlikte idoya gitti ve görüştü 5 liradan 4 liraya indirdiler derneğin gücü bu kadar oldu dahada indirmek için nasıl bi demokratik güç olabiliriz ona kafa patlatalım derim ,,,

Geri