Scudo Sports

Giro D'italia

@Cem Unden

Aynen katılıyorum Cem.
Etrafımda bisikletle hiç ilgisi olmayan adamlardan bile " abi sende alıyor musun bir şeyler" diye yorumlar alıyorum. Biraz soruşturduğumda yakından ilgilenmeyen kişilerin bile doping- bisiklet ilişkisi hakkında birşeyler duyduğunu görüyorum.

Zaten Türk basınında ya doping ya da kaza haberleri öne çıkarılıyor. :boese157:

Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyeceğim ama o da olmuyor. :(

Scudo
@Soner Sarihan

merhaba soner bet m kerem demirel 'in mesajları neden siliniyor acaba?merak ettim.

Forumda Contador la beraber olumlu bir sıfatı aynı cümle içinde kullanmak YASAKLANMIŞ arkadaşlar geçmiş olsun hepimize

@RECEP ÇALIŞKAN

"Contador" isminin "Cantador" yazılması ile ilgili uyarının ! , konu içinde yer almasına gerek yok. Bu çesit uyarılar eğer iyi niyetle yapılıyorsa özel mesaj ile yapılabilir .

Lütfen konu bütünlüğünü bozan mesajları özelden yazalım.
Teşekkürler
selamlar

@Soner Sarihan

bu konuda haklısınız burası kişisel atışma yeri değil !

Silinen sadece o bir mesajım olsaydı haklı olabilirdi.Artık ben takibini bıraktım silinen mesajlarımın.Bu mesajda uçar zaten 2 dakikaya kalmadan

16.etap bizler için "tırmanma tekniği nasıl olur ?" konusunda ders niteliğinde bir etap oldu . Contador , gerçekten ilginç bir tırmanıcı . Tekniği farklı . Selenin önüne çok yakın oturuyor . Daha çok ayakta yokuş tırmanmayı seviyor . 15.etapta Nibali ile yanyana olduğu sahnedelerde dikkatinizi çekmiştir , bisikleti çok savuruyor . Yani eksileri fazla gibi gözüküyor ama sonuç alıyor . Lance ile en büyük ortak yönüyse kadansı çok çok iyi .

Contador : Boy : 176 cm Kilo : 61 kg BMI = 19,69

Pantani: 56/1.72^2=18.9
Schleck: 66/1.86^2=19.1

Yani aslında Schleck ve Contador yakın BMI sahip . Tabii ki bu da çok şey ifade etmez. 7 kez şampiyon Lance 177 cm ve 71 kg idi

BMI'si 22,6 dıydı . Önemli olan yine Watt / kg oluyor

@Cem Unden

Contador, doping iddialarından ötürü çok hırs yapmış ve elbette bu sefer kesinlikle uzak durarak yani dopingsiz olarak burada kendini göstermek için üstün bir gayret göstermiş olabilir diye düşünmeye başladım.

Mahatma Gandhi'nin dediği gibi " güç fiziksel kapasitenizden değil, dayanma gücünüzden gelir"

Lance'in başarılarının altında da hep tekrarladığı bu nokta yatar muhakkak duymuşsunuzdur.

"Pain is temporary, quiting last forewer"

umarım doğru yazmışımdır. :)

Yani, Cem'in verdiği veriler çok önemli fakat bazen teknik olarak açıklanamayacak bazı şeyler de olabiliyor.

@M Kerem Demirel

Yok yok, dursunki bütün gün nelerle uğraşıyoruz insanlar görsün.

@M Kerem Demirel

Böyle bir durum olmadığı çok aşikar.

Kim ne derse desin Contador son senelerin en iyi adamı. Doping kullanıyorsa da yakalanmadıktan sonra suçlu diyemeyiz.

Belkide şuan için doping sınıfına girmeyen bir madde kullanıyordur. Biliyorsunuzki yasaklı maddeler listesi her sene değişiyor.

Eğer şuan doping sınıfına girmeyen bir madde bulduysada başarılı. Sonuçta yoğun araştırmalar ve dikkatli tetkikler sonucu vücuduna yaptığı bişiy.

Yani sonuç olarak adam iyi...

belki de adam, hap hup epo doping yerine, aklını "ihtirasını" hırsını hıncını kullanıyordur...

geçen günkü etap sonunda yuhalandı. ve yalnızlaştırılıyor...ne de olsa yıldızlar yalnızdır. antipatisi yıllardır devam ediyor...ve o da bu durumunu onaylayan cevaplar veriyor.

2 sene evvel "patron"la ihtilaflıydı. çatışarak tdf'yi bitirdiler.
geçtiğimiz sene de şilek kardeşlerle mücadele ettiler çatıştılar. açıklamaları tavırları tepki gördü. bu sene de başlar başlamaz üstünde baskılar var...evvel zamanlarda gelen ilaç soruşturmaları, yuhlanmalar, çatışmalar...

yalnız adam, hıncını çıkartıyor...ama akıllara ziyan bir hal aldı bu.
sanki ölmek için yaşıyor...

vay be, metallicadan geliyor.. creeping death !

@Oksal Özdöl

Kendinden önce gelen kahramanın devamı olursan sana kimse "Kahraman" demez . Bir sonraki , bir önceki kahramanı yok etmeli ki o zaman gerçek kahraman olsun.

Evet Contador , büyük bisikletçi . Ama Lance daha büyük . Her ne kadar Contador'u çok sevsem de hiç bir zaman Lance kadar populer olamayacak . Çünkü hitap ettikleri pazarlar farklı . Lance , yalnız bisikletiyle değil , aşklarıyla , hastalığıyla , vakfıyla , ürettiği ekonomiyle , politik duruşuyla her zaman en yukarıda .

Contador ,çok çok büyük bisikletçi ama ne yaparsa yapsın Lance gibi olamayacak . En azından bunu bilmeli ve herşeyden önce İngilizce öğrenmeli .

Bu contador 8 tdf alır gibi görünüyo :) En azından dopingli de olsa ki ben inanmıyorum diğer sporculardan farklı birşey yaptığına, Bu adam adını efsanaler arasına yazdıracak mercxx,Hinault,Indurain,Armstrong... Contador.

Contador Giro'yu süpürünce bize de bunları konuşmak düşüyor. :)

Cem'in mesajı üzerine yazıyorum, ( bu pasa-asiste vurmamak olmazdı )

Lance'in vakfının oluşturduğu artı değer ile ilgili.

"We gratefully thank our donors on behalf of the people served through your generosity.

Making a donation—at any level—can be a complex and difficult decision. For that reason, we are as transparent as possible about how we have been, and will continue to be, good stewards of your gifts.

Since our inception, we have raised more than $400 million dollars for the fight against cancer, and 81 percent of those funds have gone directly to support our programs and services for survivors."

Adamın lakabı boşuna "parton" değil sanırım.

Sporcuları kurduğu vakıflarıyla mı karşılaştırıcaz yoksa performansları yada kazandığı turlarıylamı.Alberto daha genç bi 10 yıl sonra asıl karşılaştırma yapılır. Kim iyi kim daha iyi SPORCU olarak.Üstelik "Patron"un da bol bol takım olarak kendilerine enjekte ettikleri doping iddiaları bu sefer sağlam geliyor.Bakalım tamamen gölgede kalacak bir sporcu yanı mı varmış Lance'in :)

@Cem Unden

İyi bir izleyicisiniz,Sadece bakmıyor aynı zamanda görüyorsunuz...

Contadorun bu farklı tekniği;

UCİ' ın "selenin uç noktası aynakolun merkezini geçemez" kuralını neden koyduğunu açıklıyor birazda...

Bariz bir şekilde,tırmanışlarda öne aldığınız kalçanız pedallara aktardığınız güçte artışa neden oluyor! :)

Tabi bu pozisyon + yüksek kadans beraberinde kaba etlerdeki ağrıyıda arttırıyor olmalı ama Contador'a işlemiyor belli ki...

@reha genç
Bahsettiğiniz kural aslında zamana karşıcıların önünü kesmek için konulmuş:in: güç artışından ziyade rüzgarı yarmakla alakalı bir durum.

• Beğen
Tepkiler: reha genç
@Özgün ÇETİN

Zamana karşı bir yarışta Selemin önde değil arkada olmasını isterim açıkcası.

Kalçamın daha arkada olması aero olarak daha iyi konumlanmamı daha yatık durmamı sağlar...

Size katılmamakla beraber,yazdıklarımın doğru olduğunu düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla..

@reha genç

Düşünceleriniz tamamen yanlış. Zamana karşılarda seleyi ne kadar öne çekebilirseniz o kadar avantaj getirir. Bu pedal gücünü arttırmaya yardım ettiği gibi daha aerodinamik bir pozisyonda sağlar. Ancak bu hiç ergonomik bir duruş olmadığı gibi bisikletin kontrolünü de zorlaştırır. Tabi kısa mesafe TT etaplarında bunun getirisi götürülerinden çok daha fazladır. Kontrol zorluğundan gelen tehlikenin önüne geçmek ve buna bir sınır koymak için UCI kısıtlamalar getirmiştir. Sele burnu aynakol merkezini geçemez.

Sanırım tüm bisiklet dünyasının tecrübesi sizden daha fazla olsa gerek:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Adam Kim Nederse desin mükemmel .Dün Sunucu Otoritelerin yazılarını okuyor Contador için Son 40 yılın en iyi bisikletcisini izlediğimiz için çok Şanslıyız Diye yazılmış.

Geri